Министър Борисов изчисли: 1,3 млрд. лв. стигнаха до бизнеса

Няма нужда от скептицизъм за въвеждането на еврото, заяви министърът на икономиката
13 яну 2021 21:43, Красимир Ангелов
14

Какви възможностите крие кризата пред икономиката ни и как държавата подпомага бизнеса по време на пандемията?

Трябва да започнем с уроците от кризата - безпрецедентна, но в същото време всяка от държавите работеше самостоятелно. Постигнахме значими успехи. Създадохме производство на предпазни средства за нашите лекари. Започнахме от маски и стигнахме до предпазни костюми и респиратори. Този процес се промени и всички започнахме да работим наистина заедно, заяви в предаването "Денят ON AIR" по Bulgaria ON AIR министърът на икономиката Лъчезар Борисов.

Още по темата
Той подчерта, че това е първата криза, която е много различна и трябва всички да работим заедно.

"България поддържа най-добра финансова стабилност в ЕС по няколко показателя", допълни икономическият министър за Bulgaria ON AIR.

Според него се предвижда ръст на БВП.

"1,3 млрд. лева стигнаха до бизнеса чрез мерките и предвиждаме още 500 млн. лева да бъдат разплатени в следващите месеци. 700 млн. лева са разплатени по мярката 60/40 до момента. За няколко дни проектите нараснаха до над 5000. Заедно работим с бизнеса, вслушвам се в техните съвети", допълни министър Борисов.

До септември ще работи мярката 60/40, стана ясно още от думите му.

"Изцяло сме на разположение на бизнеса и толкова бърза динамика не сме виждали", заяви Лъчезар Борисов. Той е на мнение, че поне в Министерството на икономиката има добър диалог с бизнеса и именно той е съветник в ситуацията.

"Не виждам нужда от скептицизъм относно въвеждането на еврото. Трябва да изпълним нашия план и това ще стане", категоричен бе той.

По думите му България ще се справи с проблема с безработица, взимайки мерки. "Добри са показателите в това отношение. Има 5-6 фронта, в които се справяме по-добре от своите приятели в ЕС. Депозитите се увеличават, заплатите растат. При потреблението има минимален спад за второто тримесечие на 2020 г. Запазихме потреблението", допълни още министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къде са бе , къде отидоха за подпорна стена в алепу, или някой небостъргач в София или за турски поток къде достигнаха по точно.
11
0
 
2
 
! Отговори
дежавю преди 3 години
Министър Борисов изчисли: 1,3 млрд. лв. стигнаха до бизнеса МИ.
10
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Койчо ЗАЩО СЛЕД ИЗБОРИТЕ- КРАЖБИТЕ СЕ ДОКЛАДВАТ ВЕДНАГА И С РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ РАЗСЛЕДВАНЕТО СЕ ГОВОРИ, ИНАЧЕ Е ДУДНЕНЕ И КЛЕВЕТА, А КЛ.ЕВЕТНИЦИТЕ СЕ ОСЪЖДАТ
9
1
 
1
 
! Отговори
Койчо преди 3 години
След изборите на ревизията ще видим.Да не са пак в чекмеджето
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
info samo ot edin posoka...a kakvo kazvat ot drugata posoka?! ;-)...tova li e pluralizam 21 vek?!
7
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до моя бизнес никакви пари не стигнаха - щеше да има субсидия за МСП с оборот над 500К но накрая нищо не стана - дадоха ги на хотелиерите... заплатите се увеличиха на държавните служители с помощта на 5 милиарда дълг и 3 процента дефицит. Сега чакат инфлацията да заличи тези харчове за раздутия и без това щат - с други думи пълна НУЛА.
6
1
 
4
 
! Отговори
Ха-ха-ха... преди 3 години
До бизнеса на няколко роднински и приятелски фирми. Едната е колекторска, другата е пеевска и още две три... И пълни чекмеджета! ГЕРБ-ерски измамници!
5
1
 
10
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 3 години
Аз му вярвам - даже повече милиарди стигнаха до бизнеса, въпроса се тоя бизнес до коя партия е близък, и чия партийна каса пълни? Щото за едни има пари, а за други проверки от НАП, и акции от каскета. Ениччари долни.На колко хора гепихте или съсипахте бизнеса, колко хора оставихте на улицата, а мак се хвалите колко помагате.Поне си трайте крадци нагли...
4
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Алоу,министре,знаеш ли как ще ти се зарадва един пенсионер със 150 евро на месец,по-зле и от някоя африканска държава или работещия с 300 евро заплата,когато всички цени се закръглят нагоре?Айде омитайте се по-бързо,че вече не можем да ви дишаме.Наглеци!Само през декември сте похарчили 8 милиарда лева!!!Къде отидоха тези пари?
3
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще плащат 2 или 3 месеца айде до март ми после как ще я караме безработни и гладни тя икономиката едвам креташе сега умря напълно с барчета и молове икономика не се прави иска яко производство то и да го има няма къде да продаваш аз поне съм пътувал и бг стока в чужбина е рядкост и то голяма
2
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Няма нужда от скептицизъм за въвеждането на еврото",каза министърът на икономиката.Да ,когато имаш пълни чекмеджета с евро,няма нужда от скептицизъм,но когато едва свързваш двата края и трябва да гледаш семейство,а цените на тока,водата,парното и всички стоки галопират,тогава не скептицизъм,ужас те обхваща.Ама на тия какво им пука?
1
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя с тея космърдаци под носа ... ужас, прилошава ми