Караянчева от Карлово: Датата на изборите е неаргументирана

ГЕРБ обаче ще се съобрази с нея, отчете председателят на парламента
16 яну 2021 17:45, Красимир Ангелов
359

Снимка: НС

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева и народни представители присъстваха на тържественото честване на 143-ата годишнина от избора на първия Градски съвет на Карлово.

По време на посещението си в града председателят на парламента посочи, че обявената от президента дата на парламентарните избори - 4 април, е неаргументирана, но от ГЕРБ ще се съобразят.

"Каква аргументация може да даде президентът, че иска висока избирателна активност, при положение че изолира католическата и арменската общност, че изолира децата, които ще бъдат с родителите си във ваканция, кое ще ги накара да се върнат в своята избирателна секция, за да гласуват?", попита Караянчева.

По думите й това, което се внушава от президента, „че едни резултати, които все още не знаем какви са, са манипулирани и едни избори, които все още не са проведени, са манипулирани – това е тежък удар върху демокрацията“.

Цвета Караянчева изрази надежда успешното взаимодействие между 44-ото Народно събрание и Национално сдружение на общините в Република България (НСОРБ) да продължи и в следващия парламент. Това е важна крачка към гарантиране на благополучието и просперитета на страната, подчерта тя и добави, че сключеното Споразумение за сътрудничество между Народното събрание и НСОРБ е помогнало дневният ред на общините по-активно да присъства в законодателния процес.

Председателят на парламента посочи, че вече почти година местните власти са изправени пред необходимостта бързо и адекватно да реагират в отговор на пандемията. Всички решения, ограничения и изисквания, които бяха въвеждани на национално ниво, на практика бяха реализирани от местните власти, подчерта тя.

Караянчева допълни, че това изпитание за пореден път е доказало, че съвместната работа на централните, регионалните и местните институции е условие, без което обществото не може да функционира нормално.

По-рано председателят на Народното събрание Цвета Караянчева и народни представители присъстваха на тържествения водосвет пред църквата „Св. Николай“. Те поднесоха цветя на паметника на Васил Левски и се включиха в шествието до паметника на председателя на Първия градски съвет на Карлово Васил Караиванов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


359
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
153
1
 
17
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Абе герберулите много ***, бе! За толкова време не можаха да разберат чий приоритет е да определи датата на изборите! И най-вече- този факт не се нуждае от обосновка! Прости като началника си!
152
15
 
5
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Кой измисли прякора "Фигурант"на Румен Радев?:):)Л):)
151
4
 
19
 
! Отговори
ПКП,и сие..... преди 3 години
...още малко ви остава,прос.такеси нагли.... Чао.....
150
26
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тръмп за една вечер само призова за антиправителствен протест и вече го импийчнаха.Радев го преви вече 7 месеца.И ние си го търпим. Това е диктатура.
149
21
 
3
 
! Отговори
БАНкоооо, преди 3 години
Ми той непрекъснати не я спазва.Слепи ли сте гухи ли сте или просто глупави?Дори когато обяви датата правеше антиправителствена пропаганда, което е недопустимо при по-голям срок от 1 месец преди изборите.В българия колкото и да ви е чудно има много католици.Нарочно я измисли тая дата, защото се предполага, че са русофоби и ше гласуват за европейски, а не за проруски партии. За дяа не гласуват.Тоя с призивите си отдавна е за импийчмант.
148
5
 
23
 
! Отговори
койчо преди 3 години
Тая ако прочете какво мислят хората за нея, трябва да се гръмне на момента
147
7
 
23
 
! Отговори
Тим преди 3 години
Тази кифла си мисли, че някой е длъжен да й обяснява защо на тази дата ще бъдат изборите! Нямам думи!
146
19
 
4
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Фигуранта е Лукова глава:):):)Поне така каза Васил Божков:):):):)
145
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев е държавен глава, а Караянчева е срам за България.
144
4
 
20
 
! Отговори
БАНко преди 3 години
КАКВО ЛИ ЩЯХА ДА ПРАВЯТ ГЕРБУВСКИТЕ *** АКО ПРЕЗИДЕНТА РАДЕВ НАРУШИ И НЕ СПАЗВА ЗАКОНИТЕ И КОНСТИТУКЦИЯТА ???!!!КАКТО ПРАВИ СЕЛЯНИНА ОТ БАНКЯ !!!
143
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Г-н Радев, дайте им нова дата, щом толкова искат. По-хубво да са в по-топлото време изборите, Щом всички толкова искат по-късна дата, не им кършете хатъра.
142
35
 
6
 
! Отговори
Неадекватен преди 3 години
По-застрелян президент България не е имала досега. Застане като истукан и чете и срича написания му текст, като че ли препрочита и срича устава на армията ! Жалко за България - случихме с най-некадърния президент ...
141
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГЕРБ са вече на амразурата, закъснеха още повече, че си отиват много скоро.
140
25
 
8
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Бойко ше спечели изборирте за ГЕРБ,ше направи кабинет отново с Патриотите и после ше се яви за изборите за Президент:):):)Ше вкара у канала Фигуранта и ше бъде хем Премиер хем Президент:):):)А на бас:):):)
139
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
НОВОГОДИШНОТО СЛОВО винаги прилича на погребално и също толкова преливаща от добри пожелания.ПРЕЗИДЕНТА УСМИХНАТ/АМА ДРУГ ПЪТ/ Проведените от него парламентарни избори ДНЕС НИ УБЕЖДАВА ,ЧЕ ПРАВИТЕЛСТВОТО Е НЕЛИГИТИМНО.БЕШЕ ИЗБРАН НА ИЗБОРИ ОРГАНИЗИРАНИ ОТ ББ ,А ДНЕС НИ УБЕЖДАВА, ЧЕ ГЕРБ НЕМОЖЕ ДА ПРОВЕЖДА ИЗБОРИ,ЕЕЕ КАК ТОГАВА ТЕБ ТЕ ИЗБРАХА!ВЪОБЩЕ МАЙ НЕЩО МУ ХЛОПА! МАЙ НЕ Е СЛУЧАЙНО ПЕНСИОНИРАНЕТО НА ПИЛОТИТЕ ДА СТАВА ПО-РАНО! АМОРТИЗИРАТ СЕ!
138
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
П.. К ...П е забранено да се пише вече.
137
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Върви пеша бе" е на Цвета , а *** - на вожда . И те на избори са тръгнали? А още имаше и братиньо, ало Ваньо, едни соджуци, шкафчет с евра и златни кюлчета, една госпожа в спалнята на премиера - защо ? Е и ще ги избираме ли , харесват ли ни ?
136
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев не се е съобразявал с никаква йерархия и при военните. Всичките му ръководители са писали, че правил своеволия и не се е отчитал пред висшестоящите офицери от началото на кариерата си. Та сега ли
135
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев съвсем се е самозабравил.
134
21
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев трябва да козирува на Караянчева. Тя като пита, той трябва да отговаря. Парламентарна република сме.