Караянчева от Карлово: Датата на изборите е неаргументирана

ГЕРБ обаче ще се съобрази с нея, отчете председателят на парламента
16 яну 2021 17:45, Красимир Ангелов
359

Снимка: НС

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева и народни представители присъстваха на тържественото честване на 143-ата годишнина от избора на първия Градски съвет на Карлово.

По време на посещението си в града председателят на парламента посочи, че обявената от президента дата на парламентарните избори - 4 април, е неаргументирана, но от ГЕРБ ще се съобразят.

"Каква аргументация може да даде президентът, че иска висока избирателна активност, при положение че изолира католическата и арменската общност, че изолира децата, които ще бъдат с родителите си във ваканция, кое ще ги накара да се върнат в своята избирателна секция, за да гласуват?", попита Караянчева.

По думите й това, което се внушава от президента, „че едни резултати, които все още не знаем какви са, са манипулирани и едни избори, които все още не са проведени, са манипулирани – това е тежък удар върху демокрацията“.

Цвета Караянчева изрази надежда успешното взаимодействие между 44-ото Народно събрание и Национално сдружение на общините в Република България (НСОРБ) да продължи и в следващия парламент. Това е важна крачка към гарантиране на благополучието и просперитета на страната, подчерта тя и добави, че сключеното Споразумение за сътрудничество между Народното събрание и НСОРБ е помогнало дневният ред на общините по-активно да присъства в законодателния процес.

Председателят на парламента посочи, че вече почти година местните власти са изправени пред необходимостта бързо и адекватно да реагират в отговор на пандемията. Всички решения, ограничения и изисквания, които бяха въвеждани на национално ниво, на практика бяха реализирани от местните власти, подчерта тя.

Караянчева допълни, че това изпитание за пореден път е доказало, че съвместната работа на централните, регионалните и местните институции е условие, без което обществото не може да функционира нормално.

По-рано председателят на Народното събрание Цвета Караянчева и народни представители присъстваха на тържествения водосвет пред църквата „Св. Николай“. Те поднесоха цветя на паметника на Васил Левски и се включиха в шествието до паметника на председателя на Първия градски съвет на Карлово Васил Караиванов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


359
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
173
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
152 Радев го спаси от съд застаряло дело, за злоупотреба със служебно положение и корупция. Но обвинението за държавна измяна е още отворено, за след края на мандата му. Радев опозори България, като напусна президентската институция и с вдигнат юмрук, като Тръмп, поведе метежа срещу законноизбраната власт. Организира погрома над сградата на парламента.Трябваше да получи импийчмънт за това.
172
2
 
6
 
! Отговори
Бау преди 3 години
Може! Има къдя по подходящи дати - символи за просперитет - 2 февруари, 16 април, 20 април, 26 април, 1 май, 9 май! А за арменците -24 април!
171
2
 
4
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 3 години
Съжалявам - вместо *** и *** да се чете TKP и PKP .
170
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Независимо от датата, червенатагмеж ще бъде размазана, за пореден път.
169
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Президентът -разединител, пренебрегна протестите на католиците в България, срещу датата за избори.
168
9
 
8
 
! Отговори
Е па вие преди 3 години
То Радка кога е сколасала да свърши нещо смислено.
167
4
 
13
 
! Отговори
Чук и Гек преди 3 години
Оххфффф! С едни диоптри по стар вариант съм и отначало прочетох - ,,Караянчева от Карлуково.....!".
166
8
 
23
 
! Отговори
Словянин преди 3 години
Народът е виновен. Щом избраха Симеон за премиер, колко е, че Караянчева е председател на НС? Щом избраха Костов за премиер, а оплюха не Сорос, а Виденов, колко е, че председателката на НС да не знае Конституцията?
165
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като не й харесва датата да си стои в къщи и да не гласува!Цвето, седи си у къщи ***!
164
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Три букви виждам на тая снимка, нищо друго.
163
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая чува ли се изобщо какви глупости говори? Кой е длъжен да й се аргументира? Никой не й е крив, че като една не особено интелигентна и грамотна женица не е чела Конституцията,но за това пък ръководи НС. То не че повечето от членовете му й отстъпват по негативни качества. Ми то си пише кой кога какви избори насрочва. Като не може да чете,да помоли някой да й помогне и да й смели информацията. Що това да е държавният глава? Да си губи времето с нея да я учи на това,което децата учат в първи клас
162
17
 
7
 
! Отговори
Р.Радев-балалайка преди 3 години
Балалайка - руски музикален инструмент.
161
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Боже, как едно положително качество не й даде на тая женица нещастна... Наистина ми е жал. Но още повече ми е мъчно за народа, принуден да го раководят низки, негрпамотни и некомпетентни, но затова пък нагли и себични хора.
160
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Тонката"Кой измисли прякора "Фигурант"на Румен Радев?:):)Л):)"Май беше Черепа.:))))))
159
2
 
22
 
! Отговори
Wind of change преди 3 години
Е КАК ДА НЕ Е АРГУМЕНТИРАНА?!ОБИКНОВЕНИЯ НАРОД,КОГОТО ОКРАДОХТЕ ДО ГОЛО ИСКА ЧАС ПО-СКОРО ДА ВИ ИЗРИТА,А ТАЗИ Е ПЪРВАТА ВЪЗМОЖНА ДАТА (НЕДЕЛЯ,ДЕН ЗА ИЗБОРИ) КОГАТО МОЖЕ ДА ГО СТОРИ
158
3
 
20
 
! Отговори
ля ля преди 3 години
как няма срам ... таз мома
157
1
 
24
 
! Отговори
Нов преди 3 години
Имаше един министър който казваше "Е га ти държавата, щом аз станах министър. Аз казвам- "Е га ти държавата, щом Кара янчева стана председател на НС".Май муната преди да изяде банана , първо си го пъха отзад и след това го изяжда.
156
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Господии каква състареност, каква виснала избръчкана кожа по лицето, колко хлътнали очи показващи серьозни бъбречни проблеми обикновенно причинявани от вагиналнобъбречни срамни възпаления след употреба на суджуци ползванианално.Господи а ква хубавка беше въпреки че Бобюръ я нарече "оная неука къджалийскавагина"
155
1
 
19
 
! Отговори
Ватман преди 3 години
Тази да ''оди да се вози у метрото'' дето е направено от бащицата,така ще говори разбира се.Председател на парламент --колкото аз съм Египетски фараон.Кукла на конци.
154
17
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами нормално е ако не си запознат, когато се обявява датата на изборитепрезидентът да се обоснове.Ако не смята народа си за б...***.Явно за такова го има и затова не благоволява да обясни нещо.Той може само юмруци да размахва и да се снима с мутрите на БСП.Щото тях си ги обича.