Борисов за мерките: Компромис – само за образованието

Оптимизмът, който има във всички нас, докторите го опровергават
Обновена: 21 яну 2021 14:45 | 21 яну 2021 10:43, Красимир Ангелов
343

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Оптимизмът, който има във всички нас на фона на показателите, които имаме, много рязко докторите го опровергават, заяви премиерът Бойко Борисов по време на брифинга на НОЩ.

"Новият щам, за който ние говорихме много слабо досега, за да не плашим хората, се разви със страшна скорост във Великобритания, Испания и други страни, въпреки пълният локдаун, който има. И затова, въпреки месеците локдаун в тези държави, продължават да им се качват броят на заразените и броят на починалите, посочи Борисов и продължи:

"Ние сме си дали като дата 31 януари. Компромисът, който може да направим във връзка със здравето е единствено образованието". Премиерът отново посочи, че учениците от 5 до 12 клас ще започнат да се въртят в присъствено обучение.

Още по темата
Засегнатите ресторанти и нощни заведения – прави впечатление, че от близо 30 000 в този бранш, едва 6 000 са подали заявление за подпомагане. Рискът е огромен при този щам. До 31 януари ще наблюдаваме ситуацията. Проблем е, ако едновременно с разхлабването на учениците, на фитнесите, на това, което сме намерили като компромис, доведе до леко повишаване. За радост коледните и новогодишните празници не увеличиха заболеваемостта. За радост яслите, детските градини и учениците до 4. клас включително не повишиха заразяемостта. Дай Боже, така да бъде и с другите ученици, когато ги пуснем да учат. Учениците са нещо, за което настоявам пред Щаба. Засега сме като оазисче по мерките и това, което сме направили, рискът този оптимизъм да ни накара да отпуснем много мерките", посочи Борисов.

Учениците – настоявам пред щаба, да направим необходимото за тях. Довечера ще говорим с колегите в Европа – там напрежението расте, а хората там са от много време затворени по домовете си.

Само си представете, че днес обявим това нещо, което е във Великобритания, Франция, Белгия, Гърция... Ние засега сме като оазисче по мерките, по това което сме направили. Рискът да отпуснем много мерките мооже да доведе до голяма заболеваемост и до увеличаване на броя на починалите.

Той посочи, че до 31 януари ще се наблюдава и след това ще се взимат решения. Той определи ваксинираните лекари като имунизирана армия.

"Спорът е голям, защото удължаването на мерките и след 31 януари означава близо 100 млн. лв. допълнително, което означава нови нотификации до Брюксел, време и пари, които се дават за неработещ бизнес. Да, спасяваме работни места, спасяваме семейства, това е прекрасно, но като държава нямаме повишение на БВП, това не носи придадена стойност в момента. Заводите и предприятията работят и това е голямо предимство на България пред останалите. Затова успяваме да задържим най-ниския дефицит в Европа – минус 3%. Продължаваме да имаме и най-ниския външен дълг“, допълни премиерът.

Той определи сегашните противоепидемични мерки като щадящи психическото здраве на българите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


343
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
267
2
 
1
 
! Отговори
Ситния шрифт: преди 3 години
Сега аз съм длъжен да обясня по-внимателно понятието ситния шрифт. Обикновено като подписвате договор някакъв с мобилен оператор или банка или каквото и да е било отдолу са допълнителните условия към договора, които се изписват с много ситни букви. И докато в гореспоменатите случай те са съобразени с някакво законодателство и/или научни и правови факти хората са спокойни и обикновено никой не ги чете тези неща нито тези условия, защото изписването им е задължително и регулирано от закона!
266
4
 
7
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 3 години
Няма да гласувам за никой но чакам деня в който ще видя гербаджийте в пранги как вият като прасета пред заколение като ги вкарват в затвора
265
3
 
9
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 3 години
И мързеливите и крадливи *** на герберастите ще бъдат вкарани в затвора
264
8
 
9
 
! Отговори
До 284 преди 3 години
Много напирате за власт и то тези които за нищо не стават,че предлагаш и марионетки.Какъв ти е проблема с ГЕРБ,че вдигна БВП 6 пъри и повиши доходите и развива нова инфраструктура,ремонти,пречисвателни станции,нови детски градини,а да завист и слугуване на старите тарикати.Много плитко!
263
6
 
4
 
! Отговори
До 282 преди 3 години
Ха,олигархичния модел на *** и *** да управляват държава,да се обединели срещу ГЕРБ.И какво като се обединят срещу,какво може да предложи Копейкин,Манолова Общата,Румен Петков ,Костовисти.Това ще е най голямото падение на дебилитета.Не е въпроса срещу,а за какво да избираме и то за 4 г. прислугата на олигарсите.Чакал светло бъдеще ли?С тези?А да ,затвори без присъди,че да са щастливи спонсорите на тълпата.Тотално малоумие!
262
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До МладияпремиерсхаремаВсъщност ти с поста си изпълни определението за геноцит. Нещо за което ореваха орталъка СДС да се направи с БКП след 10.11.1989 но все пак разума наделя. Въртите сучите, все на фашизъм Ви избива.
261
6
 
5
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 3 години
ГЕРБ ще имат 20- 40 деутати и ще бъдат закрити като партия и вкарани по-затворите а иначе народа за никой няма да гласува всички партии не струват примерно Москов един крадлив готов на всичко за коалиция с мутри или седесарите всичките са крадци
260
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абсолютно е прав!Не трябва да се отпускат мерките,дори и за големите ученици тинейжъри е безсмислено те си учат он лайн, нямат проблем ,дори и частично да се въртят,само ще разпространяват зарази,тоеа е недисциплинираната аудитория.А завединията ,абсурд,не може да са толкова нахални ,скед като е пичти сигурно,че идва новия щам,още по заразен и силно разпространим.Да не говорим за барове и дискотеки,човек до човек и без маски.
259
8
 
2
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 3 години
Ако се обединята БСП СТ ДБ ДПС КОПЕЙКИН ТОМОВ ДОНЧЕВА МАНОЛОВА ПЕТКОВ ЦВЕТАНОВ и тнт всички срещу ГЕРБ и съберат две трети мнозинство от всички депутати може с конституцията да ликвидират партия ГЕРБ и да вкарат всички крадци Бориосв Гешев Фандъкова Каракачанов Портних Симеонов и тнт в затворите а иначе аз няма да гласувам за никой от тия моята партия е партията на безпартийните като се създаде пълна с млалади образовани без връзки трайно безработни като се създаде ще гласуват няколко милиона
258
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен Господин Лъжец ! Осъден от български съд за лъжи 3 пъти . И то 2 пъти от Нинова . Психически ненормален тип .с личностно разтройство . Партия Четвърти километър .
257
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тоя ще съсипе цял отрасъл и хиляди хора ще останат без работа май това му е целта ,не може да вирее дребен бизнес ,само големи вериги,ресторантьори защо търпите още няма какво да губите
256
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
е на тоя по му отива -господин Лъжа
255
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен А ДА ПОДМИВА ЕРДОГАН ,КОМПРОМИС ЛИ Е ?
254
4
 
7
 
! Отговори
Шмекери преди 3 години
До КОАЛИЦИЯ МАФИЯ =БОРИСОВ- ПЕЕВСКИ- ДОГАН
253
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ДЖЕБЕЛАмо ако БСП спечели, може да се обединят с АБВ и герберите и т.н.,кой знае,не е само ДПС , има и други партии!
252
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ИЗВИНЕТЕАми сменете ги, сложете и българи в ДПС, какво ви пречи да я направите българска партия?
251
2
 
2
 
! Отговори
ДЖЕБЕЛ преди 3 години
ОТ КАКТО СЕ ВЪЗРОДИХ СЕ КОАЛИРАХ С ВЪЗРОДИТЕЛЯ И СЕГА СЪМ ДЕПОТАТДА ВИ КАЖА ДОБРЕ Е ЧОВЕК ДА ЖИВЕЕ НА ГЪРБА НА ДРУГИТЕДА ЖИВЕЕ КУРАНА И ЛЕНИНДПС И БСП МАШАЛАААААА
250
1
 
2
 
! Отговори
ИЗВИНЕТЕ преди 3 години
САМО НЕГРАМОТНИ ДЕПОТАТИ СЪС СЕДМИ КЛАС ЛИ ИМА В ДПС ПОКАЖЕТЕ ДИПЛОМИТЕ, СЕГА УНИВЕРСИТЕТИТЕ ДА СЕ ПОДГОТВЯТ ЗА РУШВЕТИ ДПС ДЕПОТАТИ ТЪРСЯТ ДИПЛОМИ ХАХАХАХА НЕГРАМОТНИЦИ
249
3
 
0
 
! Отговори
ИЗВИНЕТЕ преди 3 години
КАКВО СТАНА С ВЪЗРОДИТЕЛНИЯТ ПРОЦЕС НАМЕРИХАЛИ ВИНОВНИТЕ ИЛИ САМО СЕ КОАЛИРАХА С ВИНОВНИЦИТЕДПС И БСП МАШАЛАААААА
248
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименНе е бил от Еленско Ивайло, може би по-късно е бил в този край, защото има контакти с царя,царицата от старата столица В.Търново, но Ивайло воюва на север от Дунав с монголите(татарите) в територията на днешна източна Румъния.