4 години от встъпването на Румен Радев като президент

Той все още не е обявил дали ще се кандидатира за втори мандат
Обновена: 22 яну 2021 07:48 | 22 яну 2021 07:35, Ния Христова
110
4 години от встъпването на Румен Радев като президент
Снимка: БГНЕС
На 22 януари се навършват четири години от встъпването в длъжност на Румен Радев и Илияна Йотова като президент и вицепрезидент. 
 
През последните 12 месеца държавният глава усилено настояваше за промяна на стила на управление, свали доверието си от правителството. Няколко месеца по-късно подкрепи антиправителствените протести и поиска оставките на премиера Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев, припомнят от БНР. 
 
Принципните различия между президент и управляващи останаха непреодолими:
 
"Тази власт  се превърна в символ на корупцията и на застоя", каза президентът. Затова Румен Радев продължи да критикува управляващите за липсата на прозрачност и да настоява за промяна "на политическата и на начина на управление". 
 
Пандемията не промени отношенията между президент и премиер:
 
"Ако има нещо по-тревожен от самия вирус, това е демонстрираната безпомощност на българското правителство да се справи с пандемията". 
 
След проведена прокурорска акция на "Дондуков 2" и задържане на хора от екипа на президента започнаха протести за оставката на правителството и на главния прокурор.

 

Парламентарните избори ще са редовни, президентът ги насрочи за 4 април. По време на консултации за мерките на вота постави въпроса за видеонаблюдение в избирателните секции, гласуване по пощата на българите в чужбина, предложения. които управляващите нарекоха "екзотични".
 
Държавният глава все още не е обявил дали ще се кандидатира за втори мандат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
1
 
16
 
! Отговори
Гражданин преди 3 години
Е,и ?! Какво от това - нанесъл е много повече вреда на обществото,отколкото който и да е друг преди него !Отявлен разединител,а не обединител ! В класацията на президенти те ни - на последно място! Върти едни и същи "новини" като грамофонна плоча и нищо ново ?! Определено може и без него ,но той има чувството ,че е ... солта на Земята,ха-ха-ха! Ала бала !Всеки може нищо да не прави,да се пъчи и да вдига юмруци,но на прези дент,за ка къвто се изживява той не е простено...
48
2
 
11
 
! Отговори
Крум Великий преди 3 години
Царят на клишетата е Радев.Плевнелиев Радев = Трън Глог.Та, това са президентските избори в България: от трън, та на глог.Има някаква орисия, а тя е, че хората от БСП или от нейния кръг вредят на България. То и Костов не беше ли първоначално свързан с БКП? Ще кажете, че всички са така, ама не е баш така.
47
2
 
12
 
! Отговори
Бай тошо преди 3 години
До въпросчеМного "работа" свърши: вдигна юмруче, подкрепи хвърлените павета срещу полицаите, ойде до Естония (е там вечерята му я донесаха в хотелската стая), събра на предизборна среща Копейкин и Отровите...
46
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А Плевнелиев какво свърши за мандата си?? Само питам....
45
5
 
20
 
! Отговори
въпросче преди 3 години
и какво свърши за тия 4 години ?!
44
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
4 години срам!
43
25
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мое да няма харизма Радев, ама е единствения който се осмели да каже вистоната в лицето на гробарите -че са прости, в същност до сега не съм го чул да излъже, за разлика от разбойко и крадливата му шайка герберасти и дпс-ари.
42
4
 
22
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
На президентските избори Рундю ще е аут на първи тур още, ако изабщо се кандидатира.Пак ли ще е "независим" кандидат или направо от Единна русия ще го издигнат? :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
41
5
 
17
 
! Отговори
бях болен от Ковид преди 3 години
Високо платен некъдърник тип ***
40
7
 
9
 
! Отговори
Зоро преди 3 години
До ЧебурашкаСамо едно число не ти е вярно, това за пенсията, таван на пенсиите няма за президенти, председатели на НС, премиери и др. висши длъжности, така, че Фигуранта ще получава до живот около 7-8000 лв. пенсия за фигурантстването си.
39
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Платени ГЕРБерски ***, Радев е зле, ама какъвто и кандидат да изкарате срещу него ще загубите! ФАКТ! Шанса на ГЕРБ при каквито и да са избори е измамата. Без нея няма победа. Сега ми нацъкайте 10-20 червени палеца и готово.
38
8
 
8
 
! Отговори
антисоросоид преди 3 години
До 48 ЧебурашкаХа ха , не се напъвай да умничиш! Не ти достига мозък за тази работа. То на платените сороскиТролове като тебе дето им пускат готови писания за публикуване все им липсва мозък да мислят
37
17
 
5
 
! Отговори
бааа го преди 3 години
Доста от герболизците са първа смяна!
36
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оставка на Ал Бънди.
35
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Боко дай му едно служебно правителство на човечеца,че да ти вдигне рейтинга!
34
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бързо ще го забравим!
33
35
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако се кандидатира Радев веднага гласувам за него. Не съм гласувал от времето когато се върна Царя
32
5
 
31
 
! Отговори
Joe преди 3 години
Въздух под налягане!
31
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 41 ИванМм дааа ! ти като гледам си много кадърен и пращиш от ум та излиза от ушите ти ! Ти сигурно си фен на онова недоразумение Плевналиев ?
30
22
 
8
 
! Отговори
Марко преди 3 години
Искам да ваксинирам герберастите против бяс...Лаят кат побеснели...