В кадър: Протестът на ресторантьорите пред властта

Поискаха работа, а не помощи
27 яну 2021 12:58, Александър Попов
445

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Стотици собственици на заведения, работници, диджеи, фотографи и хора, останали без работа в пандемията, се събраха на протест пред Министерския съвет в София.Бяха издигнати плакати "Нямаме друг избор, освен гражданско неподчинение", "Ресторантите са част от градската култура, спрете черния PR срещу тях", "Не искаме помощи, искаме да работим".
Още по темата

Независимо от студеното време те се заканиха да бъдат на пл. "Независимост" няколко часа.

Браншът на ресторантьорите и заведенията у нас се раздели.

"Държим на искането си за оставка на здравния министър, но то не е политическо, а браншово", заяви по-рано през деня Емил Коларов от Сдружение на заведенията в България и Атанас Димитров, зам.-председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация.

От Сдружението на заведенията поискаха и оставката на Костадин Ангелов.

"Отваряме на 1 февруари", категоричен бе Коларов. На въпрос какво ще правят, ако бъдат глобени, той заяви, че ще се допитат до услугите на адвокати.

Вижте протеста в снимки, дело на нашия фотограф Димитър Кьосемарлиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


445
Още по темата: протестресторанти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
7
 
38
 
! Отговори
Гашо преди 3 години
Не ме трогват протестиращите. Виждам на гримирани кифли и татуирани батки - явно слугинаж по заведенията, които са взимали по 2000+ лв на месец от заплати и бакшиш, а са се водили на 4 часа с 300 лв. заплата за да не плаща шефа осигуровки, а да си купува мерцедеси и любовници. Ха сега де. Видове ден за вас.
47
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Навални го очакват големи неприятности! Големи обещания, 100 милиона гледания на видеото му, Русия се вдига срещу Путин, само да се прибере и да го арестуват и целият руски народ ще излезе и ще свали лошия диктатор Путин и какво стана - едно голямо нищо! А за всичко това неговите господари са давали пари, а те не обичат да дават пари на вятъра и да ги правят на ***. Може да се окаже, че затворът е най-безопасното място за Навални.
46
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом има ваксина да слагаме от утре край на пандемията и каквото било било.
45
3
 
4
 
! Отговори
Чeбypaшка преди 3 години
Неизлечимо е!
44
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А къде учи дъщерята на Навални? - в университета Станфорд. А в САЩ образовението е скъпо, всеки американец който мисли да прати детето си университет започва още от неговото раждане да пести пари - college fund, и отделя много пари от семейния бюджет и като стане на 18г. не стигат и трябва да вземе и кредит до половин милион сигат кредитите. Но за особени достиженя пред американския народ се дава грант. Сега - какво особени достижения пред американския народ е имала безработната дъщеря на Навални?
43
4
 
4
 
! Отговори
Чeбypaшка преди 3 години
Струва ли ви се, че си говоря сам?
42
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво. Дано са единни и ние клиентите да ги подкрепим. Не да се крием при проверката, а да се изправим срещищу полицейските маши на безродното правителство.
41
8
 
13
 
! Отговори
до Калеко Алеко преди 3 години
"Тези като ги гледам не мязат на ресторантьори, повече ми напомнят за клошарите и катунджиите от Орлов мост ..."Накратко напомнят ти на колегите ти.
40
6
 
28
 
! Отговори
22 преди 3 години
Когато работотдателите им излязат на светло с ЦЕЛИЯ си доход ... тогава. Как мога аз да плащам като поп данъци и такси, а те не. СОРИ майка БЕз заведения няма да умрем, ама без лекари да ни лекуват си е гарантирано. Цял свят затваря- само ние НЕ. Докато сме го хванали малко от малко да задържим ситуацията. по 24 лева на ден за 1 месец си е една минимална заплата и отгоре. не се живее със 770 лева, но не може да се рискува на цял народ здравето за едната кръчма.
39
15
 
10
 
! Отговори
Подкрепям преди 3 години
Протестите са срещу провала на правителството! Ресторантьорите не са получили обезщетенията си за принудителната забрана да се трудят. Никой не коментира осигуровки, стига с тия бръщолевения на девствени 30 годишни ИТ чик*иджии! Какво общо имат осигуровките с позорните 24 лв? Дали си се осигурявал на 3000 или на 610 ти получаваш 24 лв! Минимум 90% от сигурутелния доход на всички със задна дата, включително първата карантина и спираме! Така ще си затворят плювалниците и мрънкащите!
38
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В ЕС като гледам по държавите струва между 700-800 евро на седмица на калпак, като искаш локдаун ще си плащаш по европейски. 4 седмици по 800 евро колко прави.
37
8
 
24
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Протестират хората на БСП. Борсата не ги устройва, защото оборотите и заплатите са в сивия сектор. НАП да публикува данъчните декларации на протестиращите, и дали са платили данъците и осигуровките.
36
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да нахлуят в офиса на министъра и да му търсят отговорност. Може да пуснат и един лайф да гледаме и да пишем коментари.
35
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ония от морето дето работят по 2 месеца в годината и им стигат изкараните пари за цяла година после да си клатят краката и те дошли...нагли та нагли.
34
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То Божков колко пари има ? И на тия е платил..хахахах
33
9
 
6
 
! Отговори
GG преди 3 години
Тия са повече от юмручетата на Радефф през лятото !
32
3
 
7
 
! Отговори
Чeбypaшка преди 3 години
Да се поправя за предния си пост. Наистина не правя пропаганда на Баце. Други неща му правя!
31
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До това доведоха мерките срещу вируса.215 000 е броя на общо разболелите се през пандемията до сега и малко повече от това число е броя на безработните.
30
10
 
11
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
Тези като ги гледам не мязат на ресторантьори, повече ми напомнят за клошарите и катунджиите от Орлов мост ... Остава и Мая Костинбродска да се появи отнякъде за да се прикачи с абордажната си кука към протеста, както и тези от квотата на фигуранта - партия "Възраждане" и "Боец", че изборите наближават и после другарете и товарищите пак ще ронят горчиви сълзи ... !!!
29
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ШенолШеноле ти само 22 дена ли ядеш бе борсyк, ти на тебе и 2 лв са ти много, а бегай сей тютюн на полето *** сплескан.