Захариева осъди задържането на мирно протестиращи в Русия

Тя поиска да се спазват човешките права
31 яну 2021 22:45, Анисия Иванова
102
Захариева осъди задържането на мирно протестиращи в Русия
Снимка: БГНЕС

Екатерина Захариева осъди насилственото задържане на мирно протестиращи в Русия, съобщиха от МВнР.

"Осъждаме за пореден път насилственото задържане на мирно протестиращи привърженици на Алексей Навални. Използването на непропорционална сила противоречи на поетите от Руската федерация ангажименти за зачитане на човешките права.", е заявила вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева в социалната мрежа туитър, цитирана в съобщението.

Още по темата


Днес в Русия отново беше ден на протести с искане за освобождаване на опозиционния лидер Алексей Навални. В десетки градове из страната са задържани над 3000 души.

Центърът на Москва беше блокиран и бяха въведени извънредни мерки за сигурност. Спрян беше достъпът до централните улици на града, а седем метростанции бяха затворени. Властите отправиха строго предупреждение срещу участието в протестите

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
2
 
8
 
! Отговори
Кафяв гербер преди 3 години
Като прочете гневния пост на Захариява , Путин инстинктивно се почеса по топките и внимателно си го прехвърли в другия крачол на панталона.
37
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Искаме да защитим американския народ от убийците от Капитолия.
36
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Молим, по-малко унижавайте България и българите с гнусното си подлизурство към Началниците и към чужди държави.Предадохте дисиденти на диктатора Ердоган.
35
4
 
11
 
! Отговори
Обективно преди 3 години
Захариева трябва да осъди разстрела на четиримата мирно протестиращи американски граждани през Капитолия във Вашингтон, вместо да си навира очилатия нос във вътрешните работи на Руската Федерация.
34
0
 
3
 
! Отговори
Дедо преди 3 години
с две думи да отвлечем вниманието на русофилите и русофобите от баницата на ГЕРБ
33
12
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В демонстрациите на САЩ в подкрепа на руския шпионин Тръмп участваха 100 души.В Русия днес са протестирали 100 000.
32
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това, че имаме мнение не значи, че се мешаме.И Европейските народи не се мешаха на Хитлер и накрая платиха това невмешателство с кръв.Путин и правителството му, което се състои от работили в най-страшната и фашизоидна КГБ днес са заплаха за Европа. И ако Европа е безучастна може както с Хитлер после да плаща кървава цена за това.
31
1
 
10
 
! Отговори
Мен преди 3 години
Кучетата си лаят керванът си върви.интересно дали написа такъв пост за двмонстрациите в САЩ. Тази седмица не съм гледал репортажи но миналата не бяха от най мирните . Не съм полицай но съм против нападенията над полицай в която и да е държава.
30
4
 
11
 
! Отговори
Маша Захарова преди 3 години
Що се месите във вътрешните работи на ***.ин?
29
20
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Навални ще изрита Путин с шутове от Кремъл. Това е неминуемо.
28
3
 
18
 
! Отговори
С.С. преди 3 години
Заради такива все повече хора, дори от новото поколение ще въздиша по социализма.Защото един истински човек, винаги ще предпочете да живее в държава със собствено мнение, макар и трета дупка на кавала вместо пародия, която винаги е на колене.
27
6
 
4
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
Осъждаме 80годишното ви антибългарско управление,другари ***.и,но въпреки вас България я има и ще пребъде.
26
1
 
3
 
! Отговори
От 39 преди 3 години
.... дворцови преврати и подобни. Това без пари не става.
25
5
 
9
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Ооуу "осъждаме" написала "дипломатката" в личния си профил в социалката !!! В профила си в сайтовете за "любов" дали го е написала ? И колко личности живеят в "сложния" образ на захариева ?
24
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Таа и боко да осъдят и битите демонстранти във Франция, Австрия, Германия. И ако не изпълняват полицейско разпореждане може и бой. В Русия имат освен армия и полиция и прокуратура за разлика от тиквенланд.... И как се случи Навални се прибира, прибират го, филм че за дворец на Путин, масова подкрепа протести пред посолства и консулства на Русия, масови протести навред по Русия.... Кога е майдана!? С качествена пропаганда и агитация всичко може да се постигне-араПска пролет, майдан....
23
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 33Във Франци и Дания ... не.
22
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Във Франция, Дания и Холандия не се ли мелят по улиците вече седмица ?
21
5
 
4
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Много интересна тенденция, чиновници на високи държавни постове да изразяват мнение в лични профили в социалките. И какво общо има МВнР със личния профил на захариева ? Тя може би има и профил в "*** търси адам" Скандалното е,че рижия клоун извади сащ от Парижкото споразумение в туит от личния си профил. Дори императорите са издавали и издават декрети с държавен печат.
20
0
 
18
 
! Отговори
кръпел преди 3 години
защо не осъди осъди задържането на мирно протестиращите в белия дом ??даже имаше и убити ????
19
2
 
15
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 3 години
В Москва мирно протестиращи.В България платени от черепа "протестъри"А в ЮСА "вътрешни терористи", дето освен арест отнесоха и някой друг фатален куршум нали?Ама всичко е точно.Тъпите байдъновци, дето лаят тук не разбират, че скоро бедата ще почука и на нашата врата.Ние не сме изолиран от света остров в Тихия океан.