ГЕРБ към Радев: Вие сте позор за страната, оттеглете заявката за нов мандат!

Президентът трябвало да признае провалите си
867
ГЕРБ към Радев: Вие сте позор за страната,  оттеглете заявката за нов мандат!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

ГЕРБ призова в декларация от парламентарната трибуна президентът Румен Радев да оттегли заявката си за втори мандат.

Народният представител от ГЕРБ Спас Гърневски заяви от трибуната на парламента: "Като хора с повече опит в политиката ви призоваваме да се смирите, да признаете провалите си и най-почтено да оттеглите заявката си за втори мандат. 4 години стигат, г-н президент“.  

Още по темата

„Докога разюзденото президенство и неговите служители ще рушат авторитета на Европейска България -какъвто чорбаджията, такива и ратаите му“, отсече той във връзка с разследване на ОЛАФ, в обсега на което попада и секретарят му по правни въпроси и антикорупция в качеството му на бивш служебен министър на вътрешните работи Пламен Узунов.

„Г-н Радев, вие сте срам и позор за страната ни, а сте зинал за власт в тази току-що съвзела се от комунистическата кома България.", призова Спас Гърневски.

"Когато миналата година през юли президентът Радев вдигна юмрук над главите над протестиращите български граждани, раздели нацията и изкрещя "Мутри, вън", бяхме сигурни, че изстреляният хаостен патрон ще пообиколи пространството над триъгълника на властта, но след рикошет ще връхлети върху президентската хасиенда отсреща", нападна още той.

Според него едно е да клеветиш без никакви доказателства опонента ти, а друго е когато срещу теб се изправи българското правосъдие и европейската служба за борба с измамите.
 
"Пред националните медии от "Дондуков" 2 най-нагло коментираха разследването на международните експерти с думите "Лъжа до лъжа". Ето как Румен Радев се опитва да разпъне чадър над съветника си за разследването в ОЛАФ. Лъжите на "Дондуков" 2 извират непрекъснато, правят препратка за сключването на договора, но ОЛАФ не атакува договора, а по-важни обстоятелства", изтъкна той.

Гърневски отсече, че от ОЛАФ се интересуват кой е манипулират процедурата по обществената поръчка, сключена от МВР за купуването на полицейски коли, преди откриването й и кой е задал критериите, а критериите и процедурата са проведени по време на Радевия изпълнител на поръчки.
 
Според него се търсят отговори на въпросите кой е манипулирал тази обществена поръчка, за да се стигне до такъв избор, кой е поръчителят на аферата, която отново ни злепоставя пред ЕС.

"Към прокуратурата на България е отправена препоръка за досъдебно производство за длъжностни лица от МВР, злоупотреба с власт и облагодетелстване на трета страна", каза още Гърневски.

Той припомни репликата на служебния премиер Огнян Герджиков, с която той ясно описа простия механизъм на вземане на решения в кабинета му.

„Желанието на президента на Републиката е това да бъде направено по този начин, "по който аз докладвам". Това е. Ето така са взимани решенията. Каквото каже президентът -такова е решението без оглед на законодателството в България. Сега ли, г-н президент просто така наредихте. Отдавна знаем, че конституционно отредените ви правомощия ви стягат, но нека не забравяме, че в правовата държава има норми на политическо благоприличие, които родните държавници следва да спазват. Не станаха ли твърде много провалите на вашия екип. Докога обществото ще търпи неадекватните ви действия и елементарната липса на контрол върху подчинените ви", обвини още Гърневски.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


867
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
723
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
хайде хайде...знаем кой е позор за страната...т.н. Боко тиквата...превърнал ни в най-бедната страна в Европа и в света даже...с най- разбитите магистрали и свличащи се пътища и метро...
722
3
 
10
 
! Отговори
1 преди 3 години
До Анонимен-778,а правата тиква,колец ли ще забива,на земята,или искате да бъде вечния политик.
721
19
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оставка на Рундю терсенето
720
8
 
29
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 години
Гербавите май се отъждествяват със държавата,хеле премиерът-Слънце...
719
16
 
9
 
! Отговори
АКСИОМА преди 3 години
Няма закон който да регулира шашкънията на червената клика начело с Импексова и клакьори те и овоняли форумите !!!
718
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този Спас Гърневски, имам чувството, че може по същият начин цветущо да говори и против ГЕРБ, в защита на БСП . Стига да има личен интерес ( а не морален).
717
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ей, някой гербаджия ще вземе да получи я инфаркт, я инсулт. Пазете се бре, избори идват!
716
6
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По-голям позор от тиквеното управление на зеленчуци, калинки и поцинковани кофи от последните 10 години у нас не е имало никога!Срам и позор, че този народ ги търпи и още повече - че гласува за такива!
715
18
 
7
 
! Отговори
най-некадърния !!! преди 3 години
Международния правителствен елит много-отдавна прецени и разбра що за стока е Фигуранта и тотално го отсвири. Иначе на празни думи, лозунги, закани и нравоучения, Грипена се доказа като типично треторазрядно ЗКПЧ. Откакто Гешев му разрови блатото, съвсем е озверял, виждайки как кирливите му ризи ще лъснат след няколко месеца с падането на имунитета му.
714
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доста хора от ГЕРБ се оядоха, заботяха много покрай поръчките в строителството и презастрояването в жилищните кварталите. (Вече няма къде да паркираме, жени бутат бебета в клолички по улиците ).За КОМУНИСТИТЕ да не говорим !!! Те си продаваха на занижени цени, на свои хора присвоени държавни активи а именно апартаменти, кина и тн. Поколения наред деградираха заради кражбите им ! ( ДОбре че Гергов го изритаха, че в Пловдив до века няма да вземат власт)АЗ Ще Гласувам пак за Президента Радев!
713
5
 
30
 
! Отговори
мишо преди 3 години
Позор е притежателя на Шкафчето ама той на резил много носи. А на неговите придворни са спретнали по едно компроматче за всеки случай-да мълчат, да слушат и да лаят по поръчка.
712
7
 
22
 
! Отговори
ГЕРБ-БКП преди 3 години
Мъка ,мъка крадлива ! Мафия !
711
6
 
11
 
! Отговори
? ? ? преди 3 години
.. Какво ще направите със служител, на който месечно плащате 15 000 лева заплата, а той върши толкова работа, колкото президента Радев , а на всичкото отгоре ОЛАФ и главния прокурор ще го разследват ??? .....
710
6
 
32
 
! Отговори
1 преди 3 години
др.гърневски,ти като оттеглиш кандидатурата си за дупетат,и Радев ще си я оттегли.Много ви е къса паметта другари от герб,на 18.10.2018г.вожда ви слънце в присъствието на министър маринов,бивш бодигард-шофьор на Мето Илиянски,тържествено връчиха ключовете на "новите"коли за МВР,и сега търсите под вола теле.
709
8
 
33
 
! Отговори
1 преди 3 години
Защо ми се струва,че позора за България е този на снимката поета на комунизма спас гърневски,и неговия банкянски началник,който казва за президента,ако има достойнство,да си оттегли кандидатурата,а ти др.борисов имаш ли достойнство,и ако го имаше,нямаше да се кандидатираш,за втория си незавършен мандат за премиер,но чекмеджето е сладко нещо,няма отказване нали?,и не си ти човека,който би трябвало да говори за достойнство.
708
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мисля че така не е хубаво да се говори на действащ президент на държава.Този който го е казал.....е ...може би ...това което е казал.При прболеми има начин ...срещи разговори, дискусии,това не начинът, господине !!! След време ще съжалявате за това което сте изрекли, но...човек се учи от грешките си !
707
9
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо толкова ви е страх от Радев?
706
33
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руският човек Румен Радев събра шайка червени мутри в президентството, срещу които се води разследване, за извършени престъпления. Разединителят на нацията, който оглави платен щурм над парламента, се крие зад имунитета си и позори президентската институция. Радев е заплаха за демокрацията в България и ЕС.
705
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гереберастите много се лъжат,че печелят нещо чрез това изказване на Гърневски...точно обратен ще е ефекта...поне да бяха изкарали някой порядъчен измежду тях...ама то има ли такива там...А ако има,едва ли бяха бръщолевили подобни словесни ***...
704
1
 
5
 
! Отговори
поет преди 3 години
Гърневски се римува с (Александър) Невски.