Парадоксално, но Борисов вече е един от най-опитните лидери на Европа!

Първан Симеонов: Надявам се, че няма да се предадем за Македония
26 фев 2021 21:37, Елка Василева
821
 Парадоксално, но Борисов вече е един от най-опитните лидери на Европа!
Снимка: архив, БГНЕС

Парадоксално погледнато Борисов вече е един от най-опитните лидери на Европа. Това каза в интервю за Агенция „Фокус“ политологът и изпълнителен директор на социологическа агенция „Галъп Интернешънъл“ Първан Симеонов.

„Това е най-интересното, че един човек, който не знае други езици, освен български, успя да се превърне в международен деец – малък, балансиращ, но може би това е единственото възможно на Балканите. Ние сме на ъгъла между Турция и Русия, две страни, от които напоследък Западният свят все повече се плаши, освен това сме и на прословутите Балкани и какво друго можеш да правиш, освен да балансираш и шикалкавиш, ако си в ситуацията на България“, коментира Симеонов.

Още по темата

По думите му Борисов е успял да запази отношения с американците и да прокара на практика руски газ за Сърбия, едновременно.

„На всичкото отгоре, благодарение най-вече на Красимир Каракачанов, се опъна на американците и на германците и запъна крак за Северна Македония. Това са много важни неща“, коментира Симеонов.

„Парадоксално погледнато Борисов вече е един от най-опитните лидери на Европа. Той има най-дълъг стаж. Оказа се, че в един момент той успя да вади кестени от огъня тук на Балканите. Не е шега работа да имаш някакви нормализирани отношения с Реджеп Тайип Ердоган, както и едновременно да си говориш с Брюксел и с Владимир Путин. Тук, където сме ние, на този кръстопът, нямаме друг избор. Ще спечели този, който го прави добре“, допълни той и уточни, че вероятно може и много по-визионерски и проактивно, защото Борисов е реактивен.

„Във всеки случай успя да постигне някакви цели, което е важно. Искрено се надявам, че България няма да се предаде по темата за Северна Македония. Тази рана между двете страни някак си няма да се излекува, ако не поставим пръст в нея. Надявам се на катарзис. Най-глупавото след изборите би било изведнъж България да ревизира позицията за Северна Македония. Напротив, страната ни трябва да е последователна и тази позиция ще работи, тя вече работи“, коментира още политологът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


821
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От продажните комунисти в БСП, всичко може да се очаква, добре че винаги губят на избори. БСП сама не може, да се управа, та държавата ли? Що се отнася до Борисов, това мнение се споделя и в западния печат ,сред европейските лидери, дори във форумите, от обикновени хора.
42
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Диана,костовистите ,до един помагачи на комунистите в приватизацията,искат пак да ни натикат в дупката.Трифонов също е с тях,не знам защо го виждат за патерица на Герб,та той е включил соц пенгето Радулов,приятеля на Бобокови-това е мафията.На тези избори много хора ще излезем да гласуваме за Герб с отвращение,но да спасим новата дупка, в която червените олигарси ще ни запратят отново.
41
3
 
5
 
! Отговори
Само Баце преди 3 години
Другите са лайковци, дето за нищо не стават.
40
5
 
2
 
! Отговори
Диана преди 3 години
До Анонимен38Само затова единствено нея бомбардираха, значи...Сърбия е под специално наблюдение, а не може една матрьошка да не е "стабилна" - те не драматизират, повърхностни и безотговорни хора...какво друго можеш да очакваш от тях...Само дето душите им се стапят от всеки техен грях, но те са си добре и без души - малко сълзички и ...готово! Сръбска му работа!
39
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** целувате гъ... на мутрата вече 15 години, но като се обърне палачинката да не ривете?
38
3
 
9
 
! Отговори
Давай Баце преди 3 години
Мини ги с 200!
37
6
 
14
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Нашият ще да е най...опитният;друг премиер с...кюлчета,пистолет и...пачки в нощното щкаффче не сме виждали да има.
36
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
елкaтa си изпроси бонус към заплатата - кило суджук и печена тиква
35
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Още е рано, не е дошъл 1 април за да ни ги ръст тия. Ако беше толкова велик, щяхме да имаме ваксини, можеше дори и производство да се направи в страната. Когато го величаят лъжливо, рейтинга му пада яко.
34
13
 
13
 
! Отговори
Диана преди 3 години
До WhitestarСпоред мен, най-важното е, че излизаме от дупката, където ни набута БСП...От тук нататък и пътища и възможности /само да не се върнем отново на БСП - този път сигурно ще ни закопаят още по-надълбоко!/..
33
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-стабилната и влиятелна държава на Балканите в момента е Сърбия.
32
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов и на тези избори няма алтернатива.
31
6
 
10
 
! Отговори
роден комунист преди 3 години
Българина освирепява когато някой краде повече от него!
30
9
 
14
 
! Отговори
Ха ха!!! преди 3 години
Тоя трябва да си смени дилъра - че големи халюцинации му се получават!Бориисов и Лидер в едно изречение - вече е налудничаво! А като сложи и Европа в изречението - си е да го повикат на 4ти километър за лечение...
29
20
 
16
 
! Отговори
Карма преди 3 години
Борисов ще остави сериозен отпечатък в историята на България. Живеем добре. Влизам в трамвая и само хубави и млади хора, добре облечени, и се усмихвам. Вярно старите са по оръфани, ама те са от славното ни минало. Трябва желание и работа. Нищо друго не е нужно за нормален живот в настоящето. Приятна вечер
28
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички се подиграват на Слави за комичнпто му участие,но след представянето на Михалев тази вечер ДБ удари ново дъно.Изтеглете този човек лтвреме,че няма да влезете в парламента другари костовисти.После пак ще ви е крив света и ще обграждате парламента.За ваше добро,това момче или трети пол,не мога да кажа не е в ред.
27
8
 
4
 
! Отговори
ss преди 3 години
опитен в далаверите
26
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Баце има харизма ,до като Нинова е истеричка.
25
2
 
1
 
! Отговори
Whitestar преди 3 години
Да тази теза щеше да се наложи естествено, ако не съществуваше Европа на две и три скорости, ако бяхме на път да преборим демографския проблем, ако народът не се топеше а просперираше! Но най-трудния баланс в момента е именно между Европа и Ориента, изразяващ се в запазването на уверението, че тук, у нас се спазват човешките права и сме възприели точно Европейския цивилизационен избор! Ама на...
24
4
 
7
 
! Отговори
нищо лично преди 3 години
Все по-често изпитвам неудобство от изказванията на Първан Симеонов. Нали е всеизвестно правилото "Спазвай мярата"! Стига палячовщини - те не са от полза насамия Борисов.