Парадоксално, но Борисов вече е един от най-опитните лидери на Европа!

Първан Симеонов: Надявам се, че няма да се предадем за Македония
26 фев 2021 21:37, Елка Василева
821
 Парадоксално, но Борисов вече е един от най-опитните лидери на Европа!
Снимка: архив, БГНЕС

Парадоксално погледнато Борисов вече е един от най-опитните лидери на Европа. Това каза в интервю за Агенция „Фокус“ политологът и изпълнителен директор на социологическа агенция „Галъп Интернешънъл“ Първан Симеонов.

„Това е най-интересното, че един човек, който не знае други езици, освен български, успя да се превърне в международен деец – малък, балансиращ, но може би това е единственото възможно на Балканите. Ние сме на ъгъла между Турция и Русия, две страни, от които напоследък Западният свят все повече се плаши, освен това сме и на прословутите Балкани и какво друго можеш да правиш, освен да балансираш и шикалкавиш, ако си в ситуацията на България“, коментира Симеонов.

Още по темата

По думите му Борисов е успял да запази отношения с американците и да прокара на практика руски газ за Сърбия, едновременно.

„На всичкото отгоре, благодарение най-вече на Красимир Каракачанов, се опъна на американците и на германците и запъна крак за Северна Македония. Това са много важни неща“, коментира Симеонов.

„Парадоксално погледнато Борисов вече е един от най-опитните лидери на Европа. Той има най-дълъг стаж. Оказа се, че в един момент той успя да вади кестени от огъня тук на Балканите. Не е шега работа да имаш някакви нормализирани отношения с Реджеп Тайип Ердоган, както и едновременно да си говориш с Брюксел и с Владимир Путин. Тук, където сме ние, на този кръстопът, нямаме друг избор. Ще спечели този, който го прави добре“, допълни той и уточни, че вероятно може и много по-визионерски и проактивно, защото Борисов е реактивен.

„Във всеки случай успя да постигне някакви цели, което е важно. Искрено се надявам, че България няма да се предаде по темата за Северна Македония. Тази рана между двете страни някак си няма да се излекува, ако не поставим пръст в нея. Надявам се на катарзис. Най-глупавото след изборите би било изведнъж България да ревизира позицията за Северна Македония. Напротив, страната ни трябва да е последователна и тази позиция ще работи, тя вече работи“, коментира още политологът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


821
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Шкафа пращи ли от злато?
22
7
 
17
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
Че какво му е парадоксалното, благодарение на българският гласоподавател, Брюксел стана като втори дом на ББ, а през това време там се смениха много лидери ... За разлика от Борисов, други от нашенските политици с болни амбиции за Власт, продължават да гледат Европата и нейните институции през кривият макарон на своето политическо късогледство и озлобени от този факт започнаха да я възприемат като проводник на евроге.йски ценности, двойни стандарти и различни скорости ... !!!
21
6
 
12
 
! Отговори
Ira преди 3 години
Не сме на ъгъла между Русия и Турция. И Европа не се плаши, тя има дълги традиции и с Русия и с Турция. И е нормално Борисов да е популярен, всички харесват комедийните актьори. Какви са тези гениални анализи.
20
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Германският Горбачов ще дойде и ще смени всички опитни източноевропейски лидери, които са се заседяли много.
19
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
НеЗаменимият Бойко - така Параван Симеонов го е обрисувал. Личи си от чие чекмедже е надника на този зависим социолог.
18
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Във всеки случай успя да постигне някакви цели, което е важно.------- Например да го запишат как се хвали, че гие бес 200 ?
17
8
 
23
 
! Отговори
Държава преди 3 години
Опитен в кражбите, които ще отекват с поколения! Уви!
16
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е от най-опитните лидери, защото извън бокостана няма никакъв опит. И неговото козируване със сервилна усмивка, което е върхът на комуникативните му умения в среда лишена от подмазващи му се служители и седесари, е научено в милиционерската школа в Симеоново, а не по време на политическата му "кариера".И ако нямаше седесари, Борисов завинаги щеше да си остане *** между охранител и мутра.
15
10
 
6
 
! Отговори
Диана преди 3 години
До Анонимен16Разбира се, че БСП ще го чувства "крадливец" - отне им властта - т.е. кокала...А това не може да се класифицире другояче, по техните стандарти, освен като кражба...Нема как - щом те са откраднали властта, трябва сега тях да ги крадат - желязна БСП - логика!
14
4
 
1
 
! Отговори
Barba Ganios преди 3 години
...tozi mnogo lesno shte prikliuchi s paradoksite !!! Niama NE prikliuchil !!! Za negovoto taka narecheno " liderstvane " ...kolo nepopravimi vredi i gadosti e natvoril sashto e svoeobrazen paradoks !!!
13
27
 
14
 
! Отговори
Диана преди 3 години
Парадоксално е за БСП, наистина, която вижда нарцисистки само себе си...Бойко е сериозен и грижлив държавник, стъпил с два крака на Земята, доброжелателен и вярващ на положителното в народа ни...
12
12
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
безспорнонай-големия крадливец
11
17
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Боко ке падне!
10
31
 
13
 
! Отговори
Професор преди 3 години
Аз бих добавил, че Борисов е един съвременен Левски. Разбира се не го сравнявам с Апостола но той /Борисов / продължава делото му за Чиста и Свята Република!
9
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След като видях бездарното участие на Стоян Михалев в БНТ сериозно се замислям да гласувам за Герб,макар и с отвращение.
8
7
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да опитен е учил се е от Пашата и Маджо
7
32
 
19
 
! Отговори
Конграчулейшънс преди 3 години
Червените черупки пукат ли пукат от яд.Закова ви ги с 200 Баце.
6
12
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Парадокс е че търпим толкова години,едно крадливо нарцистично същество на власт!
5
4
 
8
 
! Отговори
Има една дума за преди 3 години
Човек който е добре със всички. Но не за писане :)))
4
10
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да парадоксално е от крадец на коли да станеш премиер