Парадоксално, но Борисов вече е един от най-опитните лидери на Европа!

Първан Симеонов: Надявам се, че няма да се предадем за Македония
26 фев 2021 21:37, Елка Василева
821
 Парадоксално, но Борисов вече е един от най-опитните лидери на Европа!
Снимка: архив, БГНЕС

Парадоксално погледнато Борисов вече е един от най-опитните лидери на Европа. Това каза в интервю за Агенция „Фокус“ политологът и изпълнителен директор на социологическа агенция „Галъп Интернешънъл“ Първан Симеонов.

„Това е най-интересното, че един човек, който не знае други езици, освен български, успя да се превърне в международен деец – малък, балансиращ, но може би това е единственото възможно на Балканите. Ние сме на ъгъла между Турция и Русия, две страни, от които напоследък Западният свят все повече се плаши, освен това сме и на прословутите Балкани и какво друго можеш да правиш, освен да балансираш и шикалкавиш, ако си в ситуацията на България“, коментира Симеонов.

Още по темата

По думите му Борисов е успял да запази отношения с американците и да прокара на практика руски газ за Сърбия, едновременно.

„На всичкото отгоре, благодарение най-вече на Красимир Каракачанов, се опъна на американците и на германците и запъна крак за Северна Македония. Това са много важни неща“, коментира Симеонов.

„Парадоксално погледнато Борисов вече е един от най-опитните лидери на Европа. Той има най-дълъг стаж. Оказа се, че в един момент той успя да вади кестени от огъня тук на Балканите. Не е шега работа да имаш някакви нормализирани отношения с Реджеп Тайип Ердоган, както и едновременно да си говориш с Брюксел и с Владимир Путин. Тук, където сме ние, на този кръстопът, нямаме друг избор. Ще спечели този, който го прави добре“, допълни той и уточни, че вероятно може и много по-визионерски и проактивно, защото Борисов е реактивен.

„Във всеки случай успя да постигне някакви цели, което е важно. Искрено се надявам, че България няма да се предаде по темата за Северна Македония. Тази рана между двете страни някак си няма да се излекува, ако не поставим пръст в нея. Надявам се на катарзис. Най-глупавото след изборите би било изведнъж България да ревизира позицията за Северна Македония. Напротив, страната ни трябва да е последователна и тази позиция ще работи, тя вече работи“, коментира още политологът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


821
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
583
3
 
2
 
! Отговори
Честита преди 3 години
Честита пенсия от 300 лв.
582
4
 
1
 
! Отговори
Борисов преди 3 години
Вие си го заслужихте.
581
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Банкянският гений! Вожда и Учителя на блъгарский народ. Ама КГБ и комунистите хубаво го тричаха. Овъргаляха го целия в л..на. Ся го тръкат с консервна кутия за изборите. ...
580
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А за Нинова нещо положително ... няма.Няма и да има.
579
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой е по-добър от Борисов - никой за момента.
578
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Троловете ако плюят Бойко заради няколко рубли повече :)))
577
2
 
5
 
! Отговори
1 преди 3 години
До до 616/617Борисов не е цвете за мирисане, но е надскочил многократно своето собствено развитие както и това на политиката в държавата ни, тъй че трябва да оценим по достойнство политиката му. Хората приемат за даденост, че България сега поне има шанс за добро бъдеще, докато около нас ври и кипи. България можеше многократно да кривне по лоши пътища - нещо, което комунистите не искат да признаят, въпреки, че самите те на няколко пъти са правили такива завои.
576
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко е най-демократичният премиер.Подава оставка 2 пъти и пак го избира народа!Народа гласува за него 11 поредни пъти!
575
6
 
2
 
! Отговори
до 616 преди 3 години
В нормалния свят няма диктатори като Борисов. Още едно доказателство ,че несме нормална държава!!!
574
1
 
4
 
! Отговори
До ангел преди 3 години
***, всички дето си ги изброил са с държави много по зле от България.*** ти е примера.Аз сравнявам с нормалния свят - ЕС, САЩ, Канада ...
573
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това с тарикатлъци не става, момче.Само глуупаците опитват тарикатлъци и се провалят.
572
4
 
3
 
! Отговори
Ангел преди 3 години
По опитни от него са Владимир Путин , Реджеп Ердоган , Ким чен Ун и неговия ментор покойния Тодор Живков . Култа към личността не е единствената им прилика .Деспотичните и тоталитарни политики и методи са средство за вечна власт към която се стремят всички диктатори. Надявам се царуването да му свърши като Садам Хюсеин,Моамар Кадафи и Бен Али!
571
5
 
2
 
! Отговори
Трол от Тирол преди 3 години
Опитен. И или изпечен тарикат.
570
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов - харесваният Премиер!
569
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колко човека днес в ЕС са били премиер цели три мандата ?
568
3
 
8
 
! Отговори
Забележете преди 3 години
Плюят Борисов, но никога не казват кой би бил по-добър от него ;)Гумен Крадев Грипенов ли, дето има 100 скандала около себе си ?!
567
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов натрупа голям опит.Премиер е 3 пъти, такъв случай в историята си нямаме.11 пъти побеждава на избори, въпреки мръсните номера на БСП, лъжите и измамите от други партии.На хората им омръзнаха фалитите при управление на БСП.
566
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Който работи за държавата, той прави и грешки, както и Борисов, а Фигуранта хем бездейства, хем злобее, хем генерира гаф след гаф !
565
4
 
3
 
! Отговори
чудото на века преди 3 години
Хем пожарникарски генерал - хем държавник...
564
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Баце е железо!Политик с голям опит и отговорност.Направи България 3 пъти по богата от преди 12 години.Цифрите казват всичко.Всички признават успехите на България!