Парадоксално, но Борисов вече е един от най-опитните лидери на Европа!

Първан Симеонов: Надявам се, че няма да се предадем за Македония
26 фев 2021 21:37, Елка Василева
821
 Парадоксално, но Борисов вече е един от най-опитните лидери на Европа!
Снимка: архив, БГНЕС

Парадоксално погледнато Борисов вече е един от най-опитните лидери на Европа. Това каза в интервю за Агенция „Фокус“ политологът и изпълнителен директор на социологическа агенция „Галъп Интернешънъл“ Първан Симеонов.

„Това е най-интересното, че един човек, който не знае други езици, освен български, успя да се превърне в международен деец – малък, балансиращ, но може би това е единственото възможно на Балканите. Ние сме на ъгъла между Турция и Русия, две страни, от които напоследък Западният свят все повече се плаши, освен това сме и на прословутите Балкани и какво друго можеш да правиш, освен да балансираш и шикалкавиш, ако си в ситуацията на България“, коментира Симеонов.

Още по темата

По думите му Борисов е успял да запази отношения с американците и да прокара на практика руски газ за Сърбия, едновременно.

„На всичкото отгоре, благодарение най-вече на Красимир Каракачанов, се опъна на американците и на германците и запъна крак за Северна Македония. Това са много важни неща“, коментира Симеонов.

„Парадоксално погледнато Борисов вече е един от най-опитните лидери на Европа. Той има най-дълъг стаж. Оказа се, че в един момент той успя да вади кестени от огъня тук на Балканите. Не е шега работа да имаш някакви нормализирани отношения с Реджеп Тайип Ердоган, както и едновременно да си говориш с Брюксел и с Владимир Путин. Тук, където сме ние, на този кръстопът, нямаме друг избор. Ще спечели този, който го прави добре“, допълни той и уточни, че вероятно може и много по-визионерски и проактивно, защото Борисов е реактивен.

„Във всеки случай успя да постигне някакви цели, което е важно. Искрено се надявам, че България няма да се предаде по темата за Северна Македония. Тази рана между двете страни някак си няма да се излекува, ако не поставим пръст в нея. Надявам се на катарзис. Най-глупавото след изборите би било изведнъж България да ревизира позицията за Северна Македония. Напротив, страната ни трябва да е последователна и тази позиция ще работи, тя вече работи“, коментира още политологът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


821
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
563
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е парадоксално, а Факт ! Затова е този вой от Зайчарника на Фигуранта и неговия пророк Черепа !
562
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 2-ри вариантСелски хумор?
561
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До тИ ДА ВИДИШВие нямате оправяне на чипа: даже и като анонимка лъжеш, вместо да си признаеш грешката, хем никой няма да те търси за нищо. :))))))Да не говорим, че можеше изобщо повече да не се обаждаш ЗА ТАЗИ ГРЕШКА да показваш колко си нагъл.Нагъл, неграмотен и ***. И ти си тръгнал да обсъждаш други.
560
0
 
4
 
! Отговори
2-ри вариант преди 3 години
Майстор и чирак си играят на рими и майстора пръв.- Майстор Страти изтреска сестра ти...- Еееее... *** не е верно...- А бе мое и да не е, ама има рима...- Хм... чирак Киро ръмби редовно жена ти...- Е па то нема рима...- Е нема, ама си е истина...
559
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Та прочетохте ли за майстор Страни преди да го изтрият демокрадците....
558
6
 
4
 
! Отговори
тИ ДА ВИДИШ преди 3 години
Все едно сте паднали от креватя.... ами *** не ходи по паланки....не го ли виждате, че е постоянно по полянки....по далеч от плебса....щото иначе ще стане като във Варна!!!! Ууууу, къде са парите, къде са кюлчетата и т.н. любезности
557
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До анонимен 597Също така съм сигурен, че искаше да напише "по села и паланки", но понеже не е внимавал много в училище и е забравил "как точно беше", е решил, че може да напише просто най-близкото, което му хрумне.Изобщо, голяма част от пишещите тук са рядко безполезни индивиди, те затова и повечето са русофили.
556
6
 
2
 
! Отговори
СЛАВИ - ПРЕЗИДЕНТ преди 3 години
Тошко - премиер. Азис - депутат.
555
3
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
До ЧАО Шайка чао БИБИПърво научи българския език и тогава пиши по форумите, защото в момента си безгласна буква ( не се пише скътаеш ,а скатаеш )
554
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЧАО ШАЙКА, чао БиБиПич, първо, такива "писачи" като теб сте пъзльовци и второ, сте толкова некадърни, че нищо не можете да направите.С писане по форумите не става.
553
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Слави, Мая и Христо ще са новитебполитици които заедно ще прогонят мафията от Властта!!Гласувайте за тях!!! Ако искате нещо да се промени в България!
552
6
 
2
 
! Отговори
ЧАО ШАЙКА, чао БиБи преди 3 години
ПоправкаТоя път няма да са чушки, домати, яйца и риби.... тоя път като шубелия няма да се скътаеш като шейтан по села и полянки, а ще бягаш през 9 държави в десета за да спасяваш дъртия си биволски кожляк....
551
4
 
2
 
! Отговори
ЧАО ШАЙКА, чао БиБи преди 3 години
Тоя път няма да са чушки, домати, яйца и риби.... тоя път като шубелия няма да се скътана като шейтан по села и полянки, а ще бягаш през 9 държави в десета за спасяваш дъртия си биволски кожляк....
550
2
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Ако мислите, че 5% повече от БСП в момента и 10% повече след изборите е краят на ГЕРБ , то вие сте на-малкото голям наивник.
549
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ТИ ДА ВИДИШТова, че ти задаваш неадекватни въпроси, не означава, че е станало така.Дотам с "оплитането" за което говориш.
548
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само Слави България от мавията ще избави!!
547
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЧАО ШАЙКА, ЧАО БИ БиНикой не мърдате с глупавите ви "заплахи". Щели да протестират. Протестирайте, но тоя път няма да има прошка, както предния. Боко един път ви пропусна, че сега му е малко напечено заради вируса. Следващия път ще започне с тоягата.
546
8
 
10
 
! Отговори
ЧАО ШАЙКА, ЧАО БИ Би преди 3 години
И не забравяйте шайкаджии... ПРОТЕСТА не е угаснал.ПРОТЕСТА не ви е забравил... ПРОТЕСТА тлее и ви чака и всеки момент ще избухне с още по голяма сила.... Де да имате нахалството и да направите правителство "TYЛYП-4, а започва тpичането и ще бъдете публично опозорени(eBaни) ...ей, събудете се и си бегайте по живо по здраво.Светът ще ви се стъмни, Бг-то ще ви е тясно.....ЧАО TYЛYП, ЧАО ШАЙКА, бай Ставри ви чака!!!!
545
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до 582/586Ти мислиш, че тия, които са успели да направят тая инсценировка не знаят как да направят така, че Борисов да не може да каже нищо?Ако се разбере, че в дома му е имало просститутка или, не дай боже, някоя "бизнес дама" с печална слава какво мислиш, че ще се случи с общественото мнение?Сега само червените каскети го разнасят с нагласените снимки. Ако си признае нещо такова и тия, които са гласували за него ще се отдръпнат. Боко не е ***, нищо, че на вас така ви се иска.
544
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Kakvato naschta Tikva takyv i ES smqtai da ne sa i po-zle Golqm Bo.k.luk izleze ES