Нинова: Борисов да не моли за ваксини, а да говори с Русия и Китай

България предплати 18 500 000 дози, сега молила на заем
308
Нинова: Борисов да не моли за ваксини, а да говори с Русия и Китай
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Червената шефка Корнелия Нинова обвини премиера Бойко Борисов в безсилие относно кампанията  по ваксинирането срещу коронавируса.

Още по темата

“Изказването на премиера Борисов, че преговарят с Гърция и Франция за ваксини "на заем " е признание за пълен провал, безсилие и липса на далновидност”, написа тя в социалната мрежа Facebook.

Председателят на БСП припомни: „България предплати 18 500 000 ваксини, а се оказа в състояние да се моли да получи ваксини в заем“.

Лидерът на българските социалисти по повод провала на ваксинациионния процес у нас сравни безсилието на нашите управляващи с действията на тези в ЕС. „Редица европейски лидери започнаха разговори, доставки и използване на руската и китайска ваксини. Чешкият и унгарският премиер, австрийският канцлер дадоха пример за това“.

Корнелия Нинова критикува премиера и го призова: “Вместо да се моли на Франция и Гърция, да започва разговори с Китай и Русия, както направиха редица европейски лидери. Управлението на кризата от правителството на Борисов е некомпетентно, непоследователно и унизително за страната. То е опасно за здравето на хората и вредно за икономиката“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


308
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
250
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ефективността и безопасността на руската ваксина са само хипотези. Не са предоставили никакви доказателства за това в Европейската Лекарствена Агенция. Действат на принципа - "Ти мене уважаваш ли ме? Как се осмеляваш да не вврваш в недоказаните ми твърдения!"
249
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма логично обяснение, защо след като имат Спутник от 6 месеца, само 3% от руснаците са ваксинирани. Но пък се рекламират и имат желание да си шиткат ваксината навън. Да не би да искат да й изпитат страничните действия на чужд гръб!?Доверявайте се само на проверените и доказано ефективни и безопасни ваксини,които Европейската лекарствена агенция е одобрила! Руснаците даже не са кандидатствали за одобрение!
248
4
 
0
 
! Отговори
до 271 преди 3 години
Боко е предплатил 18 милиона ваксини да се прави на великодушен и да има да раздава. На наш гръб. Ама на такива тарикати сметките им все криви накрая
247
3
 
12
 
! Отговори
Руска ваксина-смех преди 3 години
А бе хора вие вервате ли на ***, те шевна машина и лека кола не могат да направят като хората, та ваксина ли ще направят...
246
0
 
5
 
! Отговори
do 278 преди 3 години
Интересно какво е довело до липса на мозък при теб...
245
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Astra Zeneca на Oxford е най-вредната ваксина..............води до рак на матката при жените!!!
244
2
 
11
 
! Отговори
Как Сийка преди 3 години
Ало,многознаещата,защо ти не говориш с Русия и Китай - нали си капацитет от ...Крушов- ска величина?!Знаеш само да се репчиш,а да направиш нещо за народа си -хич те няма ?! Такива политици като теб у нас - с лопата да ги ринеш ! Само празни приказки от теб като от развалена грамофонна плоча ха-ха-ха ! Пътят за теб е един - към политическото буни ще...
243
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Крушовската ваксина ще е най добре.Тия мозъци нямат.
242
8
 
7
 
! Отговори
Словянин преди 3 години
Нинова мълча, мълча, мълча и открадна идея, която русофилите на Николай Малинов от "Възраждане за Отечеството" и Атака пропагандират от 3-4 месеца. Корнелия избощо не се интересува от българите, гледа единствено интереса си. Бойко=Корнелия, 0 /нула/ % разлика. Когато Бойко усети, че настроението на хората е за "Спутник", какъвто е мазен популист, ще разтръби, че "спасява" народеца си с руска и китайска ваксини.
241
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да качи всички твои депутати и тез от листите ви и бягайте да се ваксинирате в Китай нужно ве е .И не се връщтайте .Вземете и Таската той ще ще оправи здравеопазването на Китай ,тук ни е ясен.Не е ве срам да се появявате още.
240
12
 
8
 
! Отговори
Обективен преди 3 години
И Словакия купи 2 милиона Спутник V .Само ние услужливо чакаме Урсула да разреши. Боко защо е предплатил 18 милиона дози ? По три и четири пъти ли ще ни ваксинира? Или не знае колко е населението на страната?
239
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Русия няма капацитет да произвежда много ваксини, не може да задоволи държавата си.
238
2
 
2
 
! Отговори
Barba Ganios преди 3 години
......kato s izstrebitelite ........posle shte triabva da "govorim " s Rusia ......Liberalizma e bolest !!!
237
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Единствен от ЕС е Орбан с китайска. При Вучич е руска но са извън ЕС. Така че са еденици които търсятА и руската ваксина не е достатъчна за техните , как да изнасят. Или зада се правятна велики ще си лишаттехния народ.
236
5
 
19
 
! Отговори
Коко преди 3 години
Довчера антиваксъри, днес рекламни агенти на руски и китайски ваксини. Другарете далавера не пропускат.
235
6
 
13
 
! Отговори
anon преди 3 години
ха! от русия само калашници... ама всъщност нашите са по-хубави та... от русия... май.. нищо.
234
12
 
5
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
ПРЕДПЛАТИЛИ 18 МИЛИОНА ваксини,а сега се молят на тоя и оня?!КАК СТАВА ТАЯ РАБОТА?!..нещо като:Подариха 2 МИЛИАРДА за "Нероден Петко",а се молят ДРУГ да пази нКолко време още ще ви трябва за да ви просветне,че ГЕРБОХУНТАТА Е ПРОСТО СБИРЩИНА ОТ ТОТАЛНИ НЕКАДЪРНИЦИ,които РЪФАЙКИ от националното ни богатство, ни обричат НА ПОГИБЕЛ?!ВСЕКИ час,в който Харема на Боко дърпа конците в държавата, Е ЗАГУБЕН за нацията и страната!..ОСЪЗНАЙТЕ ГО НАЙ-ПОСЛЕ БЕ!...Втори по интелект сте в света!../УЖ
233
1
 
4
 
! Отговори
дали преди 3 години
До РУССКИЙ ОККУПАНТЗащото се правят реваксинации и все още има неваксинирани хора,и то доста.Не е ид**иот, *****оти са тези,които говорят глупости и лъжат хората.
232
4
 
5
 
! Отговори
шопендар преди 3 години
До Влак GT,идеята ти е страхотна,но да не се окаже че спутник е толкова неефективен,като новичока
231
5
 
13
 
! Отговори
Влак GT преди 3 години
Отлична идея на ниновица, да направи списъци с необходимите бройки, да си платят да им ги внесат, като искат избор. Това е единствения път да се отървем от тази напаст. Даже ще им помогна финансово.Биеш си Спутник и си пътник.