Каракачанов честити 3 март и на политиците в Северна Македония

В родното село на премиера Зоран Заев също имало опълченец
127
Каракачанов честити 3 март и на политиците в Северна Македония
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов честити националния ни празник и на политиците в Северна Македония.

"Използвам повода да честитя празника и на политиците в Северна Македония, защото 3 март е празник на всички българи, които тогава са били в една държава", каза Каракачанов, цитиран от БТА.

Още по темата

Той отбеляза, че след като България е разкъсана от великите сили, именно българите в Македония са въстанали и са вдигнали Креснеско-разложкото въстание, за да възстановят и запазят Санстефанска България.

"В българското опълчение, по целия му път, от Дунава до Одрин по времето на Руско-турската война има стотици българи от Македония, много от които загиват и на Шипка, и в боевете за Стара Загора и т.н. От родното село на г-н Заев има също опълченец, така че - честит празник и на тях", каза още вицепремиерът.

Именно 3 март, а не някой друг ден, става символ на българския национален идеал - всички българи да живеят свободни в собствената си държава България, посочи още  Каракачанов, след като участва в церемонията по издигане на националното знаме пред паметника на Незнайния воин в столицата.

Според него именно в този национален идеал е било осъществено и Съединението през 1885 г., България е участвала и в Сръбско-българската война, и в Балканската, и Междусъюзническата война, и в Първата световна война, и във Втората.

Всичко това беше в името на този национален идеал, посочи той.

И въпреки, че политиците и тогава, както и сега, са се карали, но те са имали в главата си една обща цел - целокупна България и всички българи, както го е завещал Левски, в България, Тракия и Македония да живеят свободни и в земите си, каза още Каракачанов и допълни, че затова са изградили държава, която е била шестата - седмата икономика в Европа.

"На 3 март, обаче задаваме ли си въпроса, кой е днешният ни национален идеал, има ли такъв, култивиран ли е, възпитан ли е през образователната система, или ще повтаряме общи приказки за някакви си евроатлантически или някакви нови европейски ценности", попита Каракачанов.

Според него България трябва да има много ясна цел, защото иначе вместо политиците да обединяват, да сплотяват нацията, я разделят, мразейки се помежду си.

Той призова да си отговорим на въпроса какъв е общият ни идеал.

Каракачанов благодари на българските военнослужещи, от редника до генерала, за службата в името на онази България, която е наш национален идеал. Той напомни, че предназначението на армията ни е да защитава суверенитета и териториалната цялост на страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някои хора се нас*ират от кеф че рахата на дпс може да се гарантира да не влезе нито една патриотична формация! Но пък на Славуца му броят 12%! Иха, то един як гюбек се заформя в бъдещия парламент.
22
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"Отделен въпрос е че някой здраво плаща за антибългарски изцепки в Македония! Но това странно защо всички в ЕС се правят, че не виждат!"И според теб се събират всички в европа по-полощадите, гледат на огромни виедо стени какво става в Македония и България, коментират, изучават Балканистика и Славянски езици (да, има такова) в унверситета, че да са запознати ... Ама се правят че не виждат?Пич - ти знаеш ли, че имат окол 1500 други грижим, рпеди последната дупка на кавала?
21
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И какво постигна с това? Няколко верки скинхеда ще кажат "ЕВАЛА", няколко келеше ще се радват, че им е "показал", а иначе просто нагнетява допълнително положението с неясна цел.
20
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оставка бе и излез от НАТО. Призна македонски език заедно с ГЕРБ яничарете, но Георги Димитров му бил виновен.
19
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А НА ЗАГИНАЛИТЕ СЪРБИ В РУСКО-ТУРСКАТА ОСВОБОДИТЕЛНА ВОЙНА ЗАЩО НЕ БЛАГОДАРИШ?
18
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Единствения начин да осъществим мечтата си за обединение е да вкараме всички наши изконно български територии в ЕС и така да разкараме границите със самите себе си. Всеки патриот го знае. Отделен въпрос е че някой здраво плаща за антибългарски изцепки в Македония! Но това странно защо всички в ЕС се правят, че не виждат!
17
5
 
12
 
! Отговори
джаич преди 3 години
Наглец ! Наглостта и арогантността са признак на лошо възпитание и ниска култура . Нетърпимостта и цинизмът са качества присъщи на агентите на ДС и са признак на слабост и поради това не им обръщам внимание . Жалко за Бугария , щом такъв тип е вицепремиер , министър на отбраната и дежурен , платен , казионен ПАТРеОТ и родолюбец !!!
16
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
каракачанов защо не погледнеш автентичите документи затова какво е било кресненското въстание...има оригинални документи и печат,където ясно се вижда каква е била целта на това въстание-македонско ,за освобождение на македония след като си такъв голям радетел за истината.
15
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама никой мъж с панталони няма т0пки да отиде в Скопие и да им го каже.По това се различават биологичните мъже от "социалните". Едните действат, другите само приказват за права и свободи!
14
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Съединението се проваля за Македония. Сърбия с оръжие от Австрия ни напада, а Турция и Англия не пращат и един войник да се бие с бг. Русия няма право да влиза с армия, защото България е васал на Турция.
13
2
 
8
 
! Отговори
ХАН КРУМ преди 3 години
заради такива продажници нама никога да се оправим тези които ги подкрепият да се замислият този път.за тези пишман воиводи.алкохолици и лапачи.
12
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хубавата новина е, че в следващия парламент няма да има ВМРО, също така ВОЛЯ и НФСБ...
11
8
 
9
 
! Отговори
НАЦИОНАЛИСТ преди 3 години
През крив макарон ше гласувам за тебе пак. Единствено Възраждане е опция за мен, истинска патриотична партия а не като вас дупедавци и колаборатори с Турция.
10
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
разбира се левски никога такива неща не е завещавал...свободни съчинения на пропит от омраза и ненавист псевдонационалист!много интересно защо не благодариш и на сърбите,които също са дали свидни жертви за совбодата на българия на шипка...или те(сърбите)ти пречат в македония.
9
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Речта на Каракачанов беше единствената реално патриотична реч, призоваваща към обединение и любов към държавата!
8
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ние сме татари, а македонците са марцианци. Друг език,, друг народ .
7
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този е агент-доносник на 6-то управление зловещата Държавна сигурност, мърсувал под псевдонима "Иван". Подготвя и предава на Шесто управление на ДС собственоръчно написани донесения още докато е проучван в качеството си на кандидат агент под псевдонима ДОНЧО. Спазване на конспирацията и определяне на начин за бърза връзка.
6
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоз темата Македония ше я влачи до изборите...ясно е, че е по-добре да се говори за Северна Македония отколкото за факта че 4 години беше патерица на най-престъпното управление в историята на България.
5
9
 
5
 
! Отговори
Да! преди 3 години
Адмирации към ВМРО!
4
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ето на такива евтини номера се връзват патриотите.