НОЩ ще предложи нови ограничения за районите с висока заболеваемост от COVID-19

70% от пробите в страната са от британския вариант
8 мар 2021 19:50, Нели Христова
122
НОЩ ще предложи нови ограничения за районите с висока заболеваемост от COVID-19
Снимка: БГНЕС

В 8 области заболеваемостта е над 300 на 100 000  души. Това обясни здравният министър проф. Костадин Ангелов след срещата му със здравните власти и шефовете на РЗИ-тата. Поради тази причина са предложени нови ограничения, които ще бъдат обсъдени.

Сред предложените мерки са въвеждането на по- ранен вечерен час за нощните заведения, носенето на маски на открито, преминаване на учениците в дистанционна форма на обучение, ограничаване на достъпа до моловете и фитнесите, налагане на карантина за влизане на чужди граждани в страната. Въпрос на дни e да се вземе решение

"Всичко е под контрол. От нас зависи да продължаваме да държим пандемията под контрол. Това е основната ни цел. Тези мерки ще бъдат предложени на Националния оперативен щаб за ново разглеждане с оглед на хода, който трябва да предприемем. Дали да бъде национален или локален", подчерта здравният министър.

Проф. Ангелов увери, че изборите ще се проведат в безопасна среда и с всички необходими мерки. Той помоли ситуацията да не се използва за политически цели и заяви, че според него това би било безотговорно държавническо поведение.

"70% от пробите на национално ниво са от британския вариант. Точно за местата с наличието на този щам се обсъжда и затягането на мерките", обясни още Ангелов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
НОЩ щял да вземе мерки след като се събуди от Зимен сън ли Какво проспа НОЩ
65
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не бе, честно, искаме си Ананиев обратно за здравен министър. Публично му се извинявам за думите си че Ананиев не се справяше... от днешна гледна точка Ананиев е титан на докторската мисъл в сравнение с текущия здравен министър...
64
3
 
25
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
И сега да си припомним отново началото на представлението.Месец март, пред камерите се нареждат ветеринар, шефът на пожарната, полицай, математик и коремен хирург за да ни спасяват от "вирус".В държавата няма регистриран "случай", но градовете са затворени с КПП-та, а външните граници - отворени.Сценария ли ви се струва калпав или актьорите са некадърни?
63
16
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пуснаха големите ученици и бройките веднага се вдигнаха. А трябваше да учат дистанционно!! Сега нямаше да се стига до затваряне!! Що деца, родители и учители се разболяха, а тестове не правят! Това никога няма да ви го простим!!
62
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как и кой проверява достоверността на информацията, която ни снасят всеки ден? Много сериозно ме интересува. И не вярвам на Google!
61
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мерките в София са препоръчителни, даже и за несмесването на паралелките в училищата. Пише го и в заповедта на министъра по възможност да не се смесват. Познайте дали се случва? Също така живеея срещу 3 заведения, ами в момента са пълни не на 50%, а на 150%.В едното има жива музика, хора, кючеци и още хора пристигат. Персонала им също е без маски. РЗИ няма да го провери, защото истонският собственик е бивш кмет на голям столичен район. Там ХЕИ, РЗИ и пожарната ори проверка излизат с плик
60
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не пишете неща, които няма да станат. Така олеквате. Изчакайте заседанието на Министерския съвет и тогава г-н Борисов ще ви каже какво да правите. Не скачайте предварително.
59
2
 
7
 
! Отговори
Оптимист преди 3 години
Легла в болниците има, а и да намалеят има спортни зали и стадиони - пътеки за усвояване колкото искаш. В интензивното е малко задръстено, но за сметка на това в моргите и гробищата все още има свободни места. Министъра и екипа му са ваксинирани и активно наблюдават ситуацията, а когато е необходимо подпомагат разпространението на заразата, т.е. всичко е под контрол.
58
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 60 може да си има здравословни проблеми човекът Защо му се подиграваш Уж си голям човек , а правиш като децата
57
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По разпасана държава от нашата няма никъде по света, Бойко е лабав.
56
1
 
2
 
! Отговори
До коментар 59 преди 3 години
Абе *** първо за ония горе.
55
12
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От май месец 2020 работя в цех с около 40-50 човека. Почти никой не слага маска и досега НИКОЙ от колегите и семействата им не е бил болен. Имаме само един, дето е ваксиниран, но по цял ден ходи с маска! Нещо като селския *** :)
54
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много е хубаво като имаш с какво да ди измиеш ръцете
53
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пред блока е на открито има разлика но този НОЩ за какео ни е като изеодите му идват толкова бързо колкото на тез пред блока нямаме нужда от НОЩ до сега не са взели навреме правилните решения ско като тука има нема тука нема това го играят децата
52
5
 
18
 
! Отговори
anonimen преди 3 години
Не вярвайте на льжите на НОЩ !!!!
51
1
 
9
 
! Отговори
Жоро преди 3 години
Сега е момента за апартамента хахаха
50
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ined 37 По принцип вина за ситуацията у нас е на Борисов Той си го каза през февруари - " няма значение от стойностите , отваряме март заведенията , април - барове и клубове "Но големият проблем е в прислужващите лекари от кликата на Борисов . Те имат дълг първо към хората , после към партийния си лидер Защо безропотно се съгласяват с всичко , което каже . Той се вълнува единствено от резултатът си на изборите . Здравето на хората не му е приоритет
49
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Симпатяги,помните ли миналата година, когато направихме огромен тест, продължил няколко месеца, с участието на цялото население на държавата? И доказахме без никакво съмнение, че вирусът не се разпространява на открито? Ммм?
48
3
 
11
 
! Отговори
така мисля преди 3 години
Винаги съм бил против ограничаването на спорта. Това помага да се изгради добър имунитет също така помага за психическото здраве на хората. Това е най - голямата глупост която може да направят,след парковете и планината разбира се, за мен.
47
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До NickЧе те хората не ес събират само по заведения.Ако искат и пред блока могат се съберат на някоя беседка.