Борисов: До месец най-уязвимите групи ще бъдат ваксинирани

По-либерални мерки от тези в България никъде не е имало
193
Борисов: До месец най-уязвимите групи ще бъдат ваксинирани
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

„Пандемията е в цялата си сила в Европа и света. Много притеснително е, че новите варианти на коронавируса заразяват много по-бързо и по-млади хора. От днес отново ще ваксинираме по 15 000-20 000 желаещи на ден и с още един месец търпение най-уязвимите групи ще бъдат имунизирани“. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на редовното правителствено заседание, на което кабинетът отпусна 7 милиона лева за осигуряването на лични предпазни средства, медицински изделия, лекарствени продукти и дезинфектант за борбата с пандемията от COVID-19, съобщиха от правителствената пресслужба.

Още по темата

Премиерът Борисов отбеляза, че допълнителните мерки, които областните щабове ще приложат локално в червените зони на страната с висока заболеваемост от COVID-19, ще доведат до нормализиране на ситуацията.

„Толкова либерални мерки като в България никъде не е имало. Това, че сме разрешили по-свободен начин на живот – нормален начин на живот, не означава, че не трябва да се пазим, да внимаваме, да не носим маските или че не трябва да се събираме на големи групи от хора“, категоричен бе министър-председателят Бойко Борисов.

Премиерът разпореди на министъра на здравеопазването Костадин Ангелов да създаде такава организация, че да не остане нито една болница или поликлиника без необходимите предпазни средства. С отпуснатите днес средства от Министерския съвет се гарантира осигуряването им в достатъчни количества.

„Нека продължим да пазим своето здраве и здравето на другите, така ще се справим с пандемията“, призова премиерът Борисов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


193
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Утре ще е поредният чудовищен провал на обещанията на Борисов. Ще се осъществи масов отказ от ваксиниране на решени да се ваксинират хора и регистрирани в системата на МЗ поради липса на РНК ваксини. И Борисов ако си мисли, че и това ще му се размине, ами не. Аз съм регистриран, като съм помогнал в регистрацията на още 4ма човека. От петимата само един е склонен на Астра Зенека. Другите категорично се отказваме,ако до датата ни след седмица няма РНК.
60
1
 
8
 
! Отговори
Даниел преди 3 години
Днес ходих до ВМА. На входа ми казаха, че има ваксини само за членове на секционните комисии и за втора игла. За каква масова ваксинация говорим изобщо?
59
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гласувате за Мая, получавате Корнелия.Гласувате за Слави, получавате Христо Иванов.Гласувате за Христо Иванов, получавате Мая.Гласувате за ДПС, получавате БСП.Гласувате за БСП, получавате ДПС.Гласувате за ДБ, получавате Мутри вън.Гласувате за ГЕРБ, получавате шут в гАза на горните. Не е сложно, елементарна логика
58
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 55Какво ни интересуват нас Израел,Чили и Великобритания?! Ти не чакай,и ***,върви се запиши,герб са купили ваксини за 20 години напред да се боцкате. Има и сайт където може да се запишеш,какво чакаш ТИ? Ваксини има,ще идват поетапно.
57
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма как човек да се ваксинира и да се разболее от Ковид . Тоест причината да е самата ваксина . Може да се ваксинира някой и да попадне в онези проценти , при които се ваксината не действа и човек е лепнал вируса докато чака напримерСамите ваксини нямат потенциал да разболяват от болестта , против която се поставят .Може да има грипоподобни сиптоми като реакция на ваксината , в малко случаи се налага по-сериозно лечение . Най-често отшумяват от самосебе си за 2/3 дни
56
0
 
13
 
! Отговори
до 1280 преди 3 години
Ще успееш ли да изпълниш квотата на *** фабриката от 20 коментара на ден?Не те ли е срам да работиш като платен ***?
55
0
 
11
 
! Отговори
Световноправителство преди 3 години
Всяка съпротива е безмислена. Всички ще бъдете ,,доброволно" заразени. Ще бъдете затворени и ще бъдете подсигурени с минимален базов доход... за известно време. После никой няма да си спомня за вас. Вие вече не сте ни нужни. Примирете се!
54
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До MitakaКойто иска да взема мерки - да се заключва в къщи и да не излиза. Да се ваксинира, да ходи с две маски и да си кисне ръцете в дезинфектант. Да изчака една година, и тогава да излиза.
53
6
 
4
 
! Отговори
Mitaka преди 3 години
Не бера грижа за никой. Който не иска да се заразява и да не го мислим - да ходи в Занзибар и да не се връща. Те не тестват и там ковид няма. Да изчака там една година и да тогава да си дойде.В БГ си има закони и правила.
52
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво, браво, а други държави като Израел, Чили, Великобритения до 1 месец ще имат над 70% ваксинирани от населението си и то с 2 ваксини. Ние пак се ослушваме, пак чакаме на Европа, а хората действат с одобрените ваксини. 46 държави сключиха договор с Русия, Австрия преговаря дори за местен център за изработна на ваксината им, а ние чакаме само...
51
16
 
3
 
! Отговори
1280 преди 3 години
Само ББ и ГЕРБ се държат отговорно и държавнически. Останалите само надничат зад ъгъла и съскат злобно защото знаят, че нормалните българи отдавна са избрали кого да подкрепят на изборите. Вчера ги гледам вечерта се строили по БНТ и викат не знаем какви трябва да са мерките, ама не трябва да са тия. Един каза, че щял да пусне безплатни PCR тестове на границата, но не уточни как ще плаща за тях. А друг каза, че щели да спрат магистрали и строежи за да има за харчене.И тия искат да управляват??
50
1
 
5
 
! Отговори
Mitaka преди 3 години
Като мине през цялото население на земята и убие 1% или 70 милиона души ще стане като грипа. Грипът дори е убил 50 милиона души 1918та година като е бил нов вирус.Иначе да в момент мерките са затваряне на училищата и само онлайн.За заведенията ако ще ги затварят да ги компенсират но изцяло, те не са виновни хората.
49
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До MitakaТи не ми бери грижата какви усложнения ще имам от грип, както, аз не съм седнал да ти казвам да не се ваксинираш въпреки, че ще можеш да заразяваш.
48
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Към момента ваксинирани с ваксини, които вече би трябвало да действат са около 30000 човека, т.е. минали са 14 дни от ваксинирането с втората доза.
47
0
 
10
 
! Отговори
Аноним преди 3 години
Господин Премиер, тотално се изложихте. В така любимия ви Запад, който все давате за пример най-уязвимите бяха първа грижа. Те бяха ПЪРВИТЕ ваксинирани. А тук обратно, зелени коридори, изборна администрация и стигнахме до там млади и здрави вече да са ваксинирани, а родителите им още да чакат ред при личния!
46
2
 
4
 
! Отговори
АналИзатор преди 3 години
Искаме кадри от ковид отделенията, ако може към 8 вечерта да съчетаем - докато си пием да слушаме и кючек. И да, някой попита преди няколко коментара - кога ще вкарате в статистиката колко от приетите в болница са инжектирани с препаратите на лудия кон Бил Ваксината.
45
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 33Не е нормално след ваксинацията да имат температура и болки защото не им се вкарва жив или умъртвен вирус. Освен това дори при ваксината за грип няма такива странични ефекти .
44
4
 
16
 
! Отговори
Петиция преди 3 години
Искаме да се върне старото име на Ковид, а именно Грипа. И да се действа както преди. Без мерки и с грипни ваканции за децата. Всички бяхме щастливи
43
8
 
6
 
! Отговори
Mitaka преди 3 години
Уязвимите в БГ са 2 милиона пенсионери + още 1 милион хронично болни от различни болести.Планът е до юни ( след 3 месеца ) да има ОБЩО 2 милиона ваксинирани вкл. лекари, учители, полицаи, СИК, ЦИК и т.н. така че няма как да са ваксинирани критичните групи дори до есента камо ли до 1 месец.Освен това дори и нерисковите групи може да имат тежко протичане или дълготрайни усложнения дори при леко. Така че преди да се ваксинират 100% от населението без децата нищо не е приключило.
42
9
 
3
 
! Отговори
1280 преди 3 години
До АнонименКой размахваше юмрука и викаше, че вируса е измислен от Борисов?Кой обясняваше, че ваксините са безполезни, а с чайчета и супичка ще мине грипчето?КОЙ ЛЪЖЕ ХОРАТА, че няма ваксини, обаче спутник е спасението?Всички гладни за власт начело с потника, корнела, мая и учиндолския чалгар Отговаряй Koмун-де застреляно?