Нинова пита колко ваксини и от кои е поръчал кабинетът

Иска да знае съхраняват ли се втори дози за вече имунизираните
64
Нинова пита колко ваксини и от кои е поръчал кабинетът
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Председателят на БСП Корнелия Нинова изисква информация по 15 въпроса, касаещи непосредствено здравето на хората и ваксинационния план на правителството – сред тях колко ваксини са поръчани, на кои производители, каква част от тях са платени и на каква цена, има ли закъснения в доставките и по какви причини, както и предвижда ли правителството да започне преговори за доставка на други видове ваксини. Въпросите тя отправя към Министерски съвет на основание Закона за достъп до обществената информация, съобщиха от пресцентъра на левицата.

Още по темата

Нинова пита колко ваксини са поръчани за страната ни по видове и производители, има ли договорени ваксини, какви и колко извън квотното разпределение на Европейския съюз, колко на брой ваксини и от кои видове/производители са платени и на каква цена, какви са графиците за доставка по всеки договор и вид ваксина, колко броя ваксини са доставени и от кои видове.

Освен това тя иска да знае има ли закъснение по договорените графици за доставка на ваксини и ако има, от кои видове и производители, какво е количеството на неизпълнените доставки, както и какви са причините за това.

Колко души са ваксинирани, съответно с една или две дози по видове ваксини, има ли ваксини, които се съхраняват като резерв за втора доза или друга причина, какво е реалното изпълнение на имунизационния календар по професионален и социален критерий /професии на първа линия, възрастни хора и други, в кои професионални и социални групи има забавяне на имунизационния календар, какви са причините за това, какви са критериите по които се определя коя професионална или социална група с кой вид ваксина се ваксинират, пита още  тя.

Останалите въпроси на соцлидерката са има ли изработени обективни критерии, по които регионалните държавни и общински структури могат да налагат мерки за ограничаване и овладяване на здравната криза /брой заразени, брой хоспитализирани или друго/, при какви обстоятелства, какви мерки се налагат/затваряне на училища и детски градини, заведения за хранене, държавни и местни администрации и други/, колко души, съответно какъв процент от населението трябва да се ваксинира, за да се достигне до така наречения „стаден имунитет“ и кога Министерство на здравеопазването смята, че ще се случи това, предвижда ли правителството и здравните власти стартирането на преговори за доставка на други видове ваксини и други производители и ако да, с кои производители и какви са предприетите действия, предвижда ли правителството и здравните власти да подпомагат трети страни с количества ваксини и ако да, кои страни, с какво количество ваксини, от кой вид и с какъв административен акт е взето това решение.


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
1
 
3
 
! Отговори
5 преди 1 месец
Изключително неприятна жена.
47
1
 
3
 
! Отговори
Диана преди 1 месец
Какво друго може да пита Нинова освен нещо за хвърляне прах в очите...Какво ще направи като знае точните цифри - нищо! Но трябва да каже нещо, значи...Да се махат тези хора от политиката част по-скоро - само с тях се занимават подопечните им из цялата страна : и лъжат и мажат и манипулират и хитруват, извъртат, крадат, копират само и само да покажат робсското си преклонение пред повелителя им...Представяте ли си колко хора ще освободим от робството на БСП когато ги махнем от политиката най-после
46
2
 
2
 
! Отговори
Димов преди 1 месец
Гражданката да каже защо Костов я уволни от Мин.съвет,Защо Станишев я уволни от Мин.съвет-по 2,5 год.работа.Сега, както иска да става Мин-ка ,кой ще я уволнява -
за/ добрата/ работа.Или БГ ще стане както през 1997 год.
45
2
 
2
 
! Отговори
iIvo I. преди 1 месец
ot KOGA SELOTO STANA GRAD ?
44
7
 
2
 
! Отговори
Тикволандия преди 1 месец
До BACKO: Пак си извадил този копи/пейст, но този път си се обявил за "Васко". Лепенето на етикети си е гербаджийска тролска практика от край време. Но на бат'ти Бойко след изборите ще му залепим на задните части един етикет "непотребен" и това ще му е краят.
43
1
 
11
 
! Отговори
пенсионер преди 1 месец
До АЗ питам - Защото не може никой да е по умен ,можещ и успял от тях .Когато вземахме по 3 долара заплата съм издържал студент по ИТ и знам какво е да няма нищо ,сега искат да напомнят за себе си ,че все още ги има и могат да крадат и убиват бъдещето на децата ни..
42
5
 
13
 
! Отговори
4epa преди 1 месец
НИНОВА Е УВОЛНЕНА ОТ ПРАВИТЕЛСТВОТО НА СТНИШЕВ - ЗА КОРУПЦИЯ - А ТЯ ЩЕ СЕ БОРИ С КРУПЦИЯТА !!!!!!!!!!!
41
3
 
13
 
! Отговори
4epa преди 1 месец
ОТ СПУТНИК V - 0 ДРУГАРКО НИНОВА !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
40
6
 
11
 
! Отговори
BACKO преди 1 месец
До Червените крадци
Партия, в която все още актуални са имената на Курнелия Нинова(техноимпекс),Кирчо Добрев(куфар с марки през Калотина):):):):)Румен Овч.(заробващите газови договори с Русия)и за капак адаша му Румен Гечев(фалит на България и 1$-3000лв)избори вече никога няма да спечели:):):):):)Един път излъгаха хората с "независимия" избран от руския агент Решетников пилот Румен Радеф и това беше:):):)


Vze mi dumiote ot ustata evala brat4e!!!
39
10
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 1 месец
Кво значение има кво сме поръчали и какво сме платли , като всички отсвириха Боци и ваксини няма .Чекмеджето обаче е пълно и на другаря Борисов му дреме за ваксините
38
2
 
12
 
! Отговори
Червените крадци преди 1 месец
Партия, в която все още актуални са имената на Курнелия Нинова(техноимпекс),Кирчо Добрев(куфар с марки през Калотина):):):):)Румен Овч.(заробващите газови договори с Русия)и за капак адаша му Румен Гечев(фалит на България и 1$-3000лв)избори вече никога няма да спечели:):):):):)Един път излъгаха хората с "независимия" избран от руския агент Решетников пилот Румен Радеф и това беше:):):):)
37
3
 
13
 
! Отговори
Въпрос към Курнелия? преди 1 месец
Как една млада селянка(Курнелия Нинова) на 28 години, от село Крушовица, може през 1999г. да си купи за стотици хиляди долари едно от най-големите външнотърговски предприятия по време на соца – "Техноимпекс" ? Нямам повече въпроси...
36
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нинова, и аз те питам къде са парите които откраднахте всички Комунисти...Как си купи хотел в Гърция....как стана управител на Техноимпекс.....кой предложи Дилян Пеевски???
35
2
 
19
 
! Отговори
До Аз питам преди 1 месец
Защото са цоциалисти и винаги гледат от кого да взимат, а не как да създават.
А корнела е типичен политически спам. Конкуренция в това и е маямата.
34
21
 
4
 
! Отговори
ПРАВИЛНИЯТ ВЪПРОС Е преди 1 месец
КОЛКО ПАЧКИ се очакват в новите чекмеджета на БОКИ известен по нашите земи с прозвището ЧЕКМЕДЖАН
33
2
 
11
 
! Отговори
543 преди 1 месец
Е, нали точно опозицията пищеше, че сме дали толкова много пари, като сме поръчали 18 000 000 ваксини!
32
4
 
21
 
! Отговори
АЗ питам преди 1 месец
Защо в предизборната си програма удобно пропускат нещо което заедно с икономическия министър на Жан Виденов - господин Румен Гечев искат да вкарат, а именно прогресивното подоходно облагане или 30% данък за програмиста?
31
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До СТРАНДЖАТА

Откога в лудницата има ИНЕТ? :))))))))))))))))))
Кажи на доктора си да не ти го спира, че си много забавен!
30
7
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не дай боже такива като Нинова, Радев, Мая Манолова, Христо Иванов , Бабикяновци и подобни инфантили като тях да помиришат власт. Явно хората на товарищ Решетников напъват да провалят България. Дано господ ни помогне иначе е умирачка.
29
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До СТРАНДЖАТА

А простотията ти е комплексно заболяване