Керемедчиев: България става все по-интересна за руските служби

На Балканите ври и кипи, казва бившият зам.-министър
20 мар 2021 11:09, Елка Василева
67
Керемедчиев: България става все по-интересна за руските служби
Кадър: Нова тв

"Шпионският скандал не ме изненада. България става все по-интересна за руските разузнавателни служби". Това заяви бившият заместник-министър Милен Керемедчиев пред Нова тв.

Още по темата

Според него причините за това са няколко. "За последните години се вижда сериозно разместване на източното крило на НАТО  и промяна на отношението на САЩ към Турция. Сближаването на Ердоган и Путин поставя под въпрос доколко надежден партньор е Турция. Новият държавен секретар Блинкен заяви, че държавата не е надежден партньор. Това наложи преместване на точките на контакт с руските интереси. На югоизток се преместиха от Турция в Гърция. България и Румъния поеха част от точките на съприкосновение с руските части в Черно море. Затова страната ни става все по-интересна.  Все повече активиране на руската агентура в България ще виждаме и през следващите години", коментира Керемедчиев.

По думите му на Балканите „ври и кипи”. "Страната ни няма как да пострада. След влизането ни в НАТО България става част от щита за защита на държавите членки", поясни той. И заяви, че тепърва се очаква реакция от Кремъл.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Русия е натикана, там където и е мястото. т.е дето не огрява слънцето. Русия неизбежно ще рухне и ще се разпадне. Едва тогава може да се пръкнат нормални държави. А ние за ПЪРВИ път в историята сме от печелившата страна..
29
7
 
10
 
! Отговори
Дони преди 3 години
От САЩ ще положат големи усилия да си запазят колонията на Балканския полуостров.Но и от това ще се освободим!!
28
2
 
10
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
Ври и кипи заради псевдоексперти от всякакъв тип и цвят.
27
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Господин Керемидчиев какво става с българското Тръмп общество, живо ли е още или умря заедно с Тръмп?
26
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За тва сега по 20 години затвор с строг режим и тези *** да се махат от тука усобено за българите участващи в тази схема задалжително една 10.колко хора избиха в българия тези *** и то богати хора добри работливи натровиха ги в бдж пътнически превози подслушват хората каво си говорят с микрофони за политиците какви са настроенията между хората и после насаждат умраза в интернет между българите и хвалят русия като добри хора и прекрасна държава.явно искат пари от българия и земи.
25
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ш.л.я.х.т.а е официалното название на дворянството в полша, част от прибалтиките и пр. не разбрах защо се цензурира в тази медия
24
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колко празни приказки от медийни експерти. България не е интересна като организирана държава. Интересна е като територия. Нито ни дават шанс за независима външна политика, нито ще ни позволят да се самоорганизираме. Държат ни в полубудно състояние, и ако покажем признаци на възход, ни забъркват в поредния скандал. И скоро това няма да се промени.С нищо не сме интересни. Просто трябва да ни излъжат, сами да пожелаем да сме фронтовата линия. *** и урките са готови, ние и власите не съвсем.
23
1
 
8
 
! Отговори
Ira преди 3 години
Но не за американските, там всичко вече е поднесено. А вие сте неинтересен по правило, и исторически ,и като външност.
22
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
най вероятно искат чертежите на супер якия Ф16 блок 70 хухухуху
21
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всъщност,за руските служби интересен е НАТО,защото дрънка оръжия покрай бреговете и.Естествено,е искат да знаят намеренията на противника,за да се защитят,ако се наложи.А България те си я знаят много добре.Толкова години в един блок,знаят ни и кътните зъби.Едва ли с нещо можем да ги изненадаме,та вдигнахме толкова шум.
20
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
и От ден на ден все по безинтереснa за инвеститорите
19
7
 
8
 
! Отговори
До Русенец преди 3 години
Дай ми пример за една натовска държава която да е копирана или заличена, щом НАТО не пази.
18
2
 
15
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
в зората на анархията един политик занесе една папка в едно посолство каквостана с това разследване
17
17
 
11
 
! Отговори
Биволъ преди 3 години
Спомням си при социализма ако си женен за рускиня партийните секретари имаха директива да те издигат в служебната йерархия. Такова семейство получаваше с предимство ново жилище и много други облаги. Работил съм в международна организация където имаше руснаци. Шпионираха всичко западно и докладваха в Москва всяка седмица. Руснаците не са ангелчета, които някога са ни освободили безкористно. За всичко сме си платили като на окупатор.
16
4
 
7
 
! Отговори
Истината преди 3 години
Къв е тоя образ кой го допусна да се изказва ?
15
7
 
22
 
! Отговори
русенец преди 3 години
Руснаците отдавна са ни изтрили от политическата си карта поради некадърните и непоследователни политици. И за какво сме им, като въртим опашка пред всеки, който ти подаде някоя пачка. Иначе който очаква НАТО да ни пази от каквото и да е, нека ми посочи случай, когато НАТО е защитил свой член.:) НАТО е търговска организация, другари! Те продават оръжия, не защитават!
14
2
 
8
 
! Отговори
Оо МОН ДЬО преди 3 години
Важното е че ГЕШЕВ НАБАРА РУСКИТЕ ЯТАЦИ...И СЕГА ЕДИН ПО ЕДИН ЩЕ ГИ ЗАЛОВИ, ВЕЛИКИЯТ КАДЪР НА ПЕЕВСКИ , БОКОСА и ЦАЦАРА .
13
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вярно е. По интересна за времето на отпуските им. Скоро ще се поокъпят в нашето море:)
12
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нямям представа защо някои си мислят,че представляваме някакъв интерес за Русия. Отдавна сме прочетен вестник за тях, а събитията повече приличат на предизборни плонжове , пред американските ни "партньори " с цел замазване на щетите от становището за голямата корупция по високите етажи.
11
6
 
2
 
! Отговори
Каскет без глава преди 3 години
Прокуратурата разкри, че между печатницата и заловените шпиони има връзка. С напечатаните фалшиви долари е било предвидено да се платят крупните суми от 3000 лв за издаване на супер секретна информация в мащаб 1 към 100. Т.е. 300000 долара, малко фалшиви. Предстои брифинг където ще обясня всичко.