Керемедчиев: България става все по-интересна за руските служби

На Балканите ври и кипи, казва бившият зам.-министър
20 мар 2021 11:09, Елка Василева
67
Керемедчиев: България става все по-интересна за руските служби
Кадър: Нова тв

"Шпионският скандал не ме изненада. България става все по-интересна за руските разузнавателни служби". Това заяви бившият заместник-министър Милен Керемедчиев пред Нова тв.

Още по темата

Според него причините за това са няколко. "За последните години се вижда сериозно разместване на източното крило на НАТО  и промяна на отношението на САЩ към Турция. Сближаването на Ердоган и Путин поставя под въпрос доколко надежден партньор е Турция. Новият държавен секретар Блинкен заяви, че държавата не е надежден партньор. Това наложи преместване на точките на контакт с руските интереси. На югоизток се преместиха от Турция в Гърция. България и Румъния поеха част от точките на съприкосновение с руските части в Черно море. Затова страната ни става все по-интересна.  Все повече активиране на руската агентура в България ще виждаме и през следващите години", коментира Керемедчиев.

По думите му на Балканите „ври и кипи”. "Страната ни няма как да пострада. След влизането ни в НАТО България става част от щита за защита на държавите членки", поясни той. И заяви, че тепърва се очаква реакция от Кремъл.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С тоя очилат мъдрец, руските служби няма и да се почешат.
9
11
 
5
 
! Отговори
Редник на БНА преди 3 години
От момента, от който от базата в "Граф Игнатиево" излитат наглосаксонски хвърчила, носещи сюрпризи за която и да е част от европейската част на Руската федерация-ние сме потенциален противник и задължителна цел. Самите руси си го казват-да не се бе раждал руският граф и да не се е борил с вековният ви завоевател за вашата свобода, за да се гаврите с неговото име. Поне я кръстете на накой ваш Бял Сахиб. От мен предложение-"Картофеното поле на сър Винстон"За по "одарените" - визирам Чърчил и Софи
8
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Толкова сме нищожни, че даже не знаем откъде сме тръгнали ние булхарите
7
12
 
8
 
! Отговори
Параноик с тик преди 3 години
Искам да подам сигнал до нашите елитни агенти. Всяко лято наблюдавам нашествие от руски шпиони по плажовете в и около Варна. Шпионските им цели по мой непрофесионален поглед са най вече млади девойки от всякакъв произход.Много е подозрително това.
6
8
 
7
 
! Отговори
нищо лично преди 3 години
След като дървената ни дипломация и гумените ни държавници проиграха географските ни преимущества, ние не представляваме интерес за Русия. Нейният поглед е насочен в друга посока. Залежалите сценарии, които тепърва се опитват да разиграват нашенци за пред чужденците, не могат да повлияят на отношението на Русия към нас. А можеше да бъдем уважавани и от САЩ, и от ЕС, и от Русия, и от Китай...
5
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нашето разузнаване разкри инсталиран огромен телескоп тип Хъбъл на Кримския полуостров. Насочен е към РБългария и с явна цел шпионаж. Лично Путин оглежда с него нашите най нови модернизирани военни разработки, а именно 8 чертежа на самолети от древно поколение.
4
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Русия ако решат да правят нещо с нас,евроатлантическите ни "приятелчета" няма да си мръднат и пръста да ни спасят,но как да го обясниш това нещо на психодесни?
3
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И с кво по-точно сме интересни на руските служби? Направо ще им отвъртим главите от тайни и загадки.
2
12
 
10
 
! Отговори
. преди 3 години
Дай Боже да ни спасят от евроатлантически гнет!
1
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Единствения интерес, който имат Руснаците свързан с България е черноморието ни. Но нали сме в ЕС и НАТО вероятно няма да посмеят да си го анексират. Разбира се, географски бихме послужили и за добър буфер.А защо си мислите, че НАТО е дало достъп до строго секретна информация на България? Заради голямата ни мощ от 3 самолета,6 танка и няколко стотин мързеливи шкембовци (на които ако им дадът бойни патрони ще се изпозастрелят) на държавна издръжка ли? Смешници.