Кой харесва БГ депутатите? Едва 18% одобряват работата на НС

Най-критични са столичаните, младите и хората над 60 години
120
Кой харесва БГ депутатите? Едва 18% одобряват работата на НС
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

44-ото Народно събрание приключва работата си с одобрение от 18% и неодобрение от 70%.
Това показват данните са от национално изследване на „Екзакта Рисърч Груп”, проведено в периода между 15 и 22 февруари сред 1005 пълнолетни българи по метода „лице в лице“. Изследването е обезпечено със собствени средства.

Още по темата

Особено изразително е неодобрението към парламента сред столичани, сред младите българи на възраст под 30 години, както и сред най-възрастните - над 60 години.

Добри оценки за работата на 44-то Народно събрание в края на неговия мандат дават 52% от избирателите на ГЕРБ, 38% от привържениците на ВМРО, 17% от избирателите на ДПС, 14 % от симпатизантите на Патриотична коалиция „Воля – НФСБ”, 7% от избирателите на БСП, 5% от тези на ИТН и 3% от симпатизантите на ДБ.

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева приключва мандата си с 25% одобрение, това надхвърля с 8 пункта одобрението към ръководената от нея институция. Неодобрението към работата й е 58%.

Председателят на парламента има подкрепата на 78% от избирателите на ГЕРБ. Добри оценки за работата на Цвета Караянчева дават две трети от избирателите на новата патриотична коалиция „Воля-НФСБ”, както и една трета от избирателите на ВМРО. Най-ниско е одобрението към Председателя на парламента сред избирателите на БСП -4% и на ДБ-3%.

При сравнение на одобрението на 44-то Народно събрание в края на неговия мандат, с одобрението на 43-то Народно събрание също в края на неговия мандат, по данни на Екзакта няма значима разлика в оценките. И тогава, и сега, одобрението към mарламента е между 17% и 18%, а неодобрението и към двата състава на парламента се доближава до 70%.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Попитали баджанака на Радев с какво ще се занимава след като напусне Парламента, а той отговорил:- Най-вероятно водещ на Мини Мистър България!
72
1
 
12
 
! Отговори
Истукан преди 3 години
Агитират ви да гласувате на изборите за дадена партия, а те всичките са един дол дренки. Изборите винаги се печелят от ГЕРБ, защото подменят всичко както винаги. Това не са никакви избори, комунизъм и диктатура. От както дойде Борисов на власт, демокрацията умря. Ако се мисли за по-добър от Живков, сбъркал е адреса. Тодор Живков строеше заводи, Борисов разруши всичко и подари златните мини в ръцете на чужденци. Това е предателство.
71
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цирка в България фалира - издържа на конкуренцията на парламента.
70
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ДепутатКебапчета раздавате, нормално е да имате 18% доверие :)))
69
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никой не харесва българите като цяло щот много се извъртат
68
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БСП са най вредната партия в България, години наред само се регистрираха за да си вземат тлъстите заплати и след това саботираха работата на парламента, какъв рейтинг да има тоя парламент?
67
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Избираме, избираме, а все същите са в парламента. Явно изборите не са изход.
66
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заради вируса всички театри се затвориха... с изключение на парламента.Е, сега вече и последния театър е затворен.
65
0
 
11
 
! Отговори
Депутат преди 3 години
Цели 18 процента....! Поласкан съм.
64
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 70Кажи някой с визия който да излъже народа :) Кои са следващите грабители и лъжци ? Не си мисли че народа ни е толкова изпростял, просто са били свидетели на какви ли не неща през тези 30 г. :))))
63
1
 
3
 
! Отговори
до 69 преди 3 години
С такава смешна опозиция ще управляват докато си искат.
62
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-жалките избори в историята на България, а може би и човечеството!Ако Алеко Константинов ги видим ще се изненада колко може да бъде задминат неговия герой!Хиляди хора ще бъдат напълно лишени от правото си да гласуват! Свободни българи в България! И още много извън!Пълна бутафория!ГЕРБ са срам - петно в историята!
61
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те хората са ги избрали. Харесват, нехаресват-да са мислили като са гласували! Но обичайно много не отиват да гласуват, а после 4 години мрънкат. Като не са гласували нямат моралното право да изказват мнение харесват или не харесват. Това се избира на избори. Да не се крият като плашоции по диваните! Да излизат да гласуват на 4 април! Който не гласува след дни пак ще пъшка 4 години по форумите от диванната армия.
60
4
 
10
 
! Отговори
Истукан преди 3 години
Народът ще се вдигне на бунт. Не може до безкрайност да управляват едни и същи мошеници, да си мълчат като се изнасят от България тонове злато от златните мини и да казват, че нещо правят, а в същото време да си пълнят сейфовете в швейцарски банки и да осигуряват своите роднини и себе си. Това го няма никъде по света, НИКЪДЕ!!! Само в България един *** не знае на коя планета се намира и премиер ли е, или пожарникар на майната си.
59
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво хубаво име на Парламента си имат сърбите Скупщина. Нашето трябва да се казва Сбирщина.
58
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никой не го интересува. Недейте да заблуждавате хората с такива медийни трикове кой удобрява и кой не удобрява депутатите. Те са 240, от тях който и да попитате не знае повече от 5-10. Никой не знае какви закони се коментират, никой не им гледа заседанията, глупостите и т.н. Хората не изпитват интерес, колкото и да ги залъгвате, че много се интересуват и са много политически ангажирани. Правилно е да кажете, че повечето хора не изпитват доверие към свършеното от политиците.
57
2
 
7
 
! Отговори
Това преди 3 години
Управление ще се запомни с най-много актове обявеното КС като противоконституционни
56
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия 18% от къде ги намерихте бе? Депутатите ли интервюирахте?
55
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сигурно тия проценти са роднини и приятели на които са пуснали гювеч. Някой друг *** ял кебапчета.... иначе кой друг
54
1
 
6
 
! Отговори
Нека преди 3 години
Нека в следващото НС депутатите да не получават заплати да работят, така както работеха депутатите по времето на соца. Да се събират, когато има сесия. Да работят безплатното да се махнат служебните автомобили. Депутатите да пътуват с градския транспорт, да усетят народната любов и грижите на кмета