Нинова: БСП е опозиция и алтернатива, а мнозинство беше арогантно

Управляващите наложили стил на крайна нетърпимост към опозицията
88
Нинова: БСП е опозиция и алтернатива, а мнозинство беше арогантно
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Според червената шефка Корнелия Нинова БСП се е справила добре като опозиция и алтернатива в последните четири години.

„БСП не предаде избирателите си, не участва в договорки с властта, остана опозиция от началото докрай, въпреки изкушенията и натиска. Вкарахме като закони всичките си предизборни обещания, превърнахме се в алтернативата, ние сме първата политическа сила, която първа наложи практиката опозицията да внася алтернативен бюджет“, посочи тя в последния ден на това Народно събрание.

Още по темата

По думите й левицата има и сега алтернативна визия за управлението на държавата.

„Нашата работа като опозиция я свършихме добре, но обликът на всяко Народно събрание се дава от мнозинството, а то отхвърляше грубо нашите предложения. Управляващите наложиха арогантно и на моменти минаващо всякакви граници поведение. Те превърнаха НС в една от най-малко уважаваните институции в страната“, радкритикува соцлидерката.

Според нея мнозинството е променяло законите често и в разрез с всяка правна мисъл, за да се постави в услуга на премиера.

„Това мнозинство ще се запомни като едно от най-лобиските, корупцията се залагаше в законите и така стана ненаказуем“, скочи Нинова.

Според нея управляващите са наложили стил на крайна нетърпимост към опозицията.

„Мнозинството вкара парламента в група конфронтация и война с президентската институция. Освен това за 4 години мнозинството смени 15 от 19 министри заради корупционни скандали и некомпетентно управление, това означава, че на всеки 34 работни дни на парламента сте сменяли по един министър“, обвини още тя.

„След 9 дни се залага бъдещето на България. В тези кризисни времена на страната ни са нужни визионери, държавници, които да ни преведат пред трудности и да заложат гаранции за бъдещето на страната и просперитета ни като народ“, обобщи Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ква алтернатива си бе да те....
12
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато ви нападне вируса K-44, ви държи 45 години и след това оставя в тялото си екстременти. Отпадъчните продукти са БСП и ДПС и са по-опасни от самия вирус.
11
14
 
5
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
Каквито са герП, такива са и бсп-то, ама байтиквун почна прекалено авторитарно да управлява !!!Всъщност ние си нямаме премиер, имаме един строител, който сложи всички крадци в джоба си, пардон в шкафчето си !!!
10
11
 
5
 
! Отговори
До 9 преди 3 години
А кой не е продукт на системата,бе?Бойко ли?Който още си пази партийната книжка.Нинова не е била член на БКП.А води лява политика защото на обруления български народ див капитализъм не му трябва.
9
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Г-жо Нинова, Вие вкарахте в листите си над 20 агента от ДС. Каква алтернатива Ви гони? Заблуждавате се ако реано си вярвате. Не можете да разделите на 2 магареmа сеното, държава искате на управлявате? Защо не изпратихте сина си в Москва да учи, а го пратихте в Бъркли? Лъгахте години, че е на стипендия и не плащате за обучението му. Но Бъркли не дава пари на чужденци. Срамувате ли се, че платихте 5 каруци долари? Пратихте над 400 000 щатски.д. да го изучите.Чудесно! Парите от къде ги взехте??????
8
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нинова,айде малко по-смело,де.Това,което казваш,всички го видяхме.Искаме данни и факти за злоупотребите на властта.Не може да нямаш.Иначе каква опозиция си?
7
5
 
9
 
! Отговори
не са опозиция преди 3 години
До Знаем ви какви стеНай-здравата патерица са!Тая може да си дрънка квото ще,но без БСП чисто и просто няма да има Герб!Изобщо комунистите си оплетоха кошничката и си действат!Ние с кърпените гайди да му мислим!
6
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БСП не е алтернатива.Няма как да е алтернатива.БСП е продукт на системата. За момента дори и Трифоново е продукт на системата. Няма как продукта на системата да направи промяната, за която ви лъжат.Те са обременени и са с много тежко минало.Фалираха 3 пъти България. Приватизация, кредитни милионери, банкови пирамиди, хиперинфлация. Празни магазини, опашка за хляб и млеко, купони и режим на тока.Това хората го помнят. Помнят и заплатата от 5 щ.д., а пенсията от 3 щатски долара. Нямат шанс.
5
3
 
21
 
! Отговори
Че тя опозицията преди 3 години
през цялото време яко я тресеше шизофренията. Все гледа да е на въпреки, и дори влиза в спор със самата себе си. Хем се бори срещу Истамбулската конвенция, хем в европарламента клепа България, че не я била приела, хем маски гори, хем реве, че нямало мерки...Тази опозиция си е за усмирителна риза и за специализирано заведение.
4
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако искате да имате $1 заплата гласувайте за милите другари социалисти. Те ще ви освободят от излишните килограми и ще ви научат на здравословно гладуване. Хората ще се обичат като братя и ще бъде рай
3
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде да е айрлия и в следващото НС БСП да сте с двойно по-малко депутати.Червените предатели на интересите на Майка България няма да липсвате на никой, освен на старците и бабичките, които си спомнят за младостта в Комунизма и на шепата ***.
2
5
 
35
 
! Отговори
Кънчо преди 3 години
Никога повече БСП в управление. Най-голямото зло за България са те и тяхното управление през годините. Те в собствената им партия не могат да се разберат и се карат за надмощие, обвиняват в задкулисие и си източиха партийната каса, а представете си какво ще правят в управлението на държавата...
1
2
 
20
 
! Отговори
Вярно е преди 3 години
Но въпросът е, коя партия има капацитет да управлява? Иначе с рекламите всички ги бива.