Фалшива новина или агитация са пакетите с храни, раздавани преди изборите?

ГЕРБ: Предизборната кампания в нейния цивилизован вид свърши
Обновена: 27 мар 2021 21:46 | 27 мар 2021 21:32, Анисия Иванова
61

Пакети с боб, ориз и брашно влизат в политическата агитация седмица преди изборите. Снимки с хранителни продукти с логото на политически партии се завъртяха в социалните мрежи.

Първи коментираха агитационните материали от ГЕРБ, които определиха кадрите като фалшива новина.

Хранителни продукти и календар с логото на ГЕРБ, както и подготвени за раздаване пакети, се виждат на двете снимки, за които  се твърди, че са част от политическата агитация в навечерието на парламентарния вот.

"Явно предизборната кампания в нейния цивилизован вид свърши преди изобщо да е започнала", заяви зам.-министърът на външните работи Георг Георгиев.

Оказва се, снимките наистина са на пакети с храна, раздавани от ГЕРБ като социални помощи за Коледа миналата година.

"Ето това, обърнете внимание на същата снимка, вижте датата 19 декември 2020 – инициатива на ГЕРБ в Перник за помощ на социално слаби хора. Ще ви покажа още една от декември миналата година, този път в Плевен – това са реалните факти", допълни още Георгиев.

От партията коментираха, че снимките били разпространявани  от други политически сили.

"Това, че те се сещат за хората и за избирателите си веднъж на 4 или на 2 години, когато има избори, е причината да имат доверие в рамките на статистическата грешка", обясни Това Биков от ГЕРБ

В социалните мрежи се появиха подобни снимки и за други политически партии. В един от пакетите е показана бюлетина, а в друг има плик с 20 лева. От замесените политически формации към момента не са коментирали дали снимките са автентични.

Вижте повече в репортажа на Виктор Борисов по Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
10
 
20
 
! Отговори
Истината преди 3 години
Злобата обхванала опозицията начело с Мая Манолова е способна на още по големи лъжи и годости и това не са последните фейкове, които ще изфабрикуват.
31
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гроб е ОПГ, не партия!
30
0
 
17
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 3 години
С неморални и безскруполни индивиди не се води дебат.Подхода е като към инсекти.
29
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ммммм... не, нарича се купуване и продаване на гласове драги писачи.Кое не ви е ясно?
28
9
 
13
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
До 29Звучиш ми като джуджето Убиец. КОйто всичко отрича и на черното, бяло му казва. Зелените човечета окупираха Крим, той отрече. След година пусна цял час изказване, как бил решил, че е крайно време СССР2 да си върне Крим и как по негово нареждане го окупирали. Та така и вие комунистите. Знаете, че думата "комунист" е обидна и затова наричате враговете си с нея. Ами ти като си комунист, що не гласуваш за ГЕРБ бе, догарю? Хахахахаха
27
13
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГЕРБ е секта, кланят се на Изтукана от Банкя.
26
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Комунистите се преместиха в ГЕРБ. Демократите се преместиха в БСП.
25
9
 
16
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
А къде са пликовете на БСП за електората? Или за тях е по-важно да си купят Бентли, като Масларова или Ролс-Ройс, като онзи бургаския съветник от БСП
24
5
 
17
 
! Отговори
Гьбб преди 3 години
Млад мъж с 4 членно семейство търси да продаде гласа си. Обявата е валидна за град София район Средец. Наличието на много заинтересовани налага провждането на публичен търг, където за всеки един от кандидатите началната цена е 750 лева за глас преди обед, 1000 лева за глас до 16 часа и 2000 лева за решителен глас в последните минути. Приемат се разплащания в копюри от 50 и 100 лв, но в крайна сметка не е изключено и плащане в италиански зехтин, ориз и брашно.
23
22
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хората масово умират след ваксинация.Дано всички Герберасти да се ваксинират.
22
19
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не виждам нищо лошо, Бойко дава храна на народа да не гладува и хората са доволни. бсп дсб слави и другите ни вкараха в тежка криза и само Бойко може да оправи нещата. Хората масово ще гласуват за Герб и генерал Бойко Борисов!
21
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
срещу комунисти, и най-мръсната кампания си струва.
20
10
 
16
 
! Отговори
до 21 преди 3 години
Радев не се явява на изборите официално.Но се явява на изборите 1-во. като президент определи датата на изборите като не се съобрази с никакви консултации, които беше поканил уж да предлагат подходяща дата. 2-ро той си избра датата с любезното съдействие на неговите анализатори, които знаеха кога се очаква третата вълна на пандемията3-то и не на последно място Фигуранта се явява като опозиция на изборите с организиран метеж от миналата година по поръчка от Черепа.Борисов го направи президент
19
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма ли турски шпиони в тази държава?Защо никого не са хванали?
18
14
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
какво беше купуването и продаването на гласове е престъпление... Да да ама не и за Герб
17
12
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГЕРБ купуват изборите от 4 години. Не чакат последния момент.
16
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГЕРБ вече са раздали храната. Олио, брашно, ориз. И банани заради капитализъма.
15
26
 
22
 
! Отговори
до 15 преди 3 години
Дори и да раздават. Раздавайте и Вие! Що не раздава Радев нещо? Нищо не раздава. Даже мартеници не раздава. Само чака да вземе. Не е дал стотинка помощи на хората. Взема си 15 000 заплата за месец. Но понеже този месец се скри след шпионската афера и се покри като родилка-работил е само 5 дена.Тези 15 000 разделено на 5 са 3 000 лева надница за Радев. Как не си откъсна от сърцето 3 лева за 1 мартеничка? Десислава си даде старата рокла на дъщеря му и унизи детето. Колко и какво са дали Радеви?
14
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мая Костинбродска в действие. Преди дни вкара играчка джип в офиса си и си говореше с джипа на Борисов. Световната здравна организация - СЗО официално включи любовта към списъка с психологически разстройства. Международният и шифър е F 63.9. От любов към властта и парите човек е способен да надмине себе си.
13
15
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изобщо не се учудвам че ГЕРБ използва всякакви непозволени от закона номера и трикове за да спечели по нечестен път предстоящите парламентарни избори!!!Със сигурнос ще заграбят властта отново. Друг е въпросът че няма да я спечелят честно. Което е жалко за България.