Фалшива новина или агитация са пакетите с храни, раздавани преди изборите?

ГЕРБ: Предизборната кампания в нейния цивилизован вид свърши
Обновена: 27 мар 2021 21:46 | 27 мар 2021 21:32, Анисия Иванова
61

Пакети с боб, ориз и брашно влизат в политическата агитация седмица преди изборите. Снимки с хранителни продукти с логото на политически партии се завъртяха в социалните мрежи.

Първи коментираха агитационните материали от ГЕРБ, които определиха кадрите като фалшива новина.

Хранителни продукти и календар с логото на ГЕРБ, както и подготвени за раздаване пакети, се виждат на двете снимки, за които  се твърди, че са част от политическата агитация в навечерието на парламентарния вот.

"Явно предизборната кампания в нейния цивилизован вид свърши преди изобщо да е започнала", заяви зам.-министърът на външните работи Георг Георгиев.

Оказва се, снимките наистина са на пакети с храна, раздавани от ГЕРБ като социални помощи за Коледа миналата година.

"Ето това, обърнете внимание на същата снимка, вижте датата 19 декември 2020 – инициатива на ГЕРБ в Перник за помощ на социално слаби хора. Ще ви покажа още една от декември миналата година, този път в Плевен – това са реалните факти", допълни още Георгиев.

От партията коментираха, че снимките били разпространявани  от други политически сили.

"Това, че те се сещат за хората и за избирателите си веднъж на 4 или на 2 години, когато има избори, е причината да имат доверие в рамките на статистическата грешка", обясни Това Биков от ГЕРБ

В социалните мрежи се появиха подобни снимки и за други политически партии. В един от пакетите е показана бюлетина, а в друг има плик с 20 лева. От замесените политически формации към момента не са коментирали дали снимките са автентични.

Вижте повече в репортажа на Виктор Борисов по Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
4
 
2
 
! Отговори
Гербаджиите си преди 3 години
мислят, че всички са глупави като тях, затова излизат с тъ пи изцепки. И на децата стана ясно, че тези толупи купуват гласове, чрез пакети с храна. Тези пари ще излязат солени за Боко, ще ги излежи в затвора!
51
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бананите не са аранжирани правилно - трябвало е да сложат само един с два портокала от двете му страни - така посланието ще стане ясно и за останалите 80% от беге населението.
50
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
а от суджуците няма ли та ще давате боб , леща и олио
49
10
 
6
 
! Отговори
гербаджия преди 3 години
аз работя във фирма на Герб и живея добре със семейството си пари колко искаш получавам а за вас където ревете тук ми дреме на оная работа ГЕРБ И САМО ГЕРБ
48
0
 
8
 
! Отговори
споко преди 3 години
Чиста Костинбродска опашата лъжа.Колкото и да се напъват отровените от паветните лу-м-пени мисля ,че ще гледат парламента през крив макарон.
47
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За приближените на ГЕРБ фирми-обществени поръчки за милиони.За администрацията-повишение на заплатите с 30% плюс хиляди левове бонуси за всеки празник.А за простолюдието -няколко месеца по 50 лв.за пенсионерите и торбички с боб,леща и макарони.Е така се купуват избори.
46
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГЕРБ едва ли ще могат да съставят следващото правителство. Тяхната цел трябва да е максимален брой опозиционни депутати така, че да имат решаващ глас в залата и в комисиите. Тогава управляващите, които и да са те ще видят кон боб яде ли и магаре в яхър изпуска ли се. Нито едно популистко предложение да не може да мине.
45
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Корупцията герб .Нищо ново. Това не е новина
44
4
 
13
 
! Отговори
Фалшива новина е! преди 3 години
Естествено, че е фалшива новина!Интересно, че нямаше същата реакция, когато прединяколко дни показвха по телевизията как БСП активистиносят пакети с бебешки стоки на млади майки!?
43
5
 
7
 
! Отговори
До Пижо преди 3 години
Само един мъничък и злобен Пижо може да повярва на тази фейк новина.
42
1
 
0
 
! Отговори
Хари преди 3 години
Купувам продавамБорса за гласовеask 500 bid 1000
41
8
 
8
 
! Отговори
Пижо преди 3 години
Не мисля, че има значение кога са правени снимките. Те просто онагледяват това, коет прави ГЕРБ в момента - масово раздаване на храна в си ганските маали.
40
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да се смеем ли или да плачем. Корнелия Нинова заявила, че след изборите няма да подава оставка. Това означава, че се е примирила със загубата им. Майтап бе Уили, това не може да е истина!!! Май станахме за смях.
39
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Идва Костинброд!!!!
38
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Просто отчаянието на маргиналите(чекмеджетата)!Така са ни управлявали комунистите с обещания и лъжи!
37
9
 
13
 
! Отговори
Кой кого преди 3 години
Mного "умници" така и не разбраха, че грубата анти ГЕРБ кампания носи само ползи на управляващите. Социологията го доказва - подкрепата за ГЕРБ расте. Не че хората са много доволни от тях, но мразят и ненавиждат злобата и глупостите, които бълват Мая, Корнелия, Атанасов и не на последно място треторазрядните партийки.. Не случайно от ГЕРБ рядко отговарят - траят си и подкрепата за тях расте. Личи си и по посърналото лице на Корнелия Нинова в последно време ако сте забелязали.
36
1
 
6
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Толкова е лесно в днешно време да се провери една снимка... Но овц3те много..
35
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ние ще гласуваме за ГЕРБ и без да ни дадат нещо.
34
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чакам и на мен да ми дадат бутилка ракия!
33
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да бе фалшива !! Не само продукти ,а и пари вероятно