Фалшива новина или агитация са пакетите с храни, раздавани преди изборите?

ГЕРБ: Предизборната кампания в нейния цивилизован вид свърши
Обновена: 27 мар 2021 21:46 | 27 мар 2021 21:32, Анисия Иванова
61

Пакети с боб, ориз и брашно влизат в политическата агитация седмица преди изборите. Снимки с хранителни продукти с логото на политически партии се завъртяха в социалните мрежи.

Първи коментираха агитационните материали от ГЕРБ, които определиха кадрите като фалшива новина.

Хранителни продукти и календар с логото на ГЕРБ, както и подготвени за раздаване пакети, се виждат на двете снимки, за които  се твърди, че са част от политическата агитация в навечерието на парламентарния вот.

"Явно предизборната кампания в нейния цивилизован вид свърши преди изобщо да е започнала", заяви зам.-министърът на външните работи Георг Георгиев.

Оказва се, снимките наистина са на пакети с храна, раздавани от ГЕРБ като социални помощи за Коледа миналата година.

"Ето това, обърнете внимание на същата снимка, вижте датата 19 декември 2020 – инициатива на ГЕРБ в Перник за помощ на социално слаби хора. Ще ви покажа още една от декември миналата година, този път в Плевен – това са реалните факти", допълни още Георгиев.

От партията коментираха, че снимките били разпространявани  от други политически сили.

"Това, че те се сещат за хората и за избирателите си веднъж на 4 или на 2 години, когато има избори, е причината да имат доверие в рамките на статистическата грешка", обясни Това Биков от ГЕРБ

В социалните мрежи се появиха подобни снимки и за други политически партии. В един от пакетите е показана бюлетина, а в друг има плик с 20 лева. От замесените политически формации към момента не са коментирали дали снимките са автентични.

Вижте повече в репортажа на Виктор Борисов по Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
36
 
14
 
! Отговори
до 12 преди 3 години
Моля, дръжте се възпитано в обществен сайт! На мен Правителството на Борисов ми направи заплатата двойна за последните години. Няма нужда да ми плаща някой да пиша в интернет. Но човек съди по себе си и вижда света през своята камбанария. Много сте наивни да вярвате, че вие като сте *** и всички читатели на сайта са ***. Очите на човека виждат само това, което ума може да разбере.
11
14
 
22
 
! Отговори
Хайде преди 3 години
герберски *** хайде давайте за жтлтин стотики тролете и си мислете че тоеа е постановка. На 04.04 оставате бе работа ***
10
23
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това само Мая Галева Маяма може да го съчини. Тя беше съчинила , че дете плаче над баща си по време на арест пред Президентството миналата есен (снимката беше на една дребничка журналиска клекнала до арестуван на 2.09.20г.) МаяМа лично беше качила снимката и текста помня под нея. Толкова е влюбена в Борисов, че стана смешна в стремежа си да отмъщава като отхвърлена. Има много подобни опити и още ще има. Сега ще видите какви са, кои са и на какво са способни от опозицията. Комунисти с 1 дума.
9
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Боб , олио ..след четери години пак .
8
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ни какви храни само кибрити за самозапалвания.
7
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
I DPS razdava produkti,a selskite kmetove na DPS razdavat i pari
6
36
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Толкова са неадекватни, че дори едни компромати не могат да измислят, а искат да управляват държава. За това ГЕРБ ще ги размажат на 4 април. С такава опозиция Борисов ще векува. Толкова скалъпено и съшито с бели конци, че чак тропосано като за наивници. Така комунистите и другите от опозицията като не могат да вземат властта с избори по честен начин - правят жалки опити с компромати. Само губят от тези лъжи. Политолозите и социолозите отдавна не спорят дали ГЕРБ ще спечелят изборите, а с колко.
5
15
 
19
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
Нинова да не се ослушва, а да вади капачките за буркани. Доказана тактика, с която БСП спечели изборите през 1990-та!!!Венсеремос :))))
4
14
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нинова няма ли да пореве малко?Или още не е разбрала?Голем рев беше, че Борисов дал по 50 лева на пенсионерите заради вируса.
3
12
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По коледа герб раздавали видиш ли , аз не съм ги виждал
2
15
 
30
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ЕЙ ТАКА ФАНДЪКА СПЕЧЕЛИ ИЗБОРИТЕ!
1
13
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Що боб са изварили в ромските махали