МВнР определи като „неуместен“ клип на Джамбазки

Чака се реакция на Скопие за клеветнически публикации
30 мар 2021 14:40, Елка Василева
22
 МВнР определи като „неуместен“ клип на Джамбазки

Министерството на външните работи определи като „неуместен“ предизборния клип на евродепутата Ангел Джамбазки, в който се казва, че „Македония е българска“.

Реакцията на външното ни ведомство е по повод получена нота от посолството на Република Северна Македония в София относно въпросния материал.

Още по темата

Подчертаваме, че посланията, изразени във видеоклипа, не изразяват официалната позиция на българското правителство, посочват от външното ни министерство.

България няма никакви териториални претенции към други държави и това е многократно декларирано, заявяват още от МВнР.

Оттам напомнят, че официално Скопие все още не се е разграничило от клеветническите публикации на словенската неправителствена организация „Международен институт за близкоизточни и балкански изследвания“.

Правителството в Скопие не само не е осъдило въпросните публикации, но е нарекло „реномиран“ института, който напада с лъжи две държави-членки на ЕС - България и Германия, отбелязват от МВнР.

Забелязваме и пълното информационно затъмнение в медиите на Република Северна Македония относно българския демарш по повод словенската НПО, което свидетелства доколко властите в тази страна-кандидатка за Европейския съюз толерират плурализма и правото на свободно изразяване на мнение, посочват още от външното ни министерство.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Политиците от двете държави целенасочено създават омраза. Целта е да се отклони вниманието от реалните проблеми. Мили хора от двете държави обединете се срещу общото зло , а това са политиците на двете държави.Те ни съсипват и унищожават. Изгониха нашите съграждани в чужбина.Повечето от тях никога няма да се върнат.Подиграват се с нашите родители като им дават пенсии колкото за хляб и мляко.Събудете се и не вярвайте на политиците от двете държави.На тях не им пука за нас,само се възползват.
14
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Освен че двете държави са на първо място по смъртност , те са и на последно място по заплати на глава население и с най-ниски пенсии. Това е истината,не им се вързвайте.Целта им е да създават подобни теми за да може да се спасят от настоящите реални проблеми.
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази тема се ползва от двете страни и целта на двете държави е да отклонят вниманиетомот реалните проблеми на двете държави.А това е кризата в здравеопазването и кризата в икономиката. Не се знае дали тази статия от Словения не е поръчка от Нашите ГЕРБ и ВМРО. Не се знае дали изказването на Джамбаски не е поръчка от Македонските Власти. Всичко е толкова оплетено и всичко е с една цел. А това е да се избегне от реалните проблеми. Македония и България са на първо място по смъртност в Европа.
12
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А аз мисля, че трябва да ни оставят на мира да леем помия по Македония 75 години и тогава да имат претенции. Толкова, колкото продължи македонската помия по България.Македонският "етнос" откак сърбетата го обработиха стана дъното на простотията.Айде у лево.Като почнем да ви горим знамената тогава се обаждайте.
11
1
 
3
 
! Отговори
денди преди 3 години
джамбазки е мой!не го пипайте!
10
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Джамбазчето толкоз си може: разбунва ниски страсти, за да обере ниски гласове, за да може още дълги години да е на хранилка на народа. Тесногръдо елементарен.
9
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Играят на доброто и лошото ченге. Ти хвърляш макъка а аз ужким ти се карам.Номерата на герб и патреотите нямат край. Дано поне патреоти изчезнат след 4-ти.
8
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ето го този палаячо, който се надява че чрез такива евтини кампании хората ще забравят за пиянството, за хвърлянето на пиратки по протестиращи, за това че бяха патерица на мутрата през целия мандат!
7
1
 
9
 
! Отговори
Радка Пиратка преди 3 години
Ангел Джамбазки РАДКА ПИРАТКА евродепут? Е В Р О Д Е П У Т А Т!!!!
6
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До джаичще напълни гащите!
5
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре, че на изборите ще се отървем от патерицата на ГЕРП пък тая мажоретка - не ни интересува, да ходи да си пие пина-коладата
4
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сигурно пак е пил
3
5
 
20
 
! Отговори
Хичо преди 3 години
Много вреди това момче с комплексите си...
2
16
 
10
 
! Отговори
джаич преди 3 години
Да дойде Джамбазски в Thessaloniki , Скопjе и Горна Джумая да каже това и тогава ще видим какво ще му се случи !
1
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Неуместен, но е истина