Отварят ресторантите от 1 април, но само ако имат градини

Връщат учениците в класните стаи от 12 април по график
Обновена: 30 мар 2021 17:23 | 30 мар 2021 08:51, Камелия Цветанова
407
Отварят ресторантите от 1 април, но само ако имат градини
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

От 1 април ресторантите ще заработят отново, но само тези, които имат открити площи и градини. Това е експертното становище, което най-вероятно ще стане факт в заповедта, която ще издаде днес здравният министър Костадин Ангелов. 

Още по темата

Нощните заведения остават затворени, съобщи той, след като получи поредната пратка от ваксини на „Модерна“.

От 1 април театрите ще работят с капацитет 30%. Моловете и големите магазини няма да бъдат отваряни.

С просветния министър Красимир Вълчев ще бъде направен ясен план как ще се върнат учениците в класните стаи от 12 април.

Детските градини и яслите ще могат да работят от 5 април.

За университетите остава настоящата форма до 12 април, а след това в зависимост от ситуацията, ще мислим да се върнат и тези, които на практика не могат да проведат онлайн обучението, съобщи Ангелов.

Обмисля се фитнесите от 1 април да работят при 30% капацитет.

До обяд се очаква експертите да си кажат мнението, обясни здравният министър.

Мероприятия на закрито не се предвижда да се провеждат до края на април.

Взети са всички мерки за безопасното провеждане на изборите, увери още министърът.

Затягане на мерките, ще има тогава, когато заболеваемостта расте рязко нагоре.

Относно големия брой починали от коронавирус в днешната статистика, той обясни, че цифрата е за последните дни сумарно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


407
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
338
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На ресторант се ходи-по желание, но на училище е задължително. Така че, учениците, особено големите-да учат само дистанционно! Не разболявайте насила деца и родители! Това е цинизъм и геноцид!! Оставка незабавно!!
337
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Училищата няма да ги отваряш, не намесвайте децата в схемите си!! Точка!!
336
0
 
1
 
! Отговори
Stoneд преди 3 години
До Анонимен 339Нито хората умират както ти се представя, нито ресторанти и заведения са ти виновни за това. Не знам колко време ще отнеме да го осъзнаете това, а и не никак трудно. Много малко аналитична мисъл трябва да се приложи и толкова. Как масово си ревете за безумни режими, които са в ущърб на нормалността и качествения живот на всички ни....
335
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички, абсолютно всички решения (включително и за Ковида) в България са политически! ББ се е обградил с послушковци, които никога не биха помирисали власт, ако не са наведени много ниско и не изпълняват дословно всяка дума на Борисов.
334
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
7. Заради изборите ли разхлабва мерките, при пик на отчитани заразени и починали?8. Заради локдаунът ли се отчита пик заразени и починали?9. Надбавките към пенсиите и всички дадени държавни (наши) пари наляво и надясно, не е ли купуване на подкрепа? Купуването и продавенето на гласове, било престъпление. Какво ще правят с надбавките а пенсиите след изборите? ;)
333
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
4. Колко деца са се родили 2020г? Вероятно около 60 хиляди. Като 2009г. когато идва ГЕРБ, раждаемостта се почаква до 81 хиляди, 2019г. е вече 61.5 хиляди. Единствената година с леко увеличение е 2014г. - след Орешарски;5. Колко са починалите за 2020г.? Говореха че ще е над 120 хиляди, при родени около 60 хиляди - 2 пъти по-малко. Защо по класации сме номер 1 по смъртност?6. Защо имаме това отчайващо съотношение броени починали, къмто заразени? Мексико бе по-зле от нас, а за други не знам. Лъжите се връщат като бумеранг;7. Заради изборите ли разхлабва мерките, при пик на отчитани заразени
332
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
1. Защо ползва Бойко държавен ресурс за кампания?2. Колко е увеличението на безработицата през 2020г? В НСИ не брояха от началото на годината, на трябва увеличението да е над 150 хиляди. Само за първата седмица на 2021г. (4-10 януари) увеличението бе с 12385 човека, където е извадено наетите от такива и липсват нерегистрираните. Почти 0.2% от населението на България става безработно за 7 дни! Увеличението на безработицата е от преди ковида;3. Колко са увеличили дълга, че по едно време на 2020г. бе с 5 милиарда лева, но после посмалено? Преди ГЕРБ държавният външен дълг бе някъде 25 милиард
331
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не можеш да искаш да си уважаван в обществото, когато за власт и пари слугуваш на една полуграмотна Мутра.
330
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кризата доказа, че Бойко Борисов е най-слабият министър-председател в Европа
329
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българският ботоксов модел: Отказваш се от квотите си за Пфайзер и Модерна, страната ти става първа по смъртност и последна по ваксиниране в Европа, почваш да ревеш как хората са виновни щото не носели маски.
328
0
 
5
 
! Отговори
Паниката преди 3 години
Затваряй те всички по къщите,да се иззидат входовете на блоковете,армията да обикаля,който излезе в трудов лагер,изборите да се отложат за след 1000 години,дотогава нека Бойко ни пази
327
0
 
10
 
! Отговори
Бай Колю преди 3 години
Има време до края на деня-може да променят заповедта!
326
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Над 5000 положителни за ден...и разхлабване на мерките!
325
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този очилат плу...жек да се откаже първо от заплатата си и после да затваря и отваря бизнеси като, че сменя светлините на светофара.
324
0
 
8
 
! Отговори
arsenalfc преди 3 години
Този ботокс изобщо не знае какво прави! Неорентирана герберска шайка!
323
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Престанете да лъжете за коронавируса и ще видите как ще забравим за него! Никой не умира от коронавирус, а платените викачи не знам какво друго ще заработват в това време на безработие, но не мога да ги мисля.
322
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всичките ви умновати решения на последък имат само един произход - изборите. Абсолютно неадекватни сте!
321
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Като чета коментарите, не мога да разбера едно - всичко да е отворено или всичко да е затворено последно? Очевидно на нас все нещо ни е неугодно..."-----Всичко да е АДЕКВАТНО.
320
0
 
18
 
! Отговори
разочарован преди 3 години
супер разочарован съм от псевдомерки, от неадекватно поведение и от всичко което се случва. Думи нямам. Срам ме е, че живея тук.
319
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Боже тези шегуват ли се? Хората умират, а те мислят за отваряне на ресторанти!! Брей не се научиха да готвят и че здравето на народа е на първо място!