Децата на знакови политици, които не станаха депутати

Четири дъщери играха на тези избори от листите на БСП
43
Децата на знакови политици, които не станаха депутати
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Нито един от шестте политически наследници, които се включиха в тази кампания, няма да стане депутат. В парламента не влиза и дъщерята на социолога Андрей Райчев - Ружа, която бе 7-а в листата на “Има такъв народ” в столичния 25-и МИР. Там партията на Слави Трифонов вкарва трима депутати, пише "24 часа".

Четири дъщери играха на тези избори от листите на БСП.

Още по темата
Едва 5754 гласа взеха червените в Кърджали и останаха трета политическа сила там, без мандат в парламента. Водач на листата бе младата Петя Михалевска - дъщеря на покойния зам.-министър и депутат Димчо Михалевски.

Двама вкарва БСП в Бургас, но мандат там не успя да спечели дъщерята на Красимир Премянов - Андреана Премянова-Янкова. Юристката бе №4 в листата в морския град от гражданската квота и явно не е взела достатъчно преференции, за да я размести.

Подобна е ситуацията и с друга известна дъщеря в червените редици - Теодора на Румен Овчаров. След като дълги години е помагала на баща си в предизборните кампании, тя сега направи и първи стъпки в реалната политика с 6-ото място в столичния 23-и МИР. И въпреки че роди дъщеричка буквално дни преди старта на кампанията, Теодора активно се включи в нея. Но не успя да събере достатъчно преференции за разместване на листата. От този район БСП вкарва двама в парламента.

Четвъртата партийна щерка вляво бе Десислава Куткудейска. Дъщерята на кмета на Медковец Венцислав Куткудейски бе на почетното 10-о (последно) място в Монтана, откъдето БСП вкарва само водача.

В листата на ДПС в столичния 25-и МИР пък бяха синовете на две от знаковите имена на партията - Джевдет Чакъров и Нихат Кабил. Сами Чакъров бе трети, а Танер Кабил - шести, но ДПС в този регион не взема мандат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
2
 
! Отговори
Ванката преди 3 години
И кво като са деца на тия не знакови политици, а не знакови, както ги пишат
8
1
 
8
 
! Отговори
Важно е ,че преди 3 години
Синът на Кмета на Симитли(ГЕРБ) влиза.Дсмо Стефчо поне се е научил да чете.
7
6
 
12
 
! Отговори
teo преди 3 години
Дано ВНУЦИТЕ на сегашните КОМУНИСТИ разберат, че КОМУНИСТИТЕ СА ПО-ОПАСНИ ОТ ФАШИСТИТЕ и да не стават гробокопачи на държавата ни ! А ДАНООО !
6
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма да може да влязат в Политбюро тия парашутисти и връзкари. БСП е най-продажната и СССР носталгична партия. Надявам се на новите избори да вземе 8%
5
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е добре!
4
1
 
17
 
! Отговори
селтак преди 3 години
Тъкмо се чудех по какъв повод да си налея две на обяд
3
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Важното е, че Христо Иванов Бойкикев става депутат. Баща му Любомир Иванов е член на БКП.А хората избират човек, чийто дядо е руски шпионин в Берлин убит в Голямата чистка.Майка му е родена в Москва. Едно време хората котка да вземат са питали от какъв джинс е. Сега хората бъркат в първата к о ф а и вадят поредния б----- к без да мислят. Синовете и дъщерите, внуците са много. Десислава Йорданова, която е дъщеря на червения депутат доц. Георги Йорданов от Пловдив влиза или не влиза?
2
0
 
25
 
! Отговори
Опа преди 3 години
Туко-що си го преместих...
1
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да им дадем дарения.Братовчетка ми се занимава ше с политика бе секретарка на кмет може ли да им направя дарение в Мюнхен на жената