Глас от БСП: Нинова да не подава оставка, това ще е хаос

Кризата повлия на вота, смята Филип Попов
Обновена: 7 апр 2021 10:53 | 7 апр 2021 10:50, Анисия Иванова
49

За първи път от 30 години Българската социалистическа партия е изместена от позицията на втора политическа сила. На тези парламентарни избори социалистите получиха подкрепа от 15,01% и с този резултат бяха поставени на трето място след ГЕРБ и "Има такъв народ“. Какви са причините за този срив, какво доведе до нови вътрешните сътресения в партията и какви мерките ще предприемат членовете на БСП.

Факторите за срива за множество, различни са. Това каза за "България сутрин" кандидат-депутатът от БСП Филип Попов: "Разпродажба на гласове имаше на тези избори, направи се стъпка към промяна на модела".

По думите му коронакризата е повлияла на вота.

Още по темата
"Облъчването, видеата и снимките с починали хора повлияха на хората дали да излязат да гласуват. Категорично не смятам, че Корнелия Нинова трябваше да подаде оставка, това би довело до хаос, а Изпълнителното бюро я подаде в знак на поемане на отговорност", допълни той заBulgaria ON AIR.

От думите му стана ясно, че кампанията на БСП е била позитивна и модерна, за разлика от всички други.

"Това е наказателен вот срещу всички партии, които бяха в парламента. БСП в крайна сметка се изправи срещу всички. Борихме се на два фронта и е нормално в резултат на това да понесем щети. Борим се срещу задкулисието в партията и извън нея", подчерта Филип Попов.

Според него Корнелия Нинова изпълнява решенията на Конгреса и Националния съвет.

"Справянето с хаоса не може да се случи за месец-два. Предстои да видим какво правителство ще бъде сформирано, но то ще е по-добро това на ГЕРБ от последните 4 г.", допълни събеседникът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нинова по неспособност е само надмината от жипкаджията.
22
2
 
19
 
! Отговори
СМЕШКО преди 3 години
СРУТИЩЕТО БСП !!!!!!!!!!!!! СЛЕД ОЩЕ ЕДНИ ИЗБОРИ И ЩЕ Е В МИНАЛОТО !!!!!!!!
21
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Моч, взе ми думите.
20
0
 
15
 
! Отговори
1234 преди 3 години
Веднъж тоя номер мина втори път едва ли....
19
2
 
11
 
! Отговори
моч преди 3 години
БЛЯ-БЛЯ-БЛЯ.....Същите опорки , клишета и демагогии , на които се вързват само индивиди със сериозни морални и ментални дефицити. БКП(БСП) -престъпна , терористична и откровено антибългарска организация , също и ДПС(ДС) - противоконституционна , терористична и антибългарска организация са олицетворението на КОРЕНА НА ЗЛОТО. Време е да бъдат изтръгнати и посечени , след което по естествен път ще повехнат и загинат всичките им клонинги.
18
1
 
13
 
! Отговори
4epa преди 3 години
КОЕ Е СЕГА СРУТИЩЕТО - БСП
17
2
 
10
 
! Отговори
Кубрат преди 3 години
До Анонимен 16 Надежди говежди - балансьор.... :-) Кой бушон-будала ще иска 3-ката БСП-ГЕРБ-ДПС да го балансира и когато вече не им е нужен да го отстреля и обвини за всичко лошо от 1878-*** насам.... :-)
16
0
 
10
 
! Отговори
Хм, преди 3 години
дали да не започна да се запасявам със сирене и кашкавал? Че тия като нищо ще хванат балкана и ще започнат атаки над мандри.
15
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Корни е идеалният партиен секретар, направо нов Горбачов.След нея само разруха, партията на пух и прах.Браво миске!
14
2
 
15
 
! Отговори
И преди 3 години
пак типично за тази партия - навсякъде им се привиждат освен външни врагове, и вътрешни такива. Типично по сталински. Ще търсят врага с партиен билет. Как да управляват европейска страна хора, които са замръзнали в болшевишка мъгла от началото на миналия век?
13
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма ли пак да решат да минат в нелегалност и да хванат гората? Имат опит.
12
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
невиждания досега успех на следващите избори,....------може да се мери само с успехите на шкембе войвода.
11
4
 
17
 
! Отговори
АБВ преди 3 години
Никаква оставка! Първо ще направят анализ на изборния резултат, после ще открият виновни за този резултат, после ще набележат опорни точки за да преборят последствията и накрая ще започнат да ги борят под вещото ръководство на Нинова за да постигнат невиждан досега успех на следващите избори, които вероятно ще са много скоро.
10
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо да подава оставка, като вероятно ще бъде в управлението този път.Това няма да е възможно ако бяха втори, останалите партии щяха да се обединят срещу тях.А сега не ги броят за фактор и ще ги включат в евентуално бъдеща коалиция и няма да са опозиция.Изключително ефективен резултат са получили ,точно какъвто им трябва, трета партия балансьор .
9
3
 
18
 
! Отговори
Геро преди 3 години
Току виж вместо хаос оставката да доведе до мобилизация ...... ;-) Видя се че с това управление, БСП няма шанс за управление . (има и рима.. :-) )
8
1
 
5
 
! Отговори
пак аз 8 преди 3 години
В големите квартали Факултета,Моксуда,в Сливен,Ямбол,
7
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако някой се съмнява дали има по-голямо зло от ГЕРБ, нека прочете тази статия.
6
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Истина е,че голяма част от електората на БСП са възрастни и не отидоха до урните,заради коронавируса.Прочетете кой печели в големите *** квартали в София,Пловдив,Сливен-печели Герб в пъти над останалите партии.Вътрешните врагове и външни такива продължават да ровят и отслабват БСП.Браво на Нинова!Дори се чудя,как издържа на тези атаки тази жена.Не отстъпвай,ти наистина се опитваш да направиш нещо за обикновенните хора!
5
0
 
8
 
! Отговори
Бетонкомунис преди 3 години
Аз оставам.Поздрав Меркел.
4
2
 
15
 
! Отговори
Във преди 3 години
всяка една нормална държава, всеки един лидер на партия получила такъв шамар на избори, щеше да си е подал оставката. Но тук отново типично за *** - циментови глави и гьон сурат!