Янаки Стоилов: Тежка загуба за БСП, не виждат в нас алтернатива

Развръзката на изборите настъпи миналата година, каза той
8 апр 2021 12:43, Анисия Иванова
77

Социалистите Янаки Стоилов и Крум Зарков поискаха оставката на Корнелия Нинова след резултатите от изборите. Лидерът на БСП обаче обяви, че оставка подава Изпълнителното бюро, но не и тя.

"В деня след изборите обсъдихме резултатите, нямаше различия, че БСП претърпя тежка загуба. По-лошото е, че тя идва след пълен мандат в опозиция. Това показва, че огромна част от хората не само не ни възприемат като алтернатива, но дори и като категорична опозиция", каза проф. Стоилов в студиото на "България сутрин".

И подчерта, че всички те носят солидарна отговорност.

Още по темата

"Този ръководен екип носи отговорността и тя включва и председателя. Самият аз поради тази причина заявих моята оставка от позицията, която заемам като председател на Комисията по идейно и програмно развитие. Това би било рискована стъпка. Но немалък брой от избирателите на БСП гласуваха за нас поради последователността на партията, а не толкова за начина, по който е възприемана", допълни Янаки Стоилов.

А по думите му развръзката на изборите е настъпила още през миналата година.

"Въпреки че БСП заяви подкрепа за протестите, тя не се включи организирано в този процес, не предложи свое виждане за развръзката му. А кампанията вместо да помогне увеличи тези разлики, които надминаха очакванията ни", коментира той в ефира на Bulgaria ON AIR.

Проф. Стоилов смята, че пандемията е намалила участието на част от потенциалните избиратели на БСП.

"На следващи избори БСП трябва да отиде с промени в политиката, по-добро представителство. Последните години загубихме едно от нашите основни предимства - БСП винаги да има по-висок професионален капацитет в политиката от другите партии, с които се конкурира. Не успяваме да убедим хората, че много от недъзите на днешното състояние се дължат на системата, в която живеем. БСП трябва да заговори открито чрез официалните си представители, че ние живеем в общество на експлоатация, в което много от работещите са бедни", посочи той

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Давай биволице - мачкай кумунягите
29
4
 
7
 
! Отговори
6 преди 3 години
Янаки, гледай си пенсията-не е малка!
28
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
аз считам че Нинова си свърши много добре работата. Оставете жената да довърши започнатото - все пак останаха едни 15 процента, които да занули и всичко ще е на чисто.
27
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 12"Хората видяха, че ако се образоват и работят, ще просперират."Така е, но започнахме да се учим на това едва през последните десетина години; след Тошовата "конституция" от 1972 г. *** здравата ни пречеха и на образованието, и на работата - човек нямаше как да стане дори звеноводка или бригадир в ТКЗС-то без "партийна книжка" и "комунистическа благонадеждност".За да кандидатствам в езикова гимназия и университет, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябваше да имам СЪГЛАСИЕТО на три бкп органа
26
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
1. Отървете се от червените милионери - ситият на гладния не вярва!2. Потърсете опитни медиатори - с вашия "партиен език" и клишета не можете да стигнете до хората!3. Озърнете се - вижте как се правят модерни политики за младите хора! Вижте те какво очакват?!4. Престанете да водите вътрешни борби - вътрешната опозиция добре си свърши работата5. Най.важното - личният пример! Какъв личен пример давате на избирателите?!
25
3
 
17
 
! Отговори
Мушмурок преди 3 години
БСПБедниСтариПенсии
24
6
 
9
 
! Отговори
Светозар преди 3 години
Янаки е от старите кучета в БСП и просто трябва да си ходи. Неговото време е минало.
23
2
 
7
 
! Отговори
шанаджия преди 3 години
Евроджендърите подценяват Бойко!Така е добре!Важно е пишман-приятелите да те подценяват!Между другото си мисля,че България е на първо място в света по брой на генерали и професори на глава от населението!?
22
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Янаки, телевизията ви никаква. Вестникът ви не струва. Нито памет имате, нито желание да работите за политическата грамотност на хората. Не ви вярват, много се оядохте, Нинова е жертва на олигарсите от БСП, които използваха партията и идеята й за лично обогатяване...Паразитирахте 20 години върху социалистическата идея, изядохте я тази идея - и сега олеле. А партията ви е жива точно заради идеята и ценностите, които загърбихте.
21
2
 
7
 
! Отговори
Гроби Таласома преди 3 години
Стоилов, вие трябва да разберете, че двуличието и лицемерието се наказват! Не може да си официално срещу Бойко, а на втори план, в местната власт да си с него! Визирам, вашият представител в Община Родопи, Павел Михайлов! Овреме, некои селяни, трябва да се научат на обноски! И ощее дин път: вие не сте сред хората, говоренето го оставете на мене, а вие - сред хората като Мая Манолова, на терен, реална работа да свършите! Аз веке поработих на къра, бая, сега ми е времето да говоря!;)))
20
2
 
11
 
! Отговори
Драги Янаки преди 3 години
Много те уважавам. Ти си от членовете на БСП, които никога за нищо не носят отговорност.Иначе си страшно начетен и симпатичен.Сигурно ти е било ясно, още преди 10г, че и тогава БСП не беше алтернатива - дори с изцепки, като правителството "Орешарски".Защото нито ти, нито Кирчо можете да се мерите с малкото пръстче на Корни!И с изгонването на Гергов - нали не мислиш, че сте изгонили олигарсите....
19
1
 
16
 
! Отговори
истина преди 3 години
Янаки, не се притеснявай за сегашното положение на БСП. Трагедията ви едва сега започва.Крум Зарков иска оставка на Нинова. Ще му припомня народна поговорка - храни куче да те лае. Заркух, ти си огледален образ на провалената Нинова.
18
6
 
13
 
! Отговори
AZ22 преди 3 години
БСП не е алтернатива, защото не сте лява партия, а сте слугинаж на Путин.
17
3
 
11
 
! Отговори
ВАЛ преди 3 години
Мадам крушовица ви разказа играта,как я допуснахте,като знаете как е приватизирала импекса без пари,сега е приватизирала и БСП.Това показва какви *** управляващи има в тази партия-банда.
16
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На тоя чак сега ли му се изясни картинката?Лелеее колко са зле тия в БСП леле!Хахаха!
15
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каква алтернатива, винаги сте били част от статуквото.
14
3
 
24
 
! Отговори
Вейхайвей преди 3 години
бсп и Артернатива. Абе, другари, вразумете се. Каква алтернатива можете да бъдете, Вие, милионерите. Та нали имахте властта. Защо нищо не направихте? И ножа, и хляба бяха във вас. Ама рязахте само за вас, а за народа дори и не помислихте. Най-голямото наказание за вас е да ви забравят, все едно че не ви е имало. Амин!
13
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен7То Борисов, защото не * нали. Уж гони руски шпиони и отива на партито им да празнува с тях. В КОЯ ЕВРОПЕЙСКА ДЪРЖАВА НЯКОЙ ОТ УПРАВЛЯВАЩИТЕ Е ПРАЗНУВАЛ С ИЗГОНЕНИТЕ?
12
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всъщност, господин Стоилов, колкото повече един човек работи, но компетентно и с акъл, толкова по-добре живее.Вие сте заседнали с опорките от 90те, когато още чистехме бруталния хаос от Комунизма и можехте да хвърляте каквито си искате твърдения на хората. Това време свърши. Хората видяха, че ако се образоват и работят, ще просперират.
11
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
К'ва алтернатива бе пич, вие сте скъсали с реалността. Що не се возите с метрото и градския транспорт да сте близо до народа и да видите как живеят хората. Увили сте се в злато, като някакви египетски мумии. Щом искате да сте мумии хората ще ви смятат за такива.