Янаки Стоилов: Тежка загуба за БСП, не виждат в нас алтернатива

Развръзката на изборите настъпи миналата година, каза той
8 апр 2021 12:43, Анисия Иванова
77

Социалистите Янаки Стоилов и Крум Зарков поискаха оставката на Корнелия Нинова след резултатите от изборите. Лидерът на БСП обаче обяви, че оставка подава Изпълнителното бюро, но не и тя.

"В деня след изборите обсъдихме резултатите, нямаше различия, че БСП претърпя тежка загуба. По-лошото е, че тя идва след пълен мандат в опозиция. Това показва, че огромна част от хората не само не ни възприемат като алтернатива, но дори и като категорична опозиция", каза проф. Стоилов в студиото на "България сутрин".

И подчерта, че всички те носят солидарна отговорност.

Още по темата

"Този ръководен екип носи отговорността и тя включва и председателя. Самият аз поради тази причина заявих моята оставка от позицията, която заемам като председател на Комисията по идейно и програмно развитие. Това би било рискована стъпка. Но немалък брой от избирателите на БСП гласуваха за нас поради последователността на партията, а не толкова за начина, по който е възприемана", допълни Янаки Стоилов.

А по думите му развръзката на изборите е настъпила още през миналата година.

"Въпреки че БСП заяви подкрепа за протестите, тя не се включи организирано в този процес, не предложи свое виждане за развръзката му. А кампанията вместо да помогне увеличи тези разлики, които надминаха очакванията ни", коментира той в ефира на Bulgaria ON AIR.

Проф. Стоилов смята, че пандемията е намалила участието на част от потенциалните избиратели на БСП.

"На следващи избори БСП трябва да отиде с промени в политиката, по-добро представителство. Последните години загубихме едно от нашите основни предимства - БСП винаги да има по-висок професионален капацитет в политиката от другите партии, с които се конкурира. Не успяваме да убедим хората, че много от недъзите на днешното състояние се дължат на системата, в която живеем. БСП трябва да заговори открито чрез официалните си представители, че ние живеем в общество на експлоатация, в което много от работещите са бедни", посочи той

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
1
 
11
 
! Отговори
Малко уточнение: преди 3 години
Към абревиатурата - нито е българска, а руска, нито е социалистическа, а на едрия капитал, нито партия, а организирана престъпна групировка.
49
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Наакии до азис ще стигнем, боко от години здраво субсидира един етнос, който прави само едно - даца. Като станат мнозинство след 10-15г. очаквай азис и софито в парламента
48
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стоилов,ти и обкръжението около Гергов съсипахте БСП.Всички против Нинова сте хора на Станишев.Нинова ви дръпна от кацата с мед и с цената на разделението в партията,гледате да я махнете,защото го няма цуцкането ,както сте свикнали.Ходите от студио в студио/Миков/и я плюете,вместои да застанете зад нея.Тя ви увеличи двойно депутатите.След Станишев бяхте умрели.Чудя се защо не отидете в Герб?От години обслужвате интересите на тази партия.Нинова е избрана от всички структури,затова млъкнете!<
47
0
 
11
 
! Отговори
Макак преди 3 години
Другарю, Янаки по-важното е вие да си вярвате и да продължавате все в този дух, докато изчезнете от политическата сцена во веки веков.
46
2
 
6
 
! Отговори
Нааки преди 3 години
Издигнете Азис и ще къртите мрака.
45
4
 
10
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
Няма нищо градивно в БСП. Партия-държава в държавата. Партия на юдо-комунисти, които само взимат и не дават...
44
2
 
21
 
! Отговори
Гневен преди 3 години
Янаки Стоилов забрави ли,че системата в която живеем я създадоха точно те?! От Лукановите правителства започна разграбването на РОДИНАТА ни и съсипването на ДЪРЖАВАТА ни! При тяхното управление фалираха банките и ограбиха милиони българи.Те въведоха по нареждане на Доган плоския данък от 10%,който облагодетелства богатите,премахнаха необлагаемия минимум и взеха последния залък на бедните.Извършиха предателство към народа ни,предлагайки Д.Пеевски за шеф на ДАНС! Първите милионери бяха от БСП!!!
43
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БСП трябва ясно да дефинира кого представлява! Червената олигархия и старци в деменционна забрава или бедни, онеправдани, трудящи се!!!!!!!!! В предишният парламент нищо не направиха за последните! Само Патриотарите държейки Бойко за топките успяха да издействат минимално повишение на заплати и пенсии.
42
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЯнакиСтоилов! Ти беше от първите дето обещаваше "Сполуката", бе чръв!И развяваше,червените байраци по Будзлуджа.Сега пак изпълзя.Ти си активен участник в двете национални катастрофи на България,бе.Айде чиба ,бе !
41
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абее, Слави ТВ нали беше за подпора на бесипето, сега все едно са се разцепили като преди на социалдемократи и прочее. Този ТВ вариант на БСП идва с гласовете на гледащите телевизия и не са номенклатурни като БСП а ще се пробват като Тръмп, но от ляво, да пряват риалито шоу политика
40
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сто път БСП пред ПЕС на Станишев. Станишев оправи неравенствата и липсата на справедливост в България и го наеха да оправя и Европа... Плосък данък, разбито образование, Орешарски, Пеевски - това е Станишев, лъжец и манипулатор, който закопа партията си и продължава да я унищожава! Сега го влече упадъка на джендърията и не му пука, че народът на България изчезва по-бързо от априлски сняг, че тук живеят работещи бедни, лишени от елементарни медицински грижи. ПЕС на Станишев - предателят?
39
5
 
8
 
! Отговори
К. Ш. преди 3 години
Господине, поискахте оставката на *** от кумова срама, да си помислят хората, че правите нещо, а вие нищо не правите. Вие сте умен човек и сигурно разбирате, че от Нинова лесно няма да се отървете, докато не ви занули гласоподавателите.
38
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БСП никога не е била лява партия, а партия на бившата комунистическа номенклатура. Най-големите капиталисти били "лява партия". Спрете да се самозалъгвате и не се чудете на постоянно падащите проценти. Една истинска лява партия никога не би допуснала средната работна заплата на работниците в България да падне до 15 долара, което се случи при злощастното управление на БСП при мандата на Жан Виденов.
37
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нинова е на заплата към ГЕРБ. Бойко я назначи да като агент под прикритие да ликвидира опозицията. Като добавим и координирания удар по всички големи спонсори на БСП наистина се получи много добре. Бойко си изигра картите брилянтно. Сега може да се отдаде на почивка и да играе пас.
36
2
 
7
 
! Отговори
Лицемер преди 3 години
Господин Стоилов, хората правят разлика между честността и лицемерието. Винаги сте били лицемери, дори и това, че и искате оставката пак е лицемерие, хората не ви вярват. Нали довчера и вие и Крумчо и цел. Увах. Те пеперудата, как да ви вярваме.
35
0
 
2
 
! Отговори
Taню преди 3 години
Добро утро, Др. Стоилов! :)
34
0
 
2
 
! Отговори
Марш преди 3 години
В такива като теб ня виждат , не в БСП
33
1
 
7
 
! Отговори
Лили Барута преди 3 години
Абе "другари и другарки" господа и госпожи,кажете колко милионери има м/у вас и как са станали такива и тогава се чудете на недоверието на бедните хора към вас....
32
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Организаторите на БСП по места много слабо се представиха , освен това някои от тях са отдавна компроментирани, някои са си опекли баницата когато беха на власт и станаха капиталисти с бизнеси. Какъв резултата можеше да се очаква от тех. Сменете ги с честни авторитетни хора .
31
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Още ли не са разбрали че тази Седесарка е спусната от Гаргамел синявеца от Драгалевци за да унищожи БСП. Що за мъже има в тая партиика. Всички ли са с меки китки като оня Станигей. Тази е приватизаторка на техноимпекс и стана милионерка през 1999 година. Никой ли не помни бе късопаметните. Как я допуснахте в редиците си тази сеяндурка от Крушовица. Пратете я при катъра да го язди а не да язди вас. На другите избори ще останете 10 човека да си биете шамари.