Калфин: Хората не припознаха БСП като алтернатива на изборите

Повторен вот е в интерес на досега управлявалите, смята той
9 апр 2021 22:25, Анисия Иванова
48
Калфин: Хората не припознаха БСП като алтернатива на изборите
Снимка: Bulgaria ON AIR

След резултатите от парламентарните избори накъде върви България, ще има ли предсрочни избори, или ще бъде съставен стабилен кабинет? С отговорите в студиото на Денят ON AIR e бившият вицепремиер и социален министър Ивайло Калфин.

Според него всяка държава има нужда от стабилност и дългосрочен план в политиката.

"Аз като избирател ще бъда много недоволен, ако ми изпратят отново тези политици обратно, пред целия хаос на избирателните секции, щото не им харесвал резултата. Това, което казва колективния избирател, е много ясно Въпреки че аз мисля, че ако има нови избори - според мен националистите ще намерят начин да се съчетаят. Не знам този ентусиазъм за извънпарламентарните сили дали ще бъде пак толкова силен. Повторен вот е в интерес на досега управлявалите, но и ще покаже една слабост на политическата система - това ви е казал избирателят, това е", категоричен е Калфин.

И допълни, че хората очакват след изборите този, който иска да поеме властта, да излезе да говори и да успокоя обществеността.

"Това, което със сигурност ще се случи, е, че тези пари, които се раздаваха от джипката, тепърва ще излизат фактурите за тях. Тоест новото правителство, което и да е, ще има огромни плащания по поети вече ангажименти, а бюджетната ситуация съвсем не е розова", заяви още бившият вицепремиер.

Относно парите от Европа и дали ще бъдат загубени, Калфин обясни, че планът вече е подаден.

"Абсурдно е да говорим, че към края на май, някой тепърва ще го пренаписва, да го преразглежда. очевидно е, че той такъв, какъвто е направен от ГЕРБ. Следващото правителство може да прави някакви малки корекции или да предоговаря и затова ни трябва стабилно правителство, не за 3 или 5 месеца", допълни още той.

И подчерта, че ако се отиде на нови избори, отговорността ще носят тези, които не са направили правителство.

"Който и сценарии да се случи, на ГЕРБ очевидно им е ясно, а и те самите казаха, че не могат да намерят подкрепа да съставят правителство, и аз лично се надявам те веднага да върнат мандата. И в крайна сметка избирателят реши, нареди този парламент и има много ясни послания. Първо, не иска ГЕРБ повече да ни управлява, Второ - въобще не приема БСП са алтернатива, и трето - има някакви извънпарламентарни групи, на които се разчита те да правят правителство", обясни Калфин.

А резултатът на БСП, според него, е очакван.

"Хората не ги припознават като алтернатива заради всички скандали и разправии. Според мен няма никаква идеология, в момента, в БСП", каза още Калфин.

Набеляза и най-важните, незабавните задачи на новото правителство.

"Как ще се реши проблемът със цялата здравна система, ваксиниране, грижа, също така помощта на бизнеса, как бюджетът ще приключи годината, това са краткосрочните неща. Да се посочат компетентни министри, дори да не са познати лица", подчерта Калфин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Слаба ракия, патокиАлеко К. са го убили трима пандури по заповед на кмета на едно село. Кметовете по селата са от ГЕРБ.Боце за какво обикаляше с джипа и се здрависваше по селата с всеки срещнат селянин? Наскоро даваха по ТВ посрещането му в едно село.Посрещачите 20-30 българи и 50-60 роми.Приветствията бяха от братовчедите. Интересно как в медиите даваха ГЕРБ като партия на интелигентните хора? ББ спечели в провинцията, а в столицата - ДБ! Колегата нахалства с лъжите си или е по-скоро невежа
33
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До к.31Ти как събра кураж да сглобиш изречение от цели 6 думи, в което има 3 съществителни, един глагол и един предлог! Не получи ли инсулт от това напрягане на мозъка? Ей, това герберите сте голямо нещо: за човек от твоя ранг се изисква ВИШО образование, а за докторска научна степен в Унибит - под 10% плагиатство и НС (научен съвет, не Народно събрание) единодушно гласува научната степен "доктор", защото лицето кандидат за д-р вече преподава лекции в УНСС за защита от хакери. Но е вицепремиер.
32
1
 
0
 
! Отговори
факт преди 3 години
До Анонименот цял свят дипломатите!
31
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Teb pyk koi te poznava?
30
1
 
2
 
! Отговори
:)) преди 3 години
Тоя с голям мерак си дрънка глупостите!Чак му завиждам!
29
1
 
7
 
! Отговори
Гражданин преди 3 години
И тоя се запенил и заредил с цяла влакова композиция плювки и храчки,а не отваря и ду *** какво хубаво има в неговото БСП и защо да гласуваме за една престарела старица ?!Много добре познаваме дейниостта на партията му и нейните " трудещи се " - сега тук-там има някой ,който да не е милионер,тук-там има някой,който да не е в бизнеса и т.н. Пак да вършим всичко В ИМЕТО НА ПАРТИЯТА И ДА СМЕ Й ВИНАГИ ВЕРНИ ?!Амииии,бла годарим!!!
28
7
 
5
 
! Отговори
ДААА.. преди 3 години
НА ВСИЧКИ ИМ Е ЯСНО ЧЕ ГЕРБ СА ПЪРВИ ЗАЩОТО ВСИЧКИ РОМИ В БЪЛГАРИЯ ГЛАСУВАХА ЗА ТЯХ С ПОМОЩА НА ПАРИ ОТ ЧЕКМЕДЖЕТО А ПАНДЕМИЯТА РАЗНИТЕ КЛЮКАРИ ОТ БСП ДЕТО ОТ ЯД ЧЕ НИНОВА НЕ ГИ СЛАГА ПАК ДЕПУТАТИ КОИТО ХОДИХА ПО ТЕЛЕВИЗИИТЕ ПОМОГНА И ДЪЖДА ДА ГЛАСУВАТ ПО МАЛКО ЗА БСП НО ИМАШЕ И МНОГО ПОПРАВКИ ОТ ПРОТОКОЛИТЕ КОИТО СЪЩО БЯХА ПРОТИВ БСП НЕЩО КОЕТО СЕ СЛУЧВА НА ВСИЧКИ ИЗБОРИ
27
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Калфин по-добре да ни осветли какво стана с АБВ ,иначе на умрело куче всеки може да вади нож!
26
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За БСП гласуват само изкуфелите пенсионери
25
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ГРОБ за ГЕРББСП отдавна са в гроба
24
3
 
9
 
! Отговори
Слаба ракия, патоки преди 3 години
В какво са най - добрите от БСП? В интриги, в далавери, в кражби, в приватизация, в унищожаване на работещи предприятия, в лобиране на измислени бизнесмени или в потвърждаване правотата на Алеко? Ми той ако беше жив, сега тия пак щяха да го убият и то за какво, за единия келепир!!! Никой не предложи, не представи работещи решения, разумна политика, която да е в интерес на всички българи. И тези протестните, от дъното, ми те са същите ренегати изхвърлени, нереализирани, унижени, низвергнати от БС
23
6
 
5
 
! Отговори
ГРОБ за ГЕРБ преди 3 години
БСП е дясна партия!!Единствено и само десни партии в света са сторонници на плоския данък-колкото се взима от работника,толкоз и от чирбаджията!!
22
1
 
7
 
! Отговори
Гербер преди 3 години
До 12. Като са първи на всички избори ли?
21
6
 
15
 
! Отговори
Гледна точка преди 3 години
И как бе, калфа, народът каза, че не иска повече ГЕРБ да управлява? Като ги постави първи на изборите с убедителна преднина пред втория. По-голяма извратена логика не съм виждал. А това, че партньорите им не успяха да влязат е съвсем друг въпрос, значи народът тях не иска. Все пак не сме в Северна Корея да очакваш първият да има 99 процента.
20
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименИ какво като е американофилска партия БСП? Какво ти пречи? Да не говорим,че най-добрите политически кадри са в БСП.
19
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БСП не е алтернатива на нищо. БСП е една скрита предателска американофилска партия.Председателката й е най-добрия ятак на бб иако може ще го крепи още дълги години.
18
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"ще покаже една слабост на политическата система"-- измислената система демокрация със замаскираниформи на робовладелство.
17
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Един от най-добрите и възпитани политици е Калфин, жалко,че АБВ не взязоха в парламента!
16
4
 
11
 
! Отговори
Ами преди 3 години
Така е, хората търсят майстори, а не калфи, другарю Калфин, а ти избра да си останеш калфа, затова не те търсят като майстор !
15
2
 
11
 
! Отговори
АйБайВъй преди 3 години
Партийката на милионера СедефчоФ от село Косача не можа да събере и 1%, ама реве на чужди гробища! Майстори са!