ДБ вече готова със стратегия за овладяване на COVID кризата

Депутатите от формацията ще я внесат в парламента
101
ДБ вече готова със стратегия за овладяване на COVID кризата
Снимка: БГНЕС

„Демократична България“ е изготвила стратегия, която е свързана с това как да можем да се справим с кризата с коронавируса.

„Ще я внесем в Народното събрание“, съобщи пред БНР  пулмологът д-р Александър Симидчиев, който ще бъде депутат от „Демократична България“.

Още по темата

Стратегията предвижда законодателни промени за ясно разписани правила и предварително зададени критерии при въвеждането на извънредно положение, посочи той.

„Хората да имат предвидимост, всички заедно да се хванем за ръце и да намалим инфекциозността на този вирус до под 10 пациента на ден“, обясни той.

Относно разхлабването на мерките, което започва от днес, д-р Александър Симидчиев уточни, че неговият подход би бил „малко по-устойчиво поведение“, защото промените в броя на болните нагоре или надолу трябва да се проследява в по-устойчива тенденция.

Почти 800 човека са в интензивно отделение, а над 10 хиляди са хоспитализираните – това са параметри, които говорят, че здравната система все още е напрегната, даде пример Симидчиев и подчерта, че регистрираните случаи са само върхът на айсберга.

Александър Симидчиев е привърженик на стратегията „COVID нула“ – изличаването изцяло на пандемията на територията на България.

„Стратегия, която се базира на това да прекратим епидемията, а не да играем на пинг-понг“, обясни той.

При тези темпове на ваксинация не можем да изградим колективен имунитет, защото позволяваме на вируса да се размножава и да се променя, категоричен е пулмологът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
1
 
11
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
С мерки, без мерки от сега започва спадане на случаите, пак септември ще има напън.Миналата година от май вирусът изчезна.
39
3
 
8
 
! Отговори
човек преди 3 години
Моите предложения:Ваксиниране на всеки желаещ.Маски да носят само хора, които са болни (кихащи, кашлящи, и т.н.) независимо дали имат положителен или отрицателен тест.Задължителни маски за всички медицински лица (лекари, мед. сестри, санитари, фармацевти и т.н.). В ковид отделения както досега да са с пълна защитна екипировка.На преболедували да не се слага ваксина - да има за останалите.Пълна хигиена.Полицай ако види човек да си хвърли маската на улицата да бъде глобяван.И още много.
38
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички знаем, че пандемията бе използвана за политическите цели на една престъпна особа, но не й се получи. Народът не се уплаши от заразата и отиде да гласува, като обърка сметките на този престъпник!
37
2
 
0
 
! Отговори
Епидемия преди 3 години
2000 на 100 000 имам предвид.
36
5
 
4
 
! Отговори
Епидемия преди 3 години
Правила има и сега - епидемия се обявява при над 200 болни на 10 000. Това значи 2000 болни на 10 000. Болни означава хора с клинична симптоматика и тест, а не само тест. Всичко останало е политически натиск и злоупотррба с хората, които са готово да се подложат на това.
35
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Де..... Бъ била забранена
34
0
 
6
 
! Отговори
Почна се преди 3 години
Стратегията на *** за овладяване на коронавируса е свързана със законодателни промени ....... приказки, приказки, приказки ...
33
2
 
7
 
! Отговори
vlady преди 3 години
Скалъпените РНК и други подобни ваксини не могат да дадат пълноценен имунитет, нужна е ваксина от цял мъртъв или атенюиран вирус. Преболедуването винаги ще дава по-добър имунитет он недодяланите ваксини и е за предпочитане за хора без сериозни хронични заболявания.
32
1
 
8
 
! Отговори
факт преди 3 години
много оправячи изведнъж се появиха
31
6
 
7
 
! Отговори
човек преди 3 години
Значи, по принцип симпатизирам на ДБ и доктор Симидчиев.Основното от това което е казал за мерките и съм съгласен с него е че не можем да продължаваме така да играем на пинг-понг. Много точно сравнение.Здравният министър говори за затягане-разхлабване, което пък ме навежда на малко по-еротични мисли, които не е много удобно да споделям тук.Ясно се вижда, че не само в България а по цял свят няма единомислие.Според мен както във Швеция, мерките трябва да са препоръчителни а не задължителни.
30
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези са същите като Гроб явно!!
29
4
 
10
 
! Отговори
До 25 преди 3 години
Подл-ец си. Как Да не може да пише в закон:1. Над 100 заразени на 100 000 (двуседмичен период) - учениците онлайн2. Над 150 заразени на 100 000 (двуседмичен период) - МОЛ и Нехранителни затварят3. Над 300 заразени на 100 000 (двуседмичен период) - закрити части на ресторанти затварят И т.н. давам само пример. Или викаш друго си е Бойко Методиев от Джипа да решава ангро?
28
2
 
10
 
! Отговори
Чоко преди 3 години
Който иска да се ваксинира. Аз съм преболедувал и нямам намерение да се подложа на химическа евтаназия.
27
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
проДАЙ България и те ли ще яхват грипа. Той приключи - наесен пак, тамън за реимунизация на скота.
26
3
 
2
 
! Отговори
До 23 преди 3 години
Викаш без да са разписани в закон правилата кога отваряш и кога затваряш бизнеса си от джипката като чо-ба-нин да раздава заповеди твоя Баце? Не благодаря
25
3
 
11
 
! Отговори
Чоко преди 3 години
Представете си. Свиква се НС, до 30.04 се формира правителство със здравен министър този на снимката. Следва тотален локдаун от 01.05.2021. Как ще ви се отрази. Мен ще ме изкара пред МС с ъс сопата.
24
2
 
5
 
! Отговори
До Чоко преди 3 години
Стратегията е в***ксиниране до дупкаАко не вярваш,върни се и прочети между редовете Доктора не веднъж е агитирал за това ...
23
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пак ще приритаме за Баце, ама този път май няма да се навие, да ни оправя бакиите.
22
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лошото ще стане ако Слави се хване да прави правителство и всички ще го изнудват: БСП, ДПС, ДБ, ГЕРБ.Така ще залезе, преди да е изгрял.
21
5
 
12
 
! Отговори
Чоко преди 3 години
Стратигията на този се изразява в това да се затвори всичко и всички за месец , за да изчезнел вируса. Ако сте съгласни на този вариант, ок. Аз лично предпочитам сегашния вариант.