Нинова към Борисов: Не посягайте на Сребърния фонд

Този път няма да е като първия, закани се тя
12 апр 2021 13:35, Александър Попов
116
Нинова към Борисов: Не посягайте на Сребърния фонд
Снимка: БГНЕС

Лидерът на БСП Корнелия Нинова сигнализира в пост във Фейсбук, че Борисов е изхарчил от фискалния резерв 5 млрд. лева, като го е оставил в незапомнен спад. Лидерът на социалистите се позова на официална информация на Министерството на финансите и се обърна към Борисов като го призова да спре и да не посяга на пенсиите в Сребърния фонд.

"Г-н Борисов, не посягайте на Сребърния фонд, защото този път няма да е като първия. Сребърният фонд беше създаден през 2008 г. от правителство на БСП. Във фонда се събират 50% от приходите от приватизация, 25% от излишъка на републиканския бюджет и приходите от концесии. Тези средства могат да се ползват единствено и целево само за пенсии. Така е по силата на закона и на теория.

В момента сме изправени пред опасност Борисов да прегази закона, както вече се случи с резерва на Здравната каса през 2010.

Още по темата
От официалната информация на Министерството на финансите за периода от септември до декември 2020 г., за три месеца, Борисов е изхарчил от фискалния резерв 5 млрд. лева. Това означава, че останалите "свободни" средства са само 1,4 млрд. лв. (без салдата на НОИ, НЗОК, Сребърния фонд и средствата от ЕС). Такъв спад не е имало от 2010 г. Помним как реагира тогава правителството на ГЕРБ - национализира резерва на НЗОК, над 1,3 млрд. лева се вляха в републиканския бюджет и потънаха в незнайни харчове.

Въпреки жалбата на БСП до Конституционния съд и всичките ни битки да спасим здравните вноски на хората, парите не бяха върнати в бюджета на НЗОК. Ситуацията днес е сходна. Резервът е празен и на премиера може да му хрумне да прибере до парите от Сребърния фонд.

Борисов, не го правете, защото сега последиците няма да са като първия път. Това са парите за заслужения труд на нашите бащи и майки и са възможност за преизчисляване на всички пенсии. Не може ГЕРБ да ги залъгва с 50 лева предизборно и да прибере 3,3 млрд. лева от техните пари следизборно. Нека докато се правят сметки за брой депутати и бъдещо правителство, не допускаме този човек да нанесе още вреди на държавата".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
10
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Крадците викат дръжте крадеца! Повдига ми се от вас!
55
11
 
4
 
! Отговори
До 51 преди 3 години
До До43Ами като гледам как разсъждаваш ти си продължил да бъдеш с червената хунта със сменена абревиатура.
54
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Днес е новолуние и се моля- Боже Господи освобод ни от тази, която е протеже на Костов и участва в приватизацията за да ни ограби, а сега се прави на защитничка на тези, които ограби. Не видя ли, че не те искат. С всеки избор БСП/БКП/ затъва. Всъщност- стой там да го потопиш, но не влизай в НС. Не искам вече да те слушам и дледам.
53
7
 
33
 
! Отговори
Ле ле преди 3 години
Боже!Каква на глост!Тези които няколко пъти обраха парите за пенсии на хората атакуват!типично за Корнелка!
52
25
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А днешните пенсионери през 89-90 бяхме на 35 40години и бяхме на площадите срещу червената хунта------С Боко Тиквения гьс с всс ли беше тогава?
51
8
 
28
 
! Отговори
истина преди 3 години
Остави сребърния фонд. Ще си го приватизирам. Започнала съм още един хотел в гръцко.
50
8
 
27
 
! Отговори
Малеййййййй преди 3 години
.....не посягайте на Сребърния фонд....Оставете нещо и за нас !!!!!
49
3
 
21
 
! Отговори
От 51 преди 3 години
Ето едно доказателство на малоумието от 50 ! Този човек няма 25 години или е на 95 !!Само мало умник на който му е супер широко около врата може да напише такова нещо и да съжалява за Луканов,Виденов Симеон и за Московска 5 и Беленет?!?Пълно изтрещяване на мало умен пубер!
48
10
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая няма срам, няма и наяждане!
47
12
 
44
 
! Отговори
До43 преди 3 години
Малко бъркаш младежо.Аз съм пенсионер на 70!Тия червените пенсионери с чугунените глави в мнозинството си са вече са над 85години,ако са живи и са малко..А днешните пенсионери през 89-90 бяхме на 35 40години и бяхме на площадите срещу червената хунта.Лошото е че днешните 20-30 годишни се лъжат от такива като Нинова,Копейкин,Манолова и Слави-майстори на популизма! ...
46
42
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Докато гербери не бъдат публично екзекурирани, нещата нема да се опраеят.
45
7
 
37
 
! Отговори
ДАС преди 3 години
Никога не трябва да избираме БСП. Дори и след 100години.Ще ни донесат много бедствия.
44
34
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След ГЕРБ - потоп.Сребърният фонд на държавата се реформира в Златен фонд на партията ГЕРБ.
43
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"...приходите от приватизация..."*****Значи имало приходи от приватизацията, все пак!
42
9
 
26
 
! Отговори
Ужасена преди 3 години
Ако трябва и 50 милиарда нов заем ще се изтегли. В БЪЛГАРИЯ НЯМА МЯСТО ЗА КОМУНИСТИ И СОЦИАЛИСТИ И РУСНАЦИ.
41
4
 
18
 
! Отговори
До 39 преди 3 години
Те ще изтекат,ако ,,тюрлю гювечът" се заеме с управлението !
40
6
 
45
 
! Отговори
Крадеца сочи с пръст преди 3 години
Крадеца вика "дръжте крадеца"!!! От партия създала правителствата на Жан Виденов, Орешарски и Пеевски, и Станишко-мишко само може да се радваме, че са далеч от властта!!! Когато БСП (Корни в случая) кажат "добър ден" - погледнете нагоре - на 1000% е вечер!!! :D
39
8
 
31
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
"Не може ГЕРБ да ги залъгва с 50 лева предизборно"===Ахахахахахахаха :) Нищо де, сега Славуцата като вземе властта и тези 50 лева добавка към пенсиите ще бъдат спрени и ще гризнат yя пенсиите :))) Чувам ги в парка пред нас вече как взеха да се оплакват и ги е страх, че ще останат скоро време без тези 50 лева, понеже Бойко загубил и колко ще им е тежко без тях. Смея им се и им казвам: Ами търсете си ги от тези за които сте гласували. Няма логика да гласуваш за БСП/ДПС и да чакаш ГЕРБ да ти дава
38
5
 
5
 
! Отговори
айдеее преди 3 години
ЗАКОН ЗА НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ НА ЧАСТНИ ИНДУСТРИАЛНИ И МИННИ ПРЕДПРИЯТИЯ(Обн., ДВ, бр. 302 от 27.12.1947 г.; изм. и доп., бр. 176 от 2.08.1949 г., с еднократно действие)
37
3
 
35
 
! Отговори
До26-Избирател преди 3 години
Избирателю ,кой фалира 16 банки наведнъж и остави хазната празна,помниш ли,знаеш ли??Май тогава беше в ,,ташкент",недорасляче???Като ти гледам поста,май нямаш годинки годинки за избирател !?!