Георг Георгиев: Само ГЕРБ е готова да състави правителство

Лидерът на спечелилата партия да е премиер, поиска той
13 апр 2021 10:00, Петя Славова
62
Георг Георгиев: Само ГЕРБ е готова да състави правителство
Снимка: БГНЕС

Правителството на ГЕРБ, което те заявиха, че са готови да излъчат, няма да дублира сегашния кабинет. Това заяви в "Денят започва" депутатът Георг Георгиев без да конкретизира имена. Партията ще преговаря за подкрепа в новия парламент. Той отново потвърди, че са готови да осигурят мнозинство на правителство излъчено от "Има такъв народ".

Още по темата

 "Бяхме пределно ясни стабилността да бъде водещият фактор, който да навигира сформирането на следващото мнозинство и съответно избиране на българско правителство. По двойнствения начин, по който бе разтълкувана нашата подкрепа, не бе съвсем правилен, тъй като ние казахме - да, готови сме , ако втората политическа сила реши да изпълни мандата, да дадем своята подкрепа за тяхната програма, за това да има мнозинство в парламента", каза пред БНТ Георг Георгиев.

По думите му изисква време правилната конфигурация да бъде представена. Иначе ГЕРБ е единствената политическа сила към момента, която е готова да състави правителство и в името на стабилността на държавата ще го направи, каза депутатът от ГЕРБ.

Той каза, че когато пълният състав е известен, тогава ще стане ясно кой ще бъде министър-председател.

"Най-голямата политическа логика диктува лидерът на спечелилата политическа сила да бъде и премиер. Това е отговорното европейско политическо поведение, това сме и ние демонстрирали до момента", каза Георгиев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Жорката ще изхвърчи от топлото място в МВнР и е леко неврен.
11
1
 
22
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Сигурен съм, че и кметът на симитли и плевнелиев, че даже и кметът на катунци имат вече готови министри.
10
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГЕРБавата е готова да състави правителство от тиквунгери.
9
16
 
2
 
! Отговори
Бойко дава много преди 3 години
Само Бойко може да е премиер, заплати 4000, пенсии 2000 до края на 4 мандат. дб слави и другите не дават нищо, фалит на банките и цялата държава и заплата 3 долара. Сравнете сами!
8
35
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГЕРБ нямат алтернатива, ФАКТ. Има ли някой дето още не го е разбрал и може да посочи алтернативата освен да цъкне минус.
7
2
 
29
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 3 години
Оттук нататък генерал лейтенанта Винету може да стане премиер само на водопад. Неговите избиратели още са в шок и не могат да приемат факта, че тяхната партия никога повече няма да бъде управляваща. Те са толкова наивни, като ония баби дето хвърлят хилядарки от терасите си и вярват до край на този който ги ***, докато не стане страшно.
6
2
 
31
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Боко повече няма да стъпи ни в Парламент,ни в Президентство за връчване на...мандат.Знае че е бита...карта и няма да понесе...сриозноста на президента кат му връчва...кухия мандат;ще прати някое...мюре за...отстрел,за отбиване на номера.
5
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички повтарят едно и също - искам да си остана в парламента,Слави ще върне мандата-кое не е ясно ?
4
3
 
30
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
Със закон трябва да се ограничи един и същ човек да може да заема някои от най- високите постове в държавата максимум за два мандата. Най- малко, защото омръзва на хората. И второ, защото има предпоставка да се създаде тоталитарно чудовище, от източен тип, което си мисли, че без него не може...
3
26
 
4
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
Славуца дали ще се хване за палците пред ГЕРБ, а? Какво мислите другаре? Или ще реши да рискува с БСП/ДПС, сестра Галева и оня там, петия, човека на Маджо?
2
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя гербав комсомолец дали изобщо разбира, че избирателите им пуснаха водата и изтекоха в канала.
1
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ибриците веднага започнаха с обслужването на партията им работодател.Да им е "сладко" начинанието което са "поели"