Захариева: С мен не се водят разговори да бъда премиер

Изчакайте още малко, ще се предложи състав, допълни тя
13 апр 2021 09:32,
47
Захариева: С мен не се водят разговори да бъда премиер
Снимка: БГНЕС

Разговори с мен не се водят. Това каза пред bTV вицепремиерът Екатерина Захариева в отговор на въпрос дали с нея се обсъжда тя да е следващия министър-председател в кабинета на ГЕРБ.

"Официалните разговори с партиите ще започнат след свикване на парламента. Няма как най-голямата политическа сила с 24 спечелени района, с много по-голяма разлика, да не опита да направи правителство", каза тя. Според Захариева числата говорели най-добре за резултата.

"Изчакайте още малко. Когато дойде момента ще се предложи и състав, и премиер. Всякакви опции са на масата. Ясно беше, че всеки момент се чака да се обнародва решението на ЦИК, за да каже президента кога ще го свика парламента, но той така и не го направи. Беше редно да каже, решението е ясно от снощи", категорична бе тя.

Всички партии излизаха с лозунга "не на ГЕРБ", но сега изборите свършиха и дойде време да кажат "за" какво са и за какво ще работят, каза още Захариева.

"Разговори в момента не се водят. Нека започне рулетката", допълни тя. Захариева се съгласи и със социалиста Янаки Стоилов, който по-рано коментира, че е важно как президентът Румен Радев ще започне консултациите си с партиите за нов кабинет - ако не обсъдел вариантите за правителство с всяка една от партиите лично, то щял да покаже, че ги тласка към служебен кабинет. Според нея най-силен бил държавният глава в криза, но това не било феномен. Трябвало обаче да се научим на коалиционна култура. В чужбина имало правителства създадени от по 7-8 партии.

"Още преди да влязат в парламента някои от тях започнаха да се цепят и да се гонят. Много ясно се вижда, че омразата не е градивно чувство", категорична бе Захариева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
1
 
! Отговори
Отрепки преди 3 години
Тази за портиер на бардак не став,а тя за министър- председател се замечтала!Ега си нещастницата!
34
1
 
0
 
! Отговори
ДаГиИзринем преди 3 години
Пази Боже!Само тази оставаше!
33
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще бъдеш много подходяща,веднага ще те отсвирят состаналите кандидат-министрикалинки.
32
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименИ да каже как е пропуснала срок за съдебно обжалване на Корал като юрисконсулт на МРРБ.
31
0
 
3
 
! Отговори
1 преди 3 години
захариева,а говорено ли е ,със строителя на великата българска ограда балевски,той нещо не се чува,да не се е замонашил ,в мотела си "Козия рог"с марианчето,да си *** раните.
30
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Архитект Захариев е съпруг на Захариева и той проектира хотела подпорна стена в Алепу(защитена зона на Черно Море,в която е забранено строителство)Кога ще попитате Захариева какво се случи и как нейния съпруг участва в това престъпно деяние?
29
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Погледнете разпределението на гласовете и ще видите ,че голяма част от хората гласували за ГЕРБ и ВМРО гласуват от страх(за работно място,за живот,за семейство) и една друга не малка част заради скромен подкуп или пак от страх,защото поткупа е в тартора.
28
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хората от структурите на ГЕРБ по места не издържат на стреса и скоро ще се откажат,надявам се да е на следващите избори.Хора не се страхувайте,като загубят изборите нищо не могат да Ви направят.Вие просто трябва да спрете и те ще загубят изборите и за всички ще е по-добре.Трябва да се спре тази мафиотска организация.
27
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
сакън дори и да не си помислят даже...
26
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Питайте Захариева ,какво се случи с пребития кмет от ГЕРБ от по-виши членове от ГЕРБ.Той беше пребит понеже е загубил 7 гласоподаватели в неговото село.Представете си какво се случва ако загуби 70 или 700.
25
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
To оставаше и тая cкoчубра да предложат за премиер. Нещо като Тетка Цачева за президент, ако си спомняте. "Майката на Нацията", хахахах. Боже, какви гениални ПР ходове имаха от ГЕРП...
24
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Наистина защо Захариева не даде обяснение за Хотела Подпорна стена.Нейния съпруг архитект Захариев го проектира.А от ВМРО защо не споделят какво стана с имотите от Министерство на Отбраната.ДНЕС БГ или която и да е медия задайте тези въпроси на Захариева и Каракачанов.Питайте Каракачанов за имота в Младост 3 София до Метростанцията.Питайте го как от парк,имота на М.на отбраната се продава и се преобразува в имот за блок.
23
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Влад... Браво бе ти си имал голем вкус кат на ум..рело куче. Щом на тая и викаш убавица представям се жена ти каква е Ако си женен.
22
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колкото ставаш за външно министерство, толкова и за всичко друго. Мън-мън, мън.
21
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прегледайте кои са кметовете на ГЕРБ в малките населени места в България.На ДНЕС.БГ предлагам да отидете в Алфатар и да видите ,кой е кмета там и какви връзки има с кой депутат от ГЕРБ от предишния парламент мисля ,че е 44.Кмета е бивша работеща в бензиностанция и според някои хора има добри отношения с депутата.Населението е основно от ромски произход.Същомпредлагам да проверите продадените имоти от Каракачанов от Военното Министерство.
20
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма как да не сте първа партия в България,като биете хората в малките населени места които не са дали гласовете за вас,като купувате гласове заедно с ВМРО.Няма как като заплашвате хората работещи в администрация.Няма как като вашите мафиоти с заводи под строй карат хората да гласуват. Захариева,кога ще даде обяснение за Хотела Подпорна Стена Алепу.
19
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Милата тя панаирджийска клоунка от цирка.Мисли че като надене розоф панталон и кричички очилца на несъразмерната си главица и вече може да ни управлява.Така както управлява досега фифладжийски и обикаляйки целият свят излагайки нацията ни пред всички държави. Кифлорана безумна.
18
2
 
2
 
! Отговори
Поп Грую преди 3 години
Че кой иска да говори с тебе, *** пaтицo!
17
2
 
3
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
и да се водят вие ще откажете защото сте самокритична смях в залата
16
2
 
8
 
! Отговори
бл.134 в Зап. парк преди 3 години
Госпожо , махай те се . Не ги подхвърляйте тия кьорфишеци. Идва време да как толкова време нищо не направихте !