Първият звънец удари! Новите 240 се заклеха

Мика Зайкова: Дано да съм добра орисница на 45-ото НС
Обновена: 15 апр 2021 09:43 | 15 апр 2021 09:37, Камелия Цветанова
99

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Не забравяйте кой и за какво ви е изпратил тук". С тези думи се обърна най-възрастният народен представител Мика Зайкова от ИТН към новите депутати.

След края на речта й новите 240 положиха клетва.

Още в началото тя съобщи, че заседанието ще се предава пряко по БНТ и БНР, така ги моля за усмивки и за радост.

"Нека народът да види, че народните представители в 45-ото Народно събрание са хора с добро настроение и имат хумор. Датата на моето раждане ми даде привилегията да открия 45-ото Народно събрание и дано да съм добра орисница".

Още по темата
"Вече 1300 години на този горещ кръстопът българите се борят за нашата красива и прекрасна земя, за да има България и за да пребъде във вековете. Много от нашите предци са умирали с усмивка на уста за свободата на нашата страна и съм сигурна, че и съвременните българи биха жертвали живота си, за да я има България. България е минала през много битки и събития, но винаги е възкръсвала, защото мъдрият народ винаги е намирал правилния път към възкресението. И сега се намираме в съдбовно време. Ние сме в пандемия, икономическа и социална криза“, каза Зайкова.

Според нея българите много пъти са казвали на политиците къде грешат.

"Българският народ много пъти е кавал истината дали на протести, дали на референдуми, дали на избори, но на 4 април ни изпрати тук с една единствена поръка – промяна, тази промяна, която ще извади България от всички последни места в ЕС. Всички искаме да видим, че не сме на последните места", коментира тя.

Мика Зайкова припомни, че България от 5 място по образованост вече е на 80.

"България е дала на света Паисий Хилендарски, Димчо Дебелянов, певци като Никола Гюзелев, Райна Кабаиванска, учени и изобретатели, които са работили във всички области на науката и никой от нас не иска нашите велики артисти и културни дейци да протягат ръка за пенсия“, каза тя.

"Ние тук наистина можем да направим нещо много важно независимо от това, че сме различни. Имаме една цел, а това е просперитет на България и нейното достойно място в европейското семейство", обобщи Мика Зайкова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
1
 
1
 
! Отговори
жипка & калинки преди 3 години
Ще се излъчва ли нещо от жипката за 200бона!
49
0
 
1
 
! Отговори
кошера преди 3 години
на неграмотните,първичните,алчните и *** същества-срамуваме се от вас
48
3
 
5
 
! Отговори
Алф преди 3 години
От кой старчески дом се проведе първото заседание?
47
1
 
7
 
! Отговори
Лицемерие преди 3 години
От цялата работа е губещ народът. Сега те ще си правят напук, ще ровят в миналото за компромати, ще си уреждат положението и това на близките си, и всичко на наш гръб. Дали ще си намалят броя на 120 както заявяваха, дали изобщо ще отидат сред хората да ги чуят като още от сега мълчат и се крият? Дано има нови избори!
46
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добър избор,драги емигранти, много добър!Личи че сте много далече от България,наистина!Ето го прекрасния мажоритарен избор,хубаво го гледайте...
45
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Възрастта не е порок.Мика Зайкова не е от тези,които наричам рецитатори. Не виждам нещо добро в този парламент.Живей просто,мисли възвишено.Къде ти.Все същите физиономии протриващи ръце за собственото си благополучие.
44
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
цирка започна приятно гледане на разцепване на партии като последните и вторите в новия цирк но ще гледаме излагацията им
43
5
 
11
 
! Отговори
До аман преди 3 години
Бойко се занимава с реална политика няма време да слуша глупостите на Радев и дъртата ,между другото това правеше и доган ,защото и той тарикат мъж ,жалко ,че не се занимава с българският интерес!
42
2
 
8
 
! Отговори
Нона преди 3 години
Имам забележка към сценаристите на Слави Трифонов. Драги ми сценаристи, защо не казахте на г-н Трифонов, че трябва да се изправи като се заклева?!
41
6
 
14
 
! Отговори
Жалко за нас преди 3 години
Хаджигенов се хили като варена глава, отблъскващо, на какво е този човек? Около него Мая Галевска и Татяна Дончева, сменили по няколко партии, готови за кокала да ходят по живи хора. Това ли е промяната? Боже пази България. Тези са толкова злобни, че чак противни. Бойко поне беше добряк, а в тези хора има много злоба. Жалко.
40
8
 
4
 
! Отговори
Аман преди 3 години
Банкянския показа среден пръст на институциите. Като плъх се измъкна.
39
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гледайки избора на ИТН за млади и кадърни в лицето на Зайкова, намирисва на геронтофилия в стройните им редици!А и Шефа им също нещо не младее..
38
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Който е гласувал за ИТН ще се хапе за гъзa
37
4
 
9
 
! Отговори
Кочо преди 3 години
И тук започнаха с глупостите, България никога не е била на 5то място по образование, че сега да е на 80то. Пак мантри, като тези за електрокарите и компютрите. Разликата е, че сега имаме достъп до информация, световна, от множество независими един от друг източници. Аз съм търсил информация по темата и по други такива спорни теми, никъде няма такова нещо.
36
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 36"сетне - прочелия една книжка шофьор на Маргините за Премиер"Срам сте вие, дето, освен да разпространявате фейкове за друго не ставате.Нали искахте "мутри вън", защо в парламента на Бойкикев (СИК), Мая (Галеви), БСП/Майстора/ВИС?Къде са "красивите и умните" и защо в вкарахте в Парламента, Татяна Дончева? И тя ли е от "новите".
35
2
 
4
 
! Отговори
бг преди 3 години
нанананайна нннайна ще вършеят из България с комбайна
34
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вижте баба Мика, тя има потенциал да изведе България по ускорен път на развитие.
33
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Шофьор, ама вдигна доходите пет пъти, докато беше на власт, нали?
32
1
 
1
 
! Отговори
И вдигнал табела: преди 3 години
"За мен бе чест ...." И минал един човек видял го и казал: "Не стъпвам в рядко популистко ...."
31
3
 
1
 
! Отговори
И вдигнал табела: преди 3 години
"За мен бе чест" А видял го друг човек и му казал: "Абе и популистко *** ...."