Борисов финтира депутатите, те готвят комисии

Заседанието отново ще бъде в старата сграда на НС
Обновена: 16 апр 2021 07:34 | 16 апр 2021 07:10, Александър Попов
231
Борисов финтира депутатите, те готвят комисии
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
Бойко Борисов няма да бъде изслушан от депутатите, както бе поискано вчера на първото заседание на 45-ия парламент. Вчера той обяви, че излиза в отпуск от днес, а в кабинета ще го замества Томислав Дончев.

"Имам да си свърша много работа и в партията, а и да подготвим добро правителство. Това отнема време, а не искам да нося две дини под една мишница. Искам да си свършим работата качествено", обясни мотивите си Борисов.

Още утре в Народното събрание ще бъде депозиран "Планът за възстановяване и устойчивост", така че народните представители да имат възможност да решат дали да го приемат. Борисов отправи сериозни критики към новите опоненти на ГЕРБ в Народното събрание.

Още по темата
"Истински съжалявам, че още първия ден има излъгани очаквания, защото се говореше много усилено за искане на мажоритарен вот. Даже беше наречено, че отказът от мажоритарен вот е като държавен преврат. Ако паметта не ме лъже. Затова ние ще внесем доклад за мажоритарни избори и ако искат, да ги приемат", заяви Борисов.

От днес той ще работи изцяло в централата на ГЕРБ и пожела успех на новия парламент.

 
Народните представители днес ще се заемат със съставянето на три ключови комисии - правна, финансова и здравна.
 
По предложение на лидера на парламентарната група "Изправи се! Мутри вън!" Мая Манолова ще се гласува и съставянето на комисия, която да следи как са похарчени средствата за справяне с кизата от COVID-19.
 
По време на председателски съвет вчера беше взето решение депутатите отново да се съберат в старата сграда на Народното събрание.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


231
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
165
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А викаш дега тези пари ще влизат е твоя джоб и ще викаш Борисое да го порицаеш?
164
4
 
10
 
! Отговори
българин преди 3 години
До: номер 182Ти първо попитай Конституционния съд кой е началника на министър председателя и кой го пуска в отпуска на първо място, пък после питай пред кого кога и как трябва да се отчита!Но не е нужно да съм конституционен съдия за да съм наясно, когато искам да изляза в отпуска питам началника, подавам молба до него, той я разписва и тогава излизам в отпуска!А кой го пусна Бойко в отпуска? Папа Франциск, дето го е галил по главата? Или сам Господ?
163
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защото когато баба борисова казваше какво ще се случва в държавата и раздаваше пари без това да е гласувано в народното събрание не ни връщаше към едни тъмни времена. Когато можеше баба да се фръцка и да раздава чужди пари и да взима еднолично решения за милиони беше прекрасно, ама сега като искат да питат баба къде е раздала милиони, а тя не помни на кои, колко е раздала и рязко баба се загрижи за лехичките си и се оказа заета.
162
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Призоването в парламента на бивши министри ни връща към едни тъмни времена.
161
6
 
8
 
! Отговори
ДДТ преди 3 години
Сега ББ ще има достатъчно време да си пасе овцете и избирателите.Блазе му!
160
16
 
13
 
! Отговори
Грешката преди 3 години
Грешката на Борисов се корени в неговата търпимост. Герб загубиха в София, защото позволиха в продължение на много месеци града да е блокиран и уси'рано от шепа маргинали ловко манипулирани от леви и лъжедесни. Нарушени бяха конституционните права на гражданите, изнервени до краен предел. Протест ли, ето ви площадка и си правете джумбурето! Това не се направи и беше грешка, изтълкува се като слабост и страх. Маргиналите се развилняха. Техният ентусиазъм използваха стари муцуни от тъмното минало
159
8
 
19
 
! Отговори
Tuto Morto преди 3 години
Страхливец!
158
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заседанието трябва да е в Централния Софийски Затвор.
157
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
240 първенци чакат един и се оправдават с него
156
9
 
7
 
! Отговори
кипи безсмислен труд преди 3 години
Де се е чуло и видяло предаване на правителството да се извършва на тъмно. С фръцкането за ревизии Нинова и Манолова си придават вид на загриженост, важност и значимост. Голям панаир!Много ясно е, че новото правителство ще бъде въведено във владение на държавата от старото. Това да не става ей така: Ето ви на ключовете, айде чао и със здраве!Нинова пропиля 4 години в парламента с "излез-влез" и сега същото: пречи, но съдава вид, че кара влака!
155
12
 
19
 
! Отговори
шубелия преди 3 години
Борисов наистина се оказа страхливец. Толкова си повярва, че е единствен и незаменим, че егото му отиде до небесата. А както знаем от високо се пада най-лошо. Излязъл бил отпуск, преди това години не стъпва в НС, но тогава кърджалийката го пазеше, но сега няма кой да го пази.Да го погнат по устав както се вика, по Констутуция.Тогава да видим парламентарна република ли сме или бойколандия.
154
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да попитаме Конституционния съд дали първи министър който е в отпуска трябва да се яви пред НС и да прекъсне отпуската си. Искате ли?
153
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имат мнозинство в парламента, защо нищо не правят. Цяло лято дрънкаха празни приказки и сега изпаднаха в ступор
152
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
КОНСТИТУЦИЯ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯЧл. 80. Длъжностните лица и гражданите, когато бъдат поканени, са длъжни да се явяват пред парламентарните комисии и да им предоставят исканите от тях сведения и документи.ОЙ МАХМУДЕ, МАХМУДИЯ БУДАЛЯНКО, БУДАЛИЯ. ЗНАЕМЕ ГИ НИЕ ТИЯ БАНКЯНСКА БУДАЛИЯ.
151
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бага от отговорност, винаги е бил голяма мишка
150
3
 
4
 
! Отговори
TO преди 3 години
и черепа така ги финтира василев така, ама инак реално му се казва- избяга
149
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ХА- Ха !Имаме си премиер беглец! Имаме си премиер Страхливец! Имаме премиер, който няма смелост сам да подаде оставката Си! Имаме премиер, който няма топки да отчете какво е свършил! Честито на избирателите Му!Най-хубавото е, че шоуто с джипката и раздаването на пари свърши!
148
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С анти ГЕРБ говорене ще замазват очит на хората с месеци, но това няма да ги крепи вечно....ще дойдат дни в които трябва да вземат важни решения за България и тогава всички ще разберете колко струват......с радост ще наблудавам провала на така наречените "НОВИ" лица в парламента...
147
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някои гербер да каже на баба борисова, че вече не сме по времето на дядо Тошко. Вече баба борисова трябва да се отчита пред парламента, а не на пленума на БКП. Бабо Борисова, къде си? Защо изостави картофчетата си сами? Как ще те опазят картофчетата ти като те сами решения къде да седнат даже не са способни да вземат сами? До къде се докара баба борисова? Картофчетата да я защитават в парламента защото баба е стара и две стъпала не е способна да качи. Клетата женица.
146
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В момента ББ и компания замитат следите сиПроблемът е, че никой не им пречи