Глоба до 10 000 лв. ще отнесат пет партии

Не са подали финансовите си отчети до Сметната палата
15
Глоба до 10 000 лв. ще отнесат пет партии
Снимка: Dnes.bg, архив

121 политически партии подадоха в Сметната палата годишните си финансови отчети и списъците на дарителите си за 2020 г., като спазиха изискванията за представянето им и предвидения в Закона за политическите партии (ЗПП) срок.

Не са подали годишни финансови отчети пет партии: ПП „Балканска демократична лига“, ПП „Движение за европейска интеграция“, ПП „Движение на непартийните кандидати“, ПП „Национал-демократична партия“ и ПП „Обединена социалдемокрация“, съобщиха от Сметната палата.

Тя ще уведоми прокуратурата за това, че една от неподалите отчети партии ПП „Движение за европейска интеграция“ прави това нарушение за втора поредна година.

Отчетите на три партии – ПП „Български земеделски народен съюз“, ПП „Движение експерти за регионите“ и ПП „Новото време“, са подадени след законоустановения срок, но са спазени изискванията на ЗПП относно формата, съдържанието и начина на представяне.

Съгласно ЗПП, ще бъдат глобени всички партии, които не са представили отчети, както и тези, чийто отчети са представени след законовия срок. Имуществената санкция е в размер от 5000 до 10 000 лв.

 


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
1
 
! Отговори
Аз преди 1 месец
нанай ще ги глобят
7
1
 
2
 
! Отговори
всички пари преди 1 месец
от субсидии, плащани от нашите данъци за партии извън парламента отиват за лични кефове. За тва прмяна на изборния кодекс и 1лв субсидия е жизнено необходима, а мисирките нека викат че е популизъм
6
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако се окаже, че някоя партия е получила дарение от 100,000 лева от нарко-барон, глобата от 10,000 лева адекватна ли е или не?
5
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ко ви пука. Нали сте против 1 лев субсидия.Плащайте им кефа тогава.
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
121 партииКолко народ иска да ме оправи .... Въй, въй, въй
3
1
 
5
 
! Отговори
вай вай вайййй...... преди 1 месец
......вай вай ваййййй....................
2
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ти да видиш имало 121 активни политически партии в държава с население 7млн.
1
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тия пък кои са о.О