Парламентарната работа като футболен мач

Скандали и обиди от трибуната си разменяха депутатите
16 апр 2021 21:24, Петя Славова
120

Безпрецедентни скандали и сцени, достойни за футболен стадион, в първото работно заседание на парламента. Оформилото се анти-ГЕРБ мнозинство не допусна представителите на кабинета до парламентарната трибуна. Градусът започна да се вдига още сутринта, причината – трябва ли оставката на правителството да бъде гласувана.

"На какво правно основание внасяте за гласуване оставката на правителството. Тя се депозира и се изпълнява", заяви Дани Каназирева от ГЕРБ-СДС.

"Всички оставки се обективират с тяхното приемане от НС", каза председателят на Народно събрание Ива Митева.

Още по темата

"Не съм изненадан, че коалицията ГЕРБ-СДС има необходимост от консултации", заяви Николай Хаджигенов от "Изправи се! Мутри вън!".

Юристите, които в този парламент са много, продължиха да спорят.

"Великата правна мисъл от тази страната трябва да ми каже какво ще се случи. Аз ще ви кажа направете правителство", каза Тома Биков от ГЕРБ-СДС.

"Господин Биков, вие току що обидихте конституцията. Оставката трябва да се гласува", отвърна Мика Зайкова от "Има такъв народ", цитирана от Bulgaria ON AIR.

"Не само че трябва оставката да бъде гласувана, не само че трябва да е приета, но на този стол трябва да дойде този, който е подал оставка", смятат Георги Свиленски от БСП.

Столът на премиера остана празен. Министър-председателят е в отпуск от днес. В крайна сметка за оставката на кабинета гласуваха 156 народни представители. Само от коалицията ГЕРБ-СДС решиха да не участват в гласуването. Краят на третия кабинет "Борисов" беше посрещнат с аплодисменти.

Оформилото се мнозинство срещу ГЕРБ-СДС продължи да настоява премиерът да дойде в парламента.

"Когато трябва да подаде оставка пред Народното събрание - за всеки български премиер за всеки премиер това трябва да е въпрос на чест", заяви Йордан Цонев от ДПС.

"Тази оставка е само пропукване - работата трябва да продължи", категорична беше председателят на БСП.

"Връщането на достойнството е Бойко да дойде в Народното събрание", заяви Мая Манолова.

А Тошко Йорданов от ИТН нарече премиера в оставка Бойко Борисов "Джипка Бибитка".

Няколко народни представители от ГЕРБ-СДС опитаха да окажат отпор на шумната зала. НС все пак гласува създаването на комисия за проверка на управлението на Бойко Борисов с Мая Манолова. Обект на контрол ще бъдат разходваните средства от МС през последните 10 години.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
1
 
0
 
! Отговори
герберистите преди 2 години
правят бойкот,всевъзможно губене на време в народното събрание,омаскаряване на останалите,предизвикване на хаус-питам се няма ли полиция за тая ***
89
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
по добре е от предходният в него и дресирани маймуни щяха да вършат работа показваш им банан гласуват без да знаят за какво.
88
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Новото" лице на България се представя блестящо.На посланиците да им бяха раздали по едно найлоново пликче, да има къде да поовръщат на спокойствие от гледката.
87
1
 
2
 
! Отговори
Парламента да бачка. преди 2 години
Има от тях сериозно слагат на огъня масло.
86
2
 
7
 
! Отговори
Абе преди 2 години
До Анонимен 95Вие сте големи фантазьори! Чакаме да видим, как утре Радев ще заповяда ареста на "шайката"! Смешници!
85
2
 
7
 
! Отговори
Решетников преди 2 години
Слави носи щафетата към Радев. Колко сте кухиииии. Не понимаете ничево.
84
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гласуване на оставка на правителство.Боже пази ни.Дори и да не бяха приели оставката , ще трябва утре пак да я гласуват същото защото трябва да си отворят процедура за договаряне на ново правителство задължително.Определено има нещо ново ,аматьорско в новото ни народно събрание.
83
0
 
0
 
! Отговори
Ами преди 2 години
До КоментарЩе я сЪботират днес, защото не могат утре в сЪбота!
82
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Сатира Направо станаха 9 милиарда. Какво ще си играем с тези дребни цифри
81
7
 
8
 
! Отговори
Сатира преди 2 години
Само за последните 3 дни, избирателите на ГЕРБ за следващите избори станаха от 840 000 на 900 000 души вече. А следващите вероятно ще бъдат до 1 година, след като Популистите разтурят държавата и ни върнат 4-5 години назад..
80
5
 
8
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До Анонимен85Стига общи приказки, БСП! Кажи точно къде, кога и как видя някакъв грабеж на ГЕРБ или ще ти припомня как БСП раздаваше куфарчета с пари наляво-надясно...Поне си трайте!
79
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато стане субсидията левче, пак ще си говорим къде е Гроб. Мааанетата няма да гласуват за без пари. Добре е и един закон, за всеки без завършено основно, да не може да гласува
78
6
 
14
 
! Отговори
Ха, ха! преди 2 години
Вижте ги добре! Тези циркаджии ще ви коват законите и определят бъдещето!
77
3
 
10
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До МнениеФинансовия министър не може да лъже такива неща - това са факти, подлежащи на проверка във всеки момент! Просто БСП е имала някаква информация и била решила, че трябвало да я провери...Информациите на БСП са винаги катастрофални апокалипсиси като част от манипулативната им политика, така че не мисля че си прав...
76
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Във футболен мач го превръщат герП и в частност мозъчните курифеи Деса Атанасова и Цвета Кърджалийската географка!
75
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много се радвам, че още първите дни си показаха истинската същност новите стари политици. Жалко за глупаците гласували за тях, наистина самите избранници са олицетворение на гласувалите за тях, аз лично не подкрепям никого но ако трябва да ги разкараме тези ще изляза пред парламента.
74
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Депутатите от ГЕРБ да не се мислят за богоизбрани. За грабежа през последните 12 години трябва да отговарят и да има прокуратура, съд и затвор за тях.
73
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако всички имащи право на глас бяха гласували, ГЕРБ щеше да има 12% от гласоввте и щеше да е на пето място по брой на глаасовете малко преди Изправи се. Мутри вън!. Колкото по-малко хора гласуват, толкова повече процента на мутрите се вдига по понятни причини.
72
0
 
1
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До Анонимен70Това е отговорът на ГЕРБ на вчерашните простотии на останалите - явно са решили на простаците трябва да се отговори на техния език, което обаче ги приравнява към тях...Човек не трябва да се учи от калпазаните! Подобни постъпки няма да спрат БСП и сие...Би било по-достойно да напуснат залата до нормализиране на обстановката за работа, може би...Не трябва да се забравя, че има играчи и манипулатори, както и задкулисие и нищо не е такова, каквото изглежда...
71
1
 
2
 
! Отговори
До 34 преди 2 години
Напрово ме разби с черия си хумор!!! Браво !!!