Технически хаос и лични обиди сложи началото на 45-ия парламент

Какво да очакваме от новите 240 депутати?
Обновена: 18 апр 2021 10:02 | 18 апр 2021 09:45, Петя Славова
150
Технически хаос и лични обиди сложи началото на 45-ия парламент
Снимка: БГНЕС

Технически хаос, лични нападки и процедурни номера. Така може да се обобщи началото на новия 45-и парламент. На 15 април прагът на старата сграда прекрачиха новите 240 депутати.

Още по темата

И от ден първи си пролича колко трудно ще е да се намери добрия тон. Едни от най-тежките разменени реплики бяха за отсъствието на Бойко Борисов при гласуването на оставката на кабинета и за разпускането на Националния оперативен щаб.

"Истината е, че това е най-интересният парламент, който България е имала. В някакъв смисъл това е уникален шанс. Винаги е имало една силна и доминираща партия, а сега е нужно да се седне на масата на компромиса". Това заяви пред Нова тв доцент Алексей Пампоров.

Според него, конфигурацията е много сложна и ако няма консенсус, парламентът няма да просъществува.

"Този път стана интересно и хората най-сетне започнаха да виждат, че политиката е нещо повече, заслужава си да се влезе в детайл. Нищо от предишните тематики не можеше да докосне хората. Английският парламент има много елементи на "шоу" и то няма как да бъде избегнато", смята PR експертът Георги Малчев.

По думите му, хората виждат, че има импулс за по-добро и промяна. "Това е най-хубавото нещо. Заслужава си всички да се обединим в една посока", каза Малчев.

"От 30 години обясняваме, че сме в преход, а самият той е знак за промяна", допълни Пампоров. - "Имахме уникален доайен, който се опита да контролира. В предишния парламент тонът и отношението беше много по-лошо. Поведението на ГЕРБ в предходния парламент го срина като институция."

Според него в сегашната ситуация има и надежда, че ще се върне вярата в парламента.

"Всички вървят в посока, че има неща, които трябва да се променят и осъзнаха, че няма прекалено много избори", каза още Малчев. По думите му, е важно да се види какви ще са приоритетите в икономиката.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нафталини!
113
0
 
0
 
! Отговори
Ти остави: преди 3 години
Че обикаляте като глутница кучета да свиете нещо - ама нали се сещаш к'во се случи с ония дето ми докараха пет микроинсулта...Сети се к'во ще ти се случи по един или друг начин на тебе!
112
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
интересно как тия не вземат малко да помислят за хората извън парламента за хората извън България а си гледат само техните си интереси едва ли за това ги избрахме да има служебен кабинет и нови избори само пари да се харчат и то в финансова криза
111
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато ГЕРБ доминираше в парламента имаше ли обиди,имаше ли такива анархия?Истината е че новите партии се състоят от хора с криминално минало, безделници, които могат само да спят в чували на Орлов мост и да хвърлят яйца.Култура, възпитание от тях, професионализъм нула.
110
0
 
6
 
! Отговори
СРАМ!!! преди 3 години
Никой не е избран ,за дола принизява народното съцрание до махленщина,включваща обиди на елементарен език към други лица. Ако сценаристите не разберат,че това не е шоу,а парламент и те са там да работят за народа, не ги чака нищо добро. Най-много утре и срещу тях и всички като тях, да има всенародно недоволство!!!Не сте там да разигравате илевтини циркове,струващи прескъпо на държавата!Там сте,за да дадете максимума от себе си,за да движите държавата напред!!!
109
0
 
2
 
! Отговори
преди 3 години
Петя, технически хаос и лични обиди сложиХА...Щото вашето заглавие означава, че началото на парламента е сложило лични обиди и технически хаос.
108
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гласуването в чужбина трябва да се забрани със закон!
107
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е един нелегитимен парламент.
106
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изборите вкараха в парламента 165 антимутри депутати и 75 депутати на мутрите. Това е реалността, свиквайте
105
9
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Служебна правителство Нови избори и ГЕРБ няма да съществува никъде в България а Слави -това е народът който не ви иска да управлявате А и много платени драскачи на ГЕРБ напоследък Главата на змията която е отрязана подскача да те ухапе за последно
104
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Избра си ги народа, да управляват, да пръснат държават, да скапат народа, да гладува! Това заслужаваме!Лелелелелелеле всички сме в шоуто на Слави Трифонов и още нищо не сме видяли!
103
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това НС е малко като нов бардак със старите к*рви. Кой е новото и промяната - Манолова, Дончева, Христо Иванов или Атанас Атанасов? БСП прогресивно вдигат средната възраст на депутатите си. Славчо хейтъра и некъпания Тошко са жалка история.
102
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз се питам кой го навря това учиндолско пуделче чалгар и шоумен в парламента?Народе къде са ви мозъците?
101
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Христо Христов"... ако подберат добри кадри с познания и на чужди езици" - хахаха... за да чуват по-добре какво ги командват отвън?Аман от безродни комплексари.....Защо? На тебе дали ще ти е приятно,да те представя човек,който когато излезе на срещи в чужбина да мучи и да отговаря "торта сехер" като ББ,когато го питат иска ли кафе,защото не разбира никакъв език и да гледа като теле в железница?Или ако другите си разговарят,той да се хили просташки,когато трябва и не трябва
100
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименНямаме нищо против ДПС, но Бойко е зависим човек и заради жалкия си живот разпродава България и мачка тиранично българското население, само за да оцелее,орева на всички международници,само за да си запази властта отново,стига! Зависими хора не искаме,защото не работят в полза на обществото,а мачкат обществото и работят за само жалкия си животец и кражби на държавни пари!
99
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За нас, които работим плащаме данъците си в България е ОБИДА да гласуват хора, които не знаят български, не живеят тук и никога няма да се върнат в България!
98
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Танасе как симай не си добре
97
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Забрана на двойното гражданство и гласуване извън Българиявсичко друго е популизъм
96
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ох добре че ви навряха дългия
95
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ОТ тези Червени Мутри народа търпи 50 годишна Народна Обида