Вежди Рашидов: Улицата влезе в парламента

Той съветва Борисов да върне властта на опозицията
18 апр 2021 20:10, Нели Христова
220
Вежди Рашидов: Улицата влезе в парламента
Снимка: БГНЕС

„Никой от ГЕРБ не си е позволил груб език от трибуната. Сценаристите е винаги трябва да измислят художествена измислица. А Филип Занев е от големите сценаристи. Не ни интересува какво си говорят със Слави, има значение какво се говори от трибуната и какво чуват избирателите. По кулоарите можеш да чуеш какво ли не. Джипко Бибитков не е парламентарен език”, заяви бившият министър на културата и депутат от ГЕРБ Вежди Рашидов пред NOVA.

Според него улицата е влязла в парламента. Рашидов е на мнение, че не можеш да заплашваш и да крещиш от парламентарната трибуна.

„Ако анархията, която се налага в момента в парламентарния език, продължи, то доброто също има средства и ще ги използва. Но това ли искаме. Това не бива да бъде допускано в нито един парламент. Смятам, че за 10 години на поста министър съм направил добрини и се причислявам към доброто. Но в България никой на никого не благодари. Бих посъветвал Борисов да им върне властта. Да управляваш е много тежка отговорност, трябва да градиш, а си постоянно под прожектора. Нека да вземат властта, не могат без отговорност да се откажат от нея. Нека вземат властта и тогава ще се следим, ще гледаме кой какво прави за държавата и ще се сравняваме. Сега им е много лесно”, смята Рашидов.

Депутатът определя ситуацията след изборите като уникална, тъй като ще се наложи победителят да отиде  в опозиция. Той смята, че още в първия ден се е видяла не парламентарната, а площадната демокрация. Рашидов съветва колегите си в парламента да „успокоят топката” и да не използват груб език.

„Томислав Дончев направи един план, който не е на ГЕРБ, той е на държавата. Парите са на българския народ и трябва да ги усвоим. Ако този план не се приеме, това ще е първата беля. Дончев беше оторизиран, а това, че те не искат да чуят плана, а искат Борисов, за да го унижават и да го линчуват – и аз да съм премиер, няма да отида”, категоричен е депутатът от ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


220
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Рашидов е напълно прав. В този парламент е очевидно, че новите депутати се интересуват единствено и само от това да направят цирк и да линчуват Борисов. Те не искат да дискутират по плана за възстановяване. Те искат да си направят театър и да плюят и обиждат от трибуната на парламента. Това е. Затова на тях не им трябва плана за въстановяване, а им трябва Борисов. Явно за тях това е най-важното.
73
3
 
12
 
! Отговори
SS преди 3 години
тоа ли Вежди не бил мутра, той ли? А не си ли спомняте как като депутат не знам от коя си партия преди години беше набил едно полицайче пред парламента? Последствия за този "велик гений на изкуството" нямаше, понеже от МВР натиснаха полицайчето да не подава доклад (рапорт)
72
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами явно е дошло време индивиди като пиян-мултак-потурнак да си гледат старините!
71
5
 
17
 
! Отговори
КЛ преди 3 години
Борисов е ГЕРБ. А Борисов е пълен про.с.та.к.И не е спрял да обижда всичките си опоненти.
70
4
 
14
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Тоя завършен *** разби носа на БЪЛГАРСКИ ПОЛИЦАЙ В УНИФОРМА!И му се размина след това, защото е от БОЙКОПОМАЗАНИТЕ!ПОЗОР!
69
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А телевизионният мюзикъл Буда?Пазвантинът на правешкия сървул!Съдружникът на Маджо и Пашата!Живковисткият клан на Партията!
68
1
 
7
 
! Отговори
мишо бирочето преди 3 години
парламата е представителна извадка на човешкия материал на територията. до това води неоколониализма. пълна депопулация, деградация, дехуманизация. смятайте щом опряхме до учиндолската мумия на бостанско плашило да ни е премиер. тиквочев изобщо да не го почваме. не квартална кръчма ами филм на кустурица за пансион за хора с недъзи е това.
67
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е нова версия на телевизионния мюзикъл "Криворазбраната цивилизация", remake - ремейк "Криворазбраната демокрация". Героите са в новата епоха. Режисьор на продукцията е Румен Радев. Главни действащи лица: Мая Галева, Христо Бойкикев-Пинокио, Импексова, Татяночка Мултигрупова, Тошко Африкански, Хаджиженчо, Сбабикян, Скапон, Първият на първата. Каймака на продукцията е Прокурорът на Живков ген. Атанасов, който ще краси трибуната на НС.Как ще управляват с ДПС като е участвал във възрод.процес?
66
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
много знаете кой дава стипендии и кой не. за дечицата на послушни политици има специални фондове, не университетски ми от разни милиардери като шорош примерно. в благоевград всички косоварски тероряги бяха със стипендии на шорош не от университета. в америка е по същият начин. тая *** не е случайна, от младини още все е най отгоре. едва ли с *** си го е постигнала като некои други.
65
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПроСоТоКостова жената на Костов беше прителка на Нинова и президенка на фондация Америка за България и Американския ВУЗ в Благ-град и дават долари за ВУЗ в САЩ.
64
10
 
11
 
! Отговори
Целта им преди 3 години
Целта им е да дестабилизират държавата чрез скандали. Целенасочено се среми да се саботира дейността на парламента чрез изливане на словестни помии и създаване на утровна работна среда.Целта.Разрушаване на постигнатото в България е връщане в обхвата на Руско-мафиотската власт!
63
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каза пияният бездарник, който влезе в парламента от кръчмата.
62
4
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До до 65Това е вярно,Бъркли НЕ "дава пари " на чужденци.Но има други ,десетки институции и фондации,които ДАВАТ!..Така че вероятно Нинова не е излъгала../Е,със сигурност и тя се е "бръкнала",но без това не може/
61
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Я па ти..Вежди може да тегли само 100 хиляди при фалит на КТБ. Дянков го подлъга с висока лихва и пирамида и той алчен внесе 8 милиона в КТБ. После Борисов си затвори очите като съдебния синдик му плати 2 ммилиона при законни само 100 хиляди.
60
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Помним те и тебе, когато пиях се зъби на полицай, защото си спрял неправилно. А още повече, когато Илия Павлов те номинира за пожизнен мултак, а хората нямаха пари за хляб.
59
4
 
13
 
! Отговори
професор пръц преди 3 години
улицата в парламента...мафията на улицата без далавера...
58
3
 
6
 
! Отговори
бай Ганьо преди 3 години
На тези които се възмущават за поведението и простащината на ГЕРБ в парламента мога да им кажа ,че се гордея с останалата част като най великите КУЛТУРОГЕНИ на нацията.
57
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Факт е, че в парламента сега има много "депутати", които ще се впишат много по-добре, ако са събрани в една селска кръчма...Абсолютна пародия на представата за народен избраник.
56
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Веждито като му слушам приказките, все едно некакъв *** говори, ама айде...:))) Ще върнем Боко и всички ще бъдем щастливи в го*ната, нали....хахаха :)))
55
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ааааа, виеждичката забравя в какъв махленски стил говори ББ, Томо Биков какви ги говореше от същата трибуна, а онази крякаща женица Д.Атанасова какви ги редеше. Те въведоха това ниско ниво в Парламента, което разбира се не оправдава Йорданов. Не е много уместно точно те да се възмущават след като никога не са имали високо ниво на поведение, даже и сега тропаха като маймуни по банките и се държаха, като уличници.