Вежди Рашидов: Улицата влезе в парламента

Той съветва Борисов да върне властта на опозицията
18 апр 2021 20:10, Нели Христова
220
Вежди Рашидов: Улицата влезе в парламента
Снимка: БГНЕС

„Никой от ГЕРБ не си е позволил груб език от трибуната. Сценаристите е винаги трябва да измислят художествена измислица. А Филип Занев е от големите сценаристи. Не ни интересува какво си говорят със Слави, има значение какво се говори от трибуната и какво чуват избирателите. По кулоарите можеш да чуеш какво ли не. Джипко Бибитков не е парламентарен език”, заяви бившият министър на културата и депутат от ГЕРБ Вежди Рашидов пред NOVA.

Според него улицата е влязла в парламента. Рашидов е на мнение, че не можеш да заплашваш и да крещиш от парламентарната трибуна.

„Ако анархията, която се налага в момента в парламентарния език, продължи, то доброто също има средства и ще ги използва. Но това ли искаме. Това не бива да бъде допускано в нито един парламент. Смятам, че за 10 години на поста министър съм направил добрини и се причислявам към доброто. Но в България никой на никого не благодари. Бих посъветвал Борисов да им върне властта. Да управляваш е много тежка отговорност, трябва да градиш, а си постоянно под прожектора. Нека да вземат властта, не могат без отговорност да се откажат от нея. Нека вземат властта и тогава ще се следим, ще гледаме кой какво прави за държавата и ще се сравняваме. Сега им е много лесно”, смята Рашидов.

Депутатът определя ситуацията след изборите като уникална, тъй като ще се наложи победителят да отиде  в опозиция. Той смята, че още в първия ден се е видяла не парламентарната, а площадната демокрация. Рашидов съветва колегите си в парламента да „успокоят топката” и да не използват груб език.

„Томислав Дончев направи един план, който не е на ГЕРБ, той е на държавата. Парите са на българския народ и трябва да ги усвоим. Ако този план не се приеме, това ще е първата беля. Дончев беше оторизиран, а това, че те не искат да чуят плана, а искат Борисов, за да го унижават и да го линчуват – и аз да съм премиер, няма да отида”, категоричен е депутатът от ГЕРБ.


220
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Само питам, има ли софиянци у парламенто, понеже стана чувствителна темата за божествените шопи :)))
113
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да, преди 10 години улицата влезе в парламента.
112
6
 
11
 
! Отговори
от брадата преди 1 месец
Нищо интилегентно не съм чул , а има и диалект по майчина линия,отделно е като придворен лакей на башбакана с което ми е неприятен ,а дали е добър скулптор не ме интересува --нека да е добър ,но другото не ми допада.
111
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Веждичка да ударим по едноАи машалах
110
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И Веждито си бил намалил носа, демек ринопластика. Последният човек, от когото да очакваш подобен ход....
109
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До K.Коцев ...утайката на обществото се биеше в гърдите .....Мултак....Мултааак ....
108
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Чудно ми е как софетата ме разбират, нали говоря на варненски.... :))) Недай си боже бургазлии да почнат с въйййййй, съвсем ще се объркат :)) То нЕма ли едно голЕмо го*но, значи е от "провинцията", те са римски императори всичките от Шопия :)))
107
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Улицата никога не е излизала от Парламента, това ви е проблемът вече десетки години, все хлешиви момчета от народа ни яхват!О
106
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За ГЕРБ ще бъде много удобно да играят опозиция в сегашния парламент. Колкото може по-дълго време. Какъв им е проблемът, най-голямата група са.
105
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вежди Рашидов: Улицата влезе в парламента===Да, а преди това бяха само лудницата и ИЗТРЕЗВИТЕЛНОТО, батенце. Я се пенсионирай и намали консумацията.
104
5
 
11
 
! Отговори
Математик преди 1 месец
Веждичка, наздаровья!
103
7
 
7
 
! Отговори
Гроби Таласомо преди 1 месец
Мултак - в ГРОБ-а, в ГРОБ-а:)))!
102
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е хубаво давате властта ама с празен резерв и като почнат да теглят кредит и ще има да казвате виште те не могат да оправляват държавата само ние можем и като окрадохте КТБ хвърлихте Орешарски а всички ядохте от меда.
101
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До АнонименИма специални американски фондации както е фондаьия Кирил и Методи с приятни имена за местните които раздават долари за колежи на децата на местни политици и банкери като Митов, Младенов, Станишев, Нинова, Костов, Лукарски, Надецда Михайлова и много др. за да учат в САЩ за яничаре и после САЩ ги ползват за контрол на държавите. В Норвегия даже може да отнемат децата на емигранти и ги правят яничаре.
100
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Улицата едвали може да влезне в парламента. По скоро Сеяндурите от провинцията влезнаха в парламата и настана шок и ужас. Цветистият език който използват даже ние Софиянците никога не сме чували. Оказа се че нищо незнаем. Сеяндурите са по открехнати на тема цветист език. Така че пазете се и по далеко от дупетати от провинцията. Облекли са костюми вързали са вратовръзки но отдолу прозира сеянията. Човек може да го изкараш от селото. Но сеянията неможе я изкараш от човека.
99
6
 
11
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 1 месец
Че и на полицай наби юмрук този "защитник на закона"!
98
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Заформил се е скандал в Днес, понеже съм слаба ракия ще си позво;я да нажежа положението :))) Улицата влезе с жипката, може би Вежди се мисли за много образован и културен, както и всичките му партийци-при*ати от "големото добро утро" :)))
97
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До SSТи, ако някога, на сън, успееш да стигнеш Вежди Рашидов по признание и реализация като творец, ще се наакаш от кеф преди да се събудиш. Кой ти дава право, освен простащината и чалга образованието, да плюеш един известен в цял свят български творец? Чалгарино, засрами се!
96
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ВАЙ ВАЙ ВАЙ МИ СЯ КО ПРАИМ.
95
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А вие Вежди продавахте изкуството си на мутрите и какво като е влязла улицата в парламента вие не сте нещо повече от улицата и не сте със синя кръв вие сте кръво пийци и само обират народа влезе улицата и ви обърка сметките