Вежди Рашидов: Улицата влезе в парламента

Той съветва Борисов да върне властта на опозицията
18 апр 2021 20:10, Нели Христова
220
Вежди Рашидов: Улицата влезе в парламента
Снимка: БГНЕС

„Никой от ГЕРБ не си е позволил груб език от трибуната. Сценаристите е винаги трябва да измислят художествена измислица. А Филип Занев е от големите сценаристи. Не ни интересува какво си говорят със Слави, има значение какво се говори от трибуната и какво чуват избирателите. По кулоарите можеш да чуеш какво ли не. Джипко Бибитков не е парламентарен език”, заяви бившият министър на културата и депутат от ГЕРБ Вежди Рашидов пред NOVA.

Според него улицата е влязла в парламента. Рашидов е на мнение, че не можеш да заплашваш и да крещиш от парламентарната трибуна.

„Ако анархията, която се налага в момента в парламентарния език, продължи, то доброто също има средства и ще ги използва. Но това ли искаме. Това не бива да бъде допускано в нито един парламент. Смятам, че за 10 години на поста министър съм направил добрини и се причислявам към доброто. Но в България никой на никого не благодари. Бих посъветвал Борисов да им върне властта. Да управляваш е много тежка отговорност, трябва да градиш, а си постоянно под прожектора. Нека да вземат властта, не могат без отговорност да се откажат от нея. Нека вземат властта и тогава ще се следим, ще гледаме кой какво прави за държавата и ще се сравняваме. Сега им е много лесно”, смята Рашидов.

Депутатът определя ситуацията след изборите като уникална, тъй като ще се наложи победителят да отиде  в опозиция. Той смята, че още в първия ден се е видяла не парламентарната, а площадната демокрация. Рашидов съветва колегите си в парламента да „успокоят топката” и да не използват груб език.

„Томислав Дончев направи един план, който не е на ГЕРБ, той е на държавата. Парите са на българския народ и трябва да ги усвоим. Ако този план не се приеме, това ще е първата беля. Дончев беше оторизиран, а това, че те не искат да чуят плана, а искат Борисов, за да го унижават и да го линчуват – и аз да съм премиер, няма да отида”, категоричен е депутатът от ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


220
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
1
 
7
 
! Отговори
до 65 преди 3 години
Да. Платила е 5 каруци долари или общо по груби сметки над 400 000 щ.д струва дипломата. Но лъжеше с години защото хората питаха от къде са парите. Докато една журуналистка попита Джанет Гилмор - Директорът по Стратегически комуникации, как се дават стипендии на чужденци и от там и отговориха, че Бъркли пари на чужденци не дава.
53
2
 
18
 
! Отговори
до 57 преди 3 години
Напротив. Той при Диков каза "Ще видиш какво ще стане". Знаел е, че ще получи мандат. Дори се е гласял за първи при изборите. Той е обещал мандата като щафета на Радев.Изобщо не го подценявайте Трифонов! Той много добре знае какво иска да направи. Иска да върне мандата и да има служебен кабинет. За това мълчи. А вота в чужбина е ясно, че е платен. Хората казват по 40 евро са им давали. До бой се е стигнало преди да затворят секциите щото са чакали по-висока цена за края на изборния ден.
52
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до 53 - Нинова дори лъжеше години, че сина и бил на стипендия. Но университета Бъркли не дава пари на чужденци."Стипендията" може да я изплаща майка му. Нали е капиталист и вожд, има пари!
51
16
 
7
 
! Отговори
Слави преди 3 години
Не се е изплашил. Слави си е милионер. Ходи с пет джипа и не бибитка. Пейте песнита на Слави и всичко ще се оправи.
50
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БауАко ти започнеш да раздаваш мангизи на народа, нека Рачков да стане премиер
49
1
 
17
 
! Отговори
до 53 преди 3 години
Да. Децата им учат в чужбина. На Десислава Радева сина учи в САЩ. На Нинова сина и Рафи завърши в САЩ в Бъркли. На Цветанов дъщеря му завърши в САЩ. Да изброявам ли? Не си струва да ги броим. Техните деца учат в чужбина. Нинова дори лъжеше години, че сина и бил на стипендия. Но университета Бъркли не дава пари на чужденци. Колко други деца учат в чужбина знаете ли? Поне от нашия квартал знам за около 15 младежи. Родителите им не са от парламента.Напоследък не е трудно да учат в чужбина.Плаща се.
48
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хулиганите влязоха в парламента.
47
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Главният мултак на държавата .Още помним как пиян скачаше на бой на полицията до НС.
46
8
 
3
 
! Отговори
Бау преди 3 години
Рачков премиер! Важното да е забавно!
45
14
 
15
 
! Отговори
Професор Пръц преди 3 години
Много точно казано...политическата шайка гледаше народа от високо,имаха се за богоизбрани...техните деца да учат в чужбина,народа да мизерства....скоро ще разберете мафиоти,как миришат мръсни чорапи...улицата в парламента...точно това е целта...
44
12
 
7
 
! Отговори
ХАхахха преди 3 години
Ей, тая проста улица ве... Друго си да си възвишен ***... Обаче г-н културтрегер, ние помним случката с полицая, когато уревахте света, тогава не бяхте много възпитан и възмвишен...
43
17
 
12
 
! Отговори
дупетат преди 3 години
Две хубави вежди,душата на мутре,в две хубави веждиалчността искри.
42
10
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега предстои на едни о'т'репки да решават съдбата и проблемите на България...Позор!
41
2
 
2
 
! Отговори
Смях преди 3 години
Всеки платил на всеки...
40
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не улицата, а цирка влезе в парламента заедно със Слави. Но бих простил просташкия език на ИТН, ако се докажат с действията си.
39
15
 
35
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Добре де, ГЕРБ били мутри, а тези новоизлюпените депутати какви са? Чалгарите какви са? Защо гги допуснахте да се гаврят с държавните институции, респективно с народа! Държавността е унижена от някакви си пошлш сценаристи! Това ли ще бъде езикът в НС? Накъде отиваме?
38
4
 
18
 
! Отговори
ха ха преди 3 години
Слави Трифонов за миналото си: Да, бях приятел с мутрите! С Карамански си говорехме за изкуство, Илия Павлов спаси Хъшове...
37
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
2-3 посредствени злобни истерички крещят и кълнат като изоглавени и лишават от смисъл цялата работа на парламента. Непоносимо, просташко и грозно е! И се надявам да ги сложат на мястото им без излишно кавалерство!
36
3
 
12
 
! Отговори
KOI KOI @ преди 3 години
Преди време Веждъта и още един резак очегариха едно наше заптие .... и Държавата не им направи нищо .
35
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Рашидов още не е върнал парите от КТБ. Имаше право само на 100 хиляди лева а не 2 милиона които окрадна със ГЕРБ сесия.