Ковачев: Докога ще има градове с имена на комунистически дейци?!

Евродепутатът призовава НС да ги промени
604
Ковачев: Докога ще има градове с имена на комунистически дейци?!
Снимка: andrey-kovatchev.eu

Евродепутатът Андрей Ковачев призова колегите си от ГЕРБ да предложат в НС да се преименуват населените места, които носят имената на комунистически дейци, като Димитровград, Благоевград, Велинград и Владо Тричков.

„През месец февруари, общинските съветници от Демократична България в СОС са предложили решение за демонтиране и преместване на т.н. "паметник на Съветската армия" в столицата. Разбирам, че общинските съветници на ГЕРБ са подкрепили идеята, но са се въздържали при гласуването с мотиви, че предложението не е било добре подготвено, мотивирано и формулирано. Тъй като винаги съм изразявал открито моята позиция по темата, призовавам колегите - общински съветници на ГЕРБ да формулират, подготвят, внесат и гласуват предложението и да се сложи край на тази тема! Не може паметник в прослава на една окупаторска армия и олицетворяващ една тоталитарна и антихуманна идеология, наложила с насилие един престъпен режим, да заема централно място в Столицата ни!“, написа той в социалната мрежа Facebook.

Призовавам, също така, колегите от парламентарната група на ГЕРБ-СДС в Народното събрание да предложат, максимално бързо проект за решение за премахване на всички комунистически паметници и символи, останали из територията на цялата страна, както и преименуването на улици и градове, носещи имената на комунистически дейци, тирани и сатрапи като Георги Димитров, Цола Драгойчева, Вела Пеева и други, допълва Ковачев.

Според него не може през 2021 година, 32 години след края на комунизма, в обединена Европа, осъдила недвусмислено комунизма, както и националсоциализма и фашизма, като античовешка идеология, да има градове и села с имена като Димитровград, Благоевград, Велинград, Владо Тричков и други подобни.

„Мнозина ще кажат, защо не го направихте до сега? И са прави! И бих добавил: Защо не го направиха и СДС на Иван Костов, или НДСВ на Царя? По-добре късно, отколкото никога! Нека днес имаме смелостта да завършим прехода и да се разделим веднъж за винаги със символите на комунизма! Иска ми се да вярвам, че една такава идея днес би получила необходимата подкрепа в Парламента. Иска ми се да вярвам че "Има Такъв Народ" няма да кажат отново, че и на това не му е дошло времето. Иска ми се да вярвам, че "Демократична България" в омразата си срещу ГЕРБ, няма да предпочетат прегръдката на БСП, каквото условие вече им постави вчера Корнелия Нинова. Иска ми се да вярвам, че при "Изправи се! Мутри вън", освен бивши членове на БСП/БКП има и някой друг демократ. Иска ми се да вярвам и че ДПС, няма да бъдат слепи, че българските турци и мюсюлмани са и сред основните жертви на комунистическия режим“, отбелязва евродепутатът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


604
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
415
5
 
23
 
! Отговори
Човек преди 3 години
Този се е предозиралДа мине на проба преди да говори
414
3
 
10
 
! Отговори
ноби преди 3 години
тоя пък си мисли, че нещо зависи от ГЕРБ още. от марс ли пада ?
413
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Евро, увековечи Пайнер.веднага имена на градове Галена, Азис, Райна да не ходи на туризъм до Дубай и т.н
412
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Благоевград, Костов град, а Димитровград може да си остане, зависи от гледната точка. Плевен обаче задължително славевград
411
2
 
11
 
! Отговори
k_g_angelov преди 3 години
Хе, хе, Ковачев,Ти какво, не си доволен че на твое име има само две села Ковачевци?Че и едното било нещо свързано с Георги Димитров.Ще ти се Ковачевград?Хе, хе...
410
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На кого да ги кръстим на някой краварски военопрестъпник терорист или олигарх робовладелец
409
0
 
2
 
! Отговори
оле преди 3 години
До Сетил семишка , даже , плъх в трици , но той комунист !?! , ти луд !!!
408
4
 
28
 
! Отговори
someone преди 3 години
винаги ще ги има драги ми разрушители, както и улици и паметника ще го има да ви дразни и да ви показва колко сте жалки за 30 години само крадохте и разпродадохте цели индустрии съградени тогава.
407
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисовград е по добре от БлагоевградТам много краде със санирането и си заслужава ново име
406
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този е евроатлантическа подлага.
405
2
 
11
 
! Отговори
Сетил се преди 3 години
Ковачев шефа ти е мишка-комунист и никога няма да го направи.
404
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Към изброение от Ковачев бих добавил и Велинград и Сандански!"Държа да напомня на някои от пишещите, че не е лош малко да прочетеш, по възможност не само "Винету", преди да коментираш. Яне Сандански не е комунист, но за някои хора това изобщо няма значение.
403
2
 
11
 
! Отговори
Управляващ преди 3 години
Историята започва с,,герб,,-всичко преди нас е алабализми.
402
0
 
10
 
! Отговори
Българина преди 3 години
Докато не се махнат турските имена на просветителя Османска империя....
401
1
 
9
 
! Отговори
Българина преди 3 години
Докато не се махнат турските имена на просветителя Османска империя....
400
2
 
3
 
! Отговори
До 440 ЗАРАЗНО ЗЛО преди 3 години
С туй заразно зло няма да живейш тъй дългу . То тъ е изялу утвътре тъй и шта та дувърши
399
2
 
19
 
! Отговори
Награмотник преди 3 години
Странно нещо е живота, още по-странно е косата на г-н Ковачев. Преди няколко години беше изпадала, а сега гледам пак е пораснала - суетен пуяк, що оди да си присаждаш коса, бе?
398
0
 
7
 
! Отговори
СУПЕР ЗЛО преди 3 години
ГЕРП са в режим "Моля,другарко,те искат да ме бият и не ме обичат!"
397
20
 
7
 
! Отговори
ЗАРАЗНО ЗЛО преди 3 години
ПРАВ Е, ВЕЛА ПЕЕВА СЕ ИЗЧУКАЛА В ГОРАТА И СЕГА ВЕЛЕНГРАД. ДИМИТРОВГРАД НА НАЦИОНАЛНИЯ ПРЕДАТЕЛ И ПИЯНИЦА ГОШО ДИМИТРОВ, ПОДАРИЛ МАКЕДОНИЯ НА ТИТО.
396
13
 
5
 
! Отговори
ЗАРАЗНО ЗЛО преди 3 години
ПРАВ ВЕЛА ПЕЕВА СЕ ИЗЧУКАЛА В ГОРАТА И СЕГА ВЕЛЕНГРАД. ДИМИТРОВГРАД НА НАЦИОНАЛНИЯ ПРЕДАТЕЛ И ПИЯНИЦА ГОШО ДИМИТРОВ, ПОДАРИЛ МАКЕДОНИЯ НА ТИТО.