Митов за отказа на ДБ: Проявяват политическа незрялост

Сега в момента могат да отидат да преговарят с БСП и с ДПС, посочи той
Обновена: 21 апр 2021 13:54 | 21 апр 2021 13:38, Камелия Цветанова
303
Митов за отказа на ДБ: Проявяват политическа незрялост
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Демократична България отказа поканата за разговор за подкрепа на правителството на ГЕРБ-СДС. Партията с най-голяма ПГ, която вчера получи мандата от президента, потърси първо подкрепата на ДБ, тъй като в нейния състав влиза ДСБ, която е част от ЕНП.

Още по темата
"Уважаема г-жо Атанасова, В отговор на Вашата покана за консултации във връзка с връчения проучвателен мандат за съставяне на Министерски съвет на ПГ ГЕРБ-СДС бих искал да Ви уведомя, че нашите предизборни ангажименти и каузата на Демократична България за дълбоки реформи в правосъдието и борба със системната корупция, изключва възможността да се отзовем на Вашето предложение. ГЕРБ продължава да бъде основен носител на порочния управленски модел “Борисов” и опитите за лансиране на фасаден състав на Министерския съвет от подставени лица по никакъв начин не променя този факт", написа в социалната мрежа Facebook лидерът на ДБ Христо Иванов.

Според номинирания за премиер на правителство на ГЕРБ Даниел Митов обаче отказът от разговор с нас от страна на "Демократична България" е проява на политическа незрялост.

"Не можем да си обясним защо се отказват подобни разговори", призна той.

"Не зная как изведнъж "Демократична България" стигнаха до извода, че могат да дадат абсолютно безусловна подкрепата на групата на "Има такъв народ" след като до вчера се отнасяха към тях по съвсем различен начин. Така или иначе това са фактите. Сега в момента могат да отидат да преговарят с БСП, с ДПС. Сами влизат в ситуация, която не е в тяхна полза", коментира Митов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


303
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари