"Демократична България" няма да участва в разговор с ГЕРБ за кабинет

Христо Иванов отклони поканата на партията на Борисов за преговори
130
"Демократична България" няма да участва в разговор с ГЕРБ за кабинет
Снимка: БГНЕС

"Демократична България" няма да участва в преговори с ГЕРБ за подкрепа на предложеното от тях правителство с премиер Даниел Митов.

Още по темата
Това става ясно от писмо на Христо Иванов, председател на ПГ "Демократична България" до председателя на ПГ ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

"В отговор на Вашата покана за консултации във връзка с връчения проучвателен мандат за съставяне на Министерски съвет на ПГ ГЕРБ-СДС бих искал да Ви уведомя, че нашите предизборни ангажименти и каузата на Демократична България за дълбоки реформи в правосъдието и борба със системната корупция изключва възможността да се отзовем на Вашето предложение.

ГЕРБ продължава да бъде основен носител на порочния управленски модел “Борисов” и опитите за лансиране на фасаден състав на Министерския съвет от подставени лица по никакъв начин не променя този факт", пише Иванов до Атанасова.

По-рано лидерът на ГЕРБ и премиер в оставка Бойко Борисов съобщи, че канят на разговори днес ДБ, а утре ИТН. Ако не получат подкрепа за правителството с кандидат-премиер Даниел Митов, първата партия ще върне мандата на президента в четвъртък или най-късно в петък.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
0
 
0
 
! Отговори
Ива преди 2 години
Идеално...Да не разговярят с никого ще е най-добре
98
0
 
0
 
! Отговори
Асен преди 2 години
Дори ГЕРБ не са толкова зле, че да искат коалиция с ***
97
0
 
2
 
! Отговори
Мирела преди 2 години
Тоя Христо Иванов, за жалост живее в някаква заблуда и се мисли че е герой. А всъщност смешка.
96
0
 
1
 
! Отговори
Димо преди 2 години
Не се прави така *** карай!
95
0
 
1
 
! Отговори
Ломски преди 2 години
До ГаньоХристо Иванов е закърмен с комунистическите идеали и ценности. Няма как да очакваме промяна от такива като него.
94
1
 
0
 
! Отговори
към к.109 преди 2 години
Депутатите от всички цветове и партии се оказаха лицeмeри! Усетят ли, че електоратите им ще намалеят заради гласуване по пощата и електронно гласуване, а проф. М.Константинов няма да може да променя цифрите от ИС, т.нар. народни представители веднага пускат забраната и ни превръщат не в държавни , а в свои поданици! Защото при гласуване с хартиени бюлетини купуване на гласове може, с машини са обезпечени само 20% от гласовете, а при гласуване по пощата и електр.гласуване - почти всички хора!ЛИЦЕ
93
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вчера депутатите от всички партии отказаха гласуването по пощата. И този отказ го сториха в условията на пандемия! Партиите в НС се менят, но робството над хората си остава! Значи в САЩ - държава с 300 млн.население на изборите за президент може да гласуват около 30% от хората по пощата, започвайки 3 дни по-рано от вота с хартиен носител и по електронен път, а в уж демократична България това не може?!Лишихте електората - около 2 млн. в чужбина от право на глас, а нас ни оставяте на Ковида в ИС!
92
1
 
4
 
! Отговори
гешев преди 2 години
това го чухме , разкажи за Росенец - на кой му хрумна този сценарий ? И защо не отиде там 3 години по-рано ? Чакаше да те извикат ли ?
91
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** *** - ***.RU17.CLUB
90
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мая Манолова неказва на 13 септември 2013 г. в ефира на Нова телевизия, "Ако това ще ви успокои, аз предложих Делян Пеевски".
89
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Иванов е напазарен от ДПС. Вече гласува по команда. Язък за уж интелигентните му избиратели.
88
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не успя да си изпроси позицията на главен прокурор и му изникнаха премиерски амбиции... интересно развитие на комплексарщината на този човек.Още по-смешно е, че като бивш министър, бивш вице, бивш и бивш член на кабинет на Бойко щял да бори статуквото... този е статуквото.
87
8
 
3
 
! Отговори
Мехуро, ходя пеша бе преди 2 години
Браво на Христо Иванов. Така трябва да им го подават всички на герберунгелите - твърдо, културно и безвъзвратно.
86
3
 
10
 
! Отговори
asd преди 2 години
Ицка, тичкай при БСП и ДПС тогава.
85
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя като беше министър какво направи срещу корупцията?
84
1
 
8
 
! Отговори
Ганьо преди 2 години
Ристьо е "син", но с червени корени:Баща му Любомир Иванов естроителен инженер, работил като проектант и ръководител на отдел в Заводпроект, член е наБългарската комунистическа партия(БКП).Майка му Мария Бойкикева е родена през 1932 година в Москва в семейството на Недялко Бойкикев, комунист и политически емигрант.
83
3
 
11
 
! Отговори
Sass преди 2 години
Ицака иска нови избори и си мисли, че на тях ще получи повече гласове. Ама не вярвам, да ви кажа, нищо чудно и по-малко да са, хората може да са се вразумили.
82
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
по документи го има че бг се бори с корупцията а самата корупция започва о вас господа измамници и лъжци всички сте един дол дренки
81
5
 
8
 
! Отговори
Радеф преди 2 години
Те ще правят с ДПС кабинет.За тях се пазят.
80
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Може да си дрещите колкото си искате, но истината е, че ГЕрП-аждиите са аут, вече не могат да крадат, а клиентелата им сами ще се разбяга, след като свършат пачките.Оня със скъсания менискус не е за Софиямед, а за Св. Наум, но трябва някой да му го каже.