121 депутати ще приемат закони, НС влиза в социалните мрежи

Главният прокурор ще бъде изслушват на три месеца
91
121 депутати ще приемат закони, НС влиза в социалните мрежи
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

С поправки в Правилника за дейността на НС депутатите решиха, че в пленарната зала трябва да присъстват 121 законотворци, за да се приеме закон или декларация.

Още по темата
Ако гласувалите по даден закон не са повече от 120, то председателката трябва да направи поименна проверка.

Освен това по решение на парламентарните комисии заседанието им ще се излъчват в реално време в интернет чрез интернет страницата на Народното събрание и в официалните профили на НС в социалните мрежи.

Парламентът задължи отново с поправки в Правилника главния прокурор и шефовете на ВКС и ВАС да бъдат изслушвани в правната комисия най-малко веднъж на всеки 3 месеца.

Първоначално направеното предложение бе на Атанас Славов и депутати от "Демократична България" и в него бе разписана отчетност само за главния прокурор. Текстът не бе приет от правна комисия, но Тошко Йорданов обяви, че от "Има такъв народ" смятат, че той трябва да бъде приет.

Същото задължение да бъде вменено и на председателите на ВКС и ВАС, и така тримата големи да вървят в комплект, поиска обаче Хамид Хамид от ДПС. "Нека ви припомня едни покани за изслушвания на други големи в съдебната власт. 44-ото НС на няколко пъти викаше председателя на едно от върховните съдилища, но все пристигаха писма, че не може да дойде", припомни Хамид.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тъкмо си помислих, че са се самонамалили на половина, пък то било кворум.
29
2
 
16
 
! Отговори
Цирк НС преди 3 години
Съвсем скоро след като НС влезе в социалните мрежи .... и ЩЕ ИЗЛЕЗЕ. Или ще направи така че простолюдието само да гледа но не и да коментира тези чисто нови " слуги на народа" .
28
4
 
30
 
! Отговори
София преди 3 години
Най-големия проблем на всички - да си направим профил на НС във фейсбуук, туйтър, инстаграм, тикток, а що не и онлифенс. Страхотно. Просто страхотно. Сбирщина безполезни клоуни е това ново НС.
27
23
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Правителство на АнтиГЕРБ партиите и вкарване на Мутрата и Шайката му в затвора.Преди това конфискация на откраднатото.
26
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
гледах малко предаването на бнт1 от парламента и се отвратих
25
20
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-големият страх на Бойко Борисов е да не бъде сменен главният прокурор Иван Гешев. Да не го разследват, а има за какво, и да не го вкарат в съда. Защото, каквото и да говорят, Гешев е избран от Борисов. Затова най-важната задача на анти-ГЕРБ партиите в парламента е да променят закона така, че да могат да сменят главния прокурор. Има дори за какво - има конкретни нарушения на закона, които могат да послужат за основание за това.
24
16
 
10
 
! Отговори
Shark преди 3 години
Това НС е точно такова, каквото трябва да бъде. Влезнаха малки партии, никой не може да направи самостоятелно правителство и всеки ще дебне всеки. Така трябва. След като една партия се самозабравя и най-безогледно краде еврофондове и руши целият обществен и икономически живот на страната, това е единствената алтернатива - много партии, да не могат да направят правителство сами, да се гърчат и да се чудят как и с кого. Това беше наказателен вот, сега или се оправяте, или Радев прави кабинет......
23
3
 
18
 
! Отговори
Закони преди 3 години
Комисии, мораториум, губене на време. Тези безполезни парвенюта в парламента, подценяват интелекта на българите. На всички ни е ясно, че ще има нови избори и най важно е да се определи нова дата за тях,. Хората имат нужда от стабилност и решения в тази тежка пандемия и икономическа криза, а не от фиаското наречено " парламент".
22
13
 
7
 
! Отговори
Словянин преди 3 години
120 депутати ще бъдат не 2 пъти, а 4 пъти по-лесно купени от босовете. Народът е ***, това е ясно, още откогато избраха цар за премиер. Българинът иска само 2 неща: пари и спокойствие. Ама за да имаш пари, нямаш спокойствие, както и обратното. И: докато сме в НАТО и ЕС, ще сме най-бедната и корумпирана държава в Европа. Зяради Запада станахме от 9 мил на 7.
21
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много е опасно когато някой говори и действа в името на народа
20
3
 
14
 
! Отговори
Анонимeн преди 3 години
Това си е новата демокрация - до сега крещяха не ни питат ! Сега правят так, че да не питат другите - те не са ли българи ?
19
24
 
18
 
! Отговори
БРАВО преди 3 години
Браво на Слави и ИТН - НИКОГА не съм виждал Народното Събрание ПЪЛНО с Депутати - започнаха да работят .Това го имаше само по СОЦА - В преките предавания се виждаше 100% присъствие - разликата е че тогава Депутатите работеха без заплати и им се плащаше от НОИ - според последното работно място - возеха се с колелета и градския транспорт , тези от Провинцията бяха в Хотел .
18
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До DO 10Еха, абе защо не приеха да става с 51 депутата, другите за какво са им ?
17
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щели да излъчват Народното събрание в социалните мрежи!!!Някой въобще посещава ли интернет страницата на Народното събрание?
16
19
 
5
 
! Отговори
DO 10 преди 3 години
Напротив , това ще дисциплинира Депутатите . Даже трябва да се приеме по ниско число .Хипотеза - лято , море и жени , хотели Хавай , САЩ - Депутатите от ГЕРБ са там и ги няма в Парламента - ИТН има 100% присъствие , излиза Слави Трифонов и предлага за Гласуване Закон - Депутатите да нямат право на Служебни Коли и Командировки до Декември - приема се се ?Ще се върнат със 100 в парламента да *** на умряло .
15
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не става ясно дали се обвързва присъствие с регистрация.Възможно ли е участие в заседанията и он-лайн, след като вече има прецедент със заклеването на кандидат-депутатите?В тази връзка, какво се случва с традицията за гласуване с чужда(-и) карта(-и)? При условие, че по-горното е факт, плакненето с упълномощяването нещо постничко ми се вижда
14
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Започнаха да се приемат закони които ще бъдат анулирани от Конституционния съд.Толкова ли нямаше някой който да обясни на тези чалгари ,че има разделение на властите и затова прокурорите и съдиите не са подчинени на Парламента и за в бъдеще е напълно възможно да не видят прокурор потящ се на трибуната отговаряйки на въпросите на народните избраници?!
13
2
 
20
 
! Отговори
Анонимeн преди 3 години
Чудесно шоуто на Слави, Мая и *** ще се излъчва от всякъде.Ще има големи платна в центъра на всеки град или село, където ще можеш да поседиш да почоплиш секмки и да се посмееш.На плажа ще летят цепелини с най важните нови !Нужна е прозрачност в работата на Парламента !
12
12
 
7
 
! Отговори
АЛОО ... преди 3 години
До ПЕНСИОНЕРВ другите държави , на пенсионерите не им адават 50 лева , а 500 евра мин. пенсия .За какво се заблуждавате , на тези 50 лева , А ЦЕНИТЕ КОЛКО СКОЧИХА ?В България трябва да се борим за минимална пенсия --500 евра !!!!Какво ще покриеш с 50 лева ???Минзухарка Петкова каза за газа КОЛКО ЩЕ СЕ ВДИГНЕ А ОТ ТАМ И ВСИЧКО !
11
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Безмислено политическо протиеопоставяне.