Председателят на НС: За мажоритарна система сме, но не по този начин

Не е сериозно изборна система да се приема за една нощ, каза Ива Митева
Обновена: 21 апр 2021 19:56 | 21 апр 2021 19:25, Анисия Иванова
202

Темата за мажоритарно гласуване в два тура се прехвърли от социалните мрежи в първото заседание на правната комисия. От ГЕРБ единствени поискаха промяна на Изборния кодекс в тази част.

"Предвижда за произвеждане на изборите територията на страната да се раздели на 234 едномандатни избирателни района и 6 извън страната, а РИК да се състоят от 13 членове", каза председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

Председателят на парламента - Ива Митева, обаче не хареса предложението.

"Искам да заявя, че ние сме "за" мажоритарна изборна система, но не по този начин. Не е сериозно изборна система да се приема за една нощ", коментира Митева.

От БСП също са против мажоритарна система, съобщи Bulgaria ON AIR.

Дебати предизвика и идеята за гласуване по пощата и електронно. Според "Изправи се! Мутри вън!" тези промени засягат повече от 2 млн. българи в чужбина.

"Предлагаме изборен район за българите в чужбина", заяви Мая Манолова.

Предложението на "Демократична България" за промяна на Изборния кодекс също предвижда гласуване чрез куриер.   

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


202
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
155
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Уважаеми господа Депутати, Кой ви дава право, да лишавате от право на избор гласоподавателите? Защо, насила ще ни карате да гласуваме само машино? Защо искате да позволите гласуване по пощата? Ами то ясно като слънчев ден. За да можете да манипулирате изборните резултати по лесно.
154
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Новите депутати си вдигнаха заплатата която стига до 10,000 лева. Мнооого са изгладнели в опозиция и трябва да наваксат.
153
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А гласуване по фейсбук не може ли с лайкване?
152
1
 
5
 
! Отговори
ДУМИ И ДЕЛА преди 2 години
"ПО ДЕЛАТА ИМ ЩЕ ГИ ПОЗНАЕТЕ"
151
1
 
5
 
! Отговори
ДУМИ И ДЕЛА преди 2 години
"ПО ДЕЛАТА ИМ ЩЕ ГИ ПОЗНАЕТЕ"
150
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хаха.. Държавната администрация май пише коментари (и си ги лайква)!:)) Оставете хората да работят! Новите няма да са "спасителите", но могат да положат основите! Много е зле България хора! От чужбина ви го казвам. Не съм гласувал, а за организираната престъпна група герб (наречена партия), никога не бих! Спрете да мрънкате (и да крадете), излезте някак си от комата и си вземете живота в ръце! България загива! Оставете тези хора да работят!
149
0
 
5
 
! Отговори
И аз така преди 2 години
За градския транспорт съм,но да не се возя в него.За ваксинация съм,но да севаксинират другите.За ИТН съм,но да ходят да си правят чалга концертите.Зачервените съм,но да си се самоизяждат вътре в партийката им.За мутрите съм,да се целуват с юмручко,но да си чистят след хепънингите.За Бойко съм,нода се справя по-твърдо с анархистите.За българските производители съм,нода продават по-евтино от вноса.За многодетните съм,но да си гледат децата.За шведите съм,но да не правят шведски номера.
148
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Референдумът на Учиндолеца се оказа партенка за да се докопа до парламента.Славчо и сценаристите му излъгаха хората. Поклонник на мутрите беше,кючекчия на Доган ...и такъв си остана.
147
0
 
10
 
! Отговори
Чалгари преди 2 години
Лъжци
146
1
 
14
 
! Отговори
Финансист преди 2 години
Бедни ми народе български, пак ли ви яхнаха , но вече наглеците и простаците ? Е, щом така искате ! Май българите са "Има такива мазохисти" !
145
0
 
13
 
! Отговори
Слави се оа.ка преди 2 години
Тати ще ми купи колело, ама друг път
144
0
 
19
 
! Отговори
Как сме излъганите? преди 2 години
2.5 милиона БАЛЪЦИ гласувахме ли за мажоритарно гласуване? А за 120 депутати? А за 1 лв субсидия на глас? Колко гласуваха за ИТН начело със Слави и Тошко? Да са ни честити новите кукли на конци!!!
143
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как и кой може да забрани партия, която вреди и работи срещу интересите на държава, а се нарича "българска".
142
1
 
8
 
! Отговори
Дядо Стефчо преди 2 години
Бих и го бутнал, но не по този начин. А отзад. Става за в кревата.
141
0
 
23
 
! Отговори
Я, па Я преди 2 години
"Аз, Ви обръщам като нежна лоза и Ви тихо Ви шепна. ЩЕ ВИ СКЪСАМ ГАЗА"С. ТрифоновЧестито на избралите го.
140
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Слави пропусна да каже в кампанията си,че БСП и други гласуваха против мажоритарен вот при гласуването в парламента. Герб гласуваха тогава с ДА. Образовяйте в се малко.
139
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е ,стана ли ви ясно за кого гласувахте ,като избрахте Слафчо?За ДъПъСъ.И после да не пискате .
138
0
 
21
 
! Отговори
Я, па Я преди 2 години
Костовистите и те са едни нови лица, мани. Гладни и жадни за власт. А водача им пръв авер с Маджо. ИТН на Слави уж са нови но редиците им пълни с деца на бивши величия от БКП, бивши ДПСари и бивши мутри. А лидера им пеше и свиреше на мутренските банкети. За разлика от ББ той не знае и една дума на английски и даже не е прочел и 1 книга. На всичкото отгоре ви излъга още в момента в който влезе в парламента. За другите 3 партии вие си знаете. Ха сега се огледайте и вижте колко сте се прецакали.
137
1
 
20
 
! Отговори
Я, па Я преди 2 години
Много *** народ сме. Убедите ли се сами. Избрахме си само хора свързани със статуквото. На практика реформатори няма. МаяМа, адвокат на галевите, наречена сестра Галева. Острието на БСП от близкото минало. Дончева, позната ни със закона Ванко 1, благодарение на който от затворите излязоха всички сутеньори и сводници. Също острие на БСП. Бабикян, шамана на фейкнюза и гнусните сайтове, израснал по почивните станции на БКП. Хаджигенов, адвоката на ЛГБТ и останалата либерастията.
136
1
 
26
 
! Отговори
славчови чалмоносци преди 2 години
Браво бе чалгарчета. Не можете да приемете мажоритарни избори "за една нощ", но бързате да набутате електронно гласуване и секции в чужбина (Турция).ЧЕСТИТО НА ДПС ЗА ОТПАДАНЕ БРОЯ НА ИЗБОРНИТЕ СЕКЦИИ В СТРАНИ ИЗВЪН ЕС !!!.... ПРЕДЛОЖЕНО ОТ ИТН......Турлюгювеч от чалга и кючек - Има Такъв Народ !