Д-р Симидчиев: Парламентът няма да променя състава на НОЩ

Трудно е да се предположи дали ще има нова вълна от COVID-19
22 апр 2021 19:50, Нели Христова
82
Д-р Симидчиев: Парламентът няма да променя състава на НОЩ
Снимка: БГНЕС

Парламентът няма да внася промени в състава на Националния оперативен щаб за борба коронавируса. Това съобщи пред  bTV председателят на парламентарната здравна комисия д-р Александър Симидчиев.

Миналата седмица премиерът в оставка Бойко Борисов първо обяви, че разпуска щаба, но увери, че щабът работи. После прехвърли към Народното събрание ангажимента да възстанови работата му.

"Националният оперативен щаб е елемент от цялостната стратегия за справяне, която е отговорност на министъра на здравеопазването и на Министерския съвет. Няма как законодателната власт да се меси в изпълнителната, трябва да има ясно разделение на властите“, заяви председателят на здравната комисия. И бе категоричен, че не може от Народното събрание да идват предложения за промяна в състава на щаба.

Според депутатът от  „Демократична България“ е трудно да се предположи дали ще има нова вълна на COVID-19, но е категоричен, че трябва да има ясни критерии за разхлабване на мерките.

„Когато изслушаме министър Ангелов се надявам да получим детайлна справка относно това какво се случва с пандемичния процес. Единични или дневни нива не са достатъчни, за да се взимат решения“, каза д-р Симидчиев. Според него контролът е ключов компонент за справяне с пандемията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
27
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом всички вият значи в НС е станало нещо хубаво, май в тоя си вид парламента е по-полезен. Повече партии - повече идеи и експертност, не е хубаво, като в парламента има мнозинство от една купчина безгръбначни послушковци и да може да се краде- Сега всеки подозира другия и не може да се краде, да гласуват и президентска държава и готово.
37
3
 
30
 
! Отговори
Тия от итн преди 3 години
Са пълни циркаджии. Тошко галошко и оня дебелак баламабанов само *** като **** а иначе смело го раздаваха Мин година. Лузъри
36
18
 
5
 
! Отговори
Летеца Кемиал Трейс преди 3 години
Този щаб беше една огромна подигравка с нормалните работещи хора! Нов щаб не е и нужен! Достатъчно е всеки да си върши нормално работата в здравеопазването и нещата бързо ще се нормализира, но надали пЛандемиците и троловете им ще са съгласни. А Слави и сие вече извъртяха дупета, дИпутати са вече
35
1
 
40
 
! Отговори
Asd преди 3 години
Преди половин годона Тошко Африканеца им се заканваше, че ще ги съсипе, сега защо си трае? И по крумовоте закони какво се правеше за лъжа? Къде е мажоритарния еот и Слави защо е болен от няма такъв вирус?
34
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой ли специалист иска да работи за чалгар. Само Мика Заайкова :)
33
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Парламентът неможе, да задължи един щаб, сформиран от бившия министър и премиер, да продължи да работи. С избора на новото правителство, НОЩ престава да съществува, новият министър и премиер, да си сформират нов щаб. Нали, довечера ги хулихте и обиждате? Те не искат да работят с вас
32
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как няма да го променят. Общият работник Станислав Балабанов от Излъгах Този Народ каза, че всички в щаба са некадърници.
31
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
32 Ало, в пандемия сме, милиарди желаят това.
30
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бля-бля-бля и дрън-дрън. След като днес гласуваха МОРАТОРИУМ на решенията на изпълнителната власт, сега *** симидчиев се измъква с мотив, че те не можели да се месят. Засрами се бе, човек, поне теб те имахме за що годе свестен.
29
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 27Напротив, точно мутра е, и всички от т.н. партии на протеста.
28
1
 
32
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Що така,д-р Симидчиев? Нали вкупом ги хулихте,само дето не им викахте некадърници.А сега какво излиза,че новото статукво изглежда няма капацитет?
27
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Желая да живея в свят без ковид мерки.
26
2
 
32
 
! Отговори
Край преди 3 години
А що беВкарайте ги в затвора Вирус нали няма маските са за да мълчите Идея нямат новите управляващи какво ще ви се случи да 2-3 месецаКупете си бели автобуси Бронирани
25
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Нощ трябва да има представител на заведенията.
24
2
 
36
 
! Отговори
Ко стана преди 3 години
Е? Какво стана? Нали бяха много недоволни с нощ? Воглаве с баш опозиционерите от шоуто? Явно тези са хора без каквито и да е топки. Хора, бдете. Хъшовете излязоха беззъби и без топки. Айде, те Дай България това и рекламират.
23
1
 
22
 
! Отговори
Смех преди 3 години
Щабът е съставен от професионалисти - вече е ясно, нали.Има и още нещо обаче. Зад кулисите тихо работеше човек с голям опит в математиката.Наричахте го Мориарти. Той предвиди всичко, вероятно е предвидил и това. Интересноми е какво ще направи сега. Може да мръдне крачка встрани и да гледа сеир. И никой не може да му каже нищо - тия, които сега имат нужда от такива като него, го плюха повече от година. Шерлок Холмс тъй и не се появи. Другите ги видяхме колко струват. А Мориарти мълчи.
22
20
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 25Като не ги харесвате внесете подписка по каналния ред, депутатие от новата коалиция не са някакви дерибеи да уволняват наред. Като не харесваш някой и дай да го уволним. Тъй не работят нещата в правовите държави, Слави не е мутра за да размахва бухалка над щаба, щото не ги харесвал. Вече съвсем сте загубили чувство за нормалност.
21
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия нямат смелост да вземат каквито и да е решения, свързани с реалните проблеми на хората. Пълни страхливци, могат само да обвиняват, но не и да поемат отговорност.
20
1
 
18
 
! Отговори
Запознат преди 3 години
Тоя е добър лекар и лектор. Слушал съм му лекциите. Но е платена *** на Глаксо - беше много години на ръководна дкъжност преди да иде в МВР болница. Асол'тен Сорос-представител, така че какво може да очакваме от него???
19
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
19 Защото ги плюехте довечера, обиждате ги като хора, не само като лекари. Новият министър, да състави нов щаб. Този напуска червенитеорки.