Мораториум върху решенията на МС в оставка до избор на нов кабинет

От ГЕРБ го обявиха за противоконституционен
256
Мораториум върху решенията на МС в оставка до избор на нов кабинет
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

След два часа и половина разгорещен дебат и взаимни обвинения и нападки партиите в НС, без ГЕРБ, наложиха мораториум върху решенията на правителството в оставка до назначаването на нов кабинет.

Още по темата
Предложението за мораториум дойде от червената шефка  Корнелия Нинова и Мая Манолова от ИСМВ.

С решението на НС се налага мораториум върху възлагането на концесии, включително определяне на концесионно възнаграждение, предоставяне на разрешения за търсене и проучване на подземни богатства, поемане и предоставяне на държавни заеми по смисъла на Закона за държавния дългна нов държавен дълг, промени в състава на органите за управление и контрол на държавните публични предприятия, държавни болници, дружества с над 50% държавно участие и др., извършване на разпоредителни сделки с недвижимо имущество на държавните лечебни заведения за болнична помощ, назначаване на лица на висши публични длъжности, назначения в държавната администрация.

По време на дебата Тома Боков отсече, че решението е  противоконституционно, защото се отнемат правомощия от изпълнителната власт от страна на законодателната.

"Ако искате да спрете всички решения трябва да направите правителство, а не да занимавате хората с вашите неадекватни изказвания", отсече той.

"Страната се намира в здравна криза, имаме социални и икономически затруднения, намираме се на ръба на политическа криза, защото никой не е казал ще има ли правителство, предлагате ли някакви мерки освен неадекватните си изказвания, давате ли си сметка какво правите в този парламент в последните дни, защото имам чувството, че не си давате сметка", скочи още Биков.

Той предупреди депутатите от новите партии, че аргументът, че ГЕРБ и Бойко Борисов са виновни за всичко, не върши работа, а хората очакват да кажат какви са намеренията им за властта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


256
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
129
0
 
2
 
! Отговори
За 141 преди 3 години
Аз бях тогава-тоя път няма да спрем пред вратата.
128
1
 
11
 
! Отговори
Господи помилуй преди 3 години
Е това е типичен чалгарски гласоподавател.Хал хабер си няма от закона,хал хабер си няма от конституция обаче той знаел!!!!***-народното събрание може единствено да одобри или да поиска оставката на дадено правителство.По конституция-не според чалгарска песничка-народното събрание няма право да се меси в работата на правителството.Няма правомощия да назначава и да уволнява, нито министри нито служители.Но явно ти си живееш в някакъв паралелен свят.
127
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
за да няма подобни моменти,трябва да се изменят законите и да има тежки последствия за нарушенията ,които правят в момента ВМРО и ГЕРБ. Трябва да има сериозни наказания и затвор ,без значение дали грешките са съзнателно или несъзнателно предизвикани.
126
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези неадекватници са само против, некадърни са да направят нещо градивно, фокусирали са се изцяло в разрушението.
125
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами Корнелия го предложи това нещо още в първия работен ден,ама "протестните" партии тогава го отхвърлиха.Чак сега стрина Мара се сети да се побара.Само че доста късно.За тази седмица Тиквунчо раздаде няколко милиарда от джипката като за последно и назначи един билюк свои хора навсякъде.За концесията на летището да не говорим.
124
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Крайно време беше да бъде стиснат за врата Самозабравилият се самодержец!
123
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
правителството трябва да се отчита пред парламента, а не обратното! Гербавите калинки пищят, щото не ги оставят да си заметат следите както на тях им се иска. Бяха свикнали 11 години каквото те кажат това да е и да не важат за тях правилата. Предстои им доста суров сблъсък с реалността на самозабравилите се тикви. Народът каза тежката си дума. Колкото и да не им харесва на гербавите мутри.
122
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГЕРБ и ВМРО са мафиотски структури които гонят лични интереси,които са анти-Български интереси. Целата им е сега да съсипчт Българската икономика и на новите управляващи да не могат да се справят. Но ще е добре да не ги оставят,защото това съсипване на икономиката е самоунищозение. Те не разбират,че са част от тази държава и унищожават всички и всичко.
121
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само мораториум или спиране но няма осъден. Генерал Тонев директор на ВМА отмъкна 12 милиона лева от бюджета със сина си но е приятел на СДС и ГЕРБ и нищо. Чадър от Гешев и съда и накрая нищо освен уволнение а парите ги няма. Герджиков и той отмъкна 2 милиона от фалита на банката и после премиер при Радев и НДСВ депутат.
120
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
съд за организирана престъпна групировка ГЕРБ!
119
9
 
5
 
! Отговори
Стига бе! преди 3 години
България е парламентарна република. Парламентът е този, който измира, назначава и ръководи правителството. Не е бате ви Бойко плямпойко. Така че правилно ги резнаха, защото бавейки връщането на мандата искат още калинки да назначат и да се бетонират и още ден нещичко да пооткраднат.Незабавно вън!
118
1
 
14
 
! Отговори
Абе преди 3 години
Ще има политика на реваншизъм известно време, защото тези, които влязоха са озлобени стари лица с нови маски. После народът ще се усети, ще ги измете и те така
117
4
 
3
 
! Отговори
Сат Н преди 3 години
Няма по-висша по-нисша власт.Правителството и парламента изпълняват две различни функции.-------- Да, и функцията на Парламента е да държи остена и да направлява Правителството.
116
3
 
16
 
! Отговори
Електра преди 3 години
Хиените от новата коалиция, ще се разкъсат коя първа да се докопа до кокала. ХА ХА ХА, ДА ВИ ЧЕСТИТА НОВАТА ЧАЛГО-МУТРИНСКА И КОМУ-ФАШИСТКА, ИСЛЯМСКА ВЛАСТ, РОДЕНА ПОД ГНУСНИЯ ЮМРУК и Ч***ЛМА на КАУНА ФИГУРАНТ...
115
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Същото е и за приватизацията и грабежа от 1990-2021 г. Много от банкерите и политици участвали в приватизацията са на свобода са милионери или са в партии. Костов, Нинова е от СДС тогава, Пеевски, Хампарцумян, Хърсев, Заимов, Борисов е генерален секретар на МВРи Бориславова, манекенките на Илия Павлов е с банка на Мултигруп и ев САЩ, и много други седесери, гербаджии, депесари, бесепе и НДСВ. Никой не ги съди за откраднати милиарди от НРБ а даже са с постове в парламента или в нови банки.
114
2
 
11
 
! Отговори
За 128 преди 3 години
Много моля предстени да показваш абсолютната си некомпетентност.Конституцията е върховния закон.Народното събрание няма право да нарушава конституцията, каквото нарушение се явява този мораториум.Няма по-висша по-нисша власт.Правителството и парламента изпълняват две различни функции.Но се вижда че дори и това не знаеш.
113
6
 
6
 
! Отговори
Сат Н преди 3 години
В конституцията дето дори не си виждал обложката ясно пише че има разделение на изпълнителната и законодателната власт.-----Разделение има, но НС е по-висшата власт и може да ограничава правомощията изпълнителната, Това не е изземване на функции, а законодателно ограничаване на пълномощия. Това са елементарни постановки и само закърнял мозък не може да ги разбере.
112
0
 
8
 
! Отговори
За 119 преди 3 години
И като пишеш глупости вярваш ли си?Я ми посочи един човек от тези дето са в народното събрание дето не се е облагодетелствал.Пак аз ще ти кажа кога и как го е направил.Съвсем се оплетох те в лъжите си.
111
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гербавите бойковчета си говорят сами.
110
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Предложението за мораториум дойде от червената шефка Корнелия Нинова и Мая Манолова от ИСМВ."Двечките още са си близки, май, а? Останалото е прах в очите на наивниците, уж че нещо се променя